Не пали м50б20
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Не пали м50б20
Преди да изгася колата спряха да работят ел.стаклата чистачките. След 2 часа престой не иска да запали,въобще не върти. Гледах бушоните здрави са.
Re: Не пали м50б20
Днес ми подадоха ток.Завъртя стартера,но хем да запали и изгасва. Работи 1-2секунди по 500оборота и гасне.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Алтернатор? Пробвай да запалиш и остави да поработи без да откачаш кабелите. Ако работи - това е!

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Големия бушон в черната кутийка до акумулатора
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Колко бензин имаш в резервоара? Ако е под наклон и лявата част е на по-ниско, може и с 10л да не запали. Бензиновата помпа работи ли?

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- valdez7
- Потребител
-
- Кара: BMW E34 520i vanos 1995г.
shmorz написа:Днес ми подадоха ток.Завъртя стартера,но хем да запали и изгасва. Работи 1-2секунди по 500оборота и гасне.
На М50В20TU (ванос) това ми го правеше от скапан акумулатор.Ток колкото да завърти стартера имаше ,но двигателя работеше на 2-3 цилиндъра и при опит да го изфорсирам гаснеше.Така две,три паления,докато акумулатора съвсем падна.Друг изряден акумулатор и двигателя запали веднага.Така,че първо пробвай с читав акумулатор.Този номер ми го е правила три пъти и причината беше акумулатора(поне при МЕН).
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Колкото и да го обсъждаме, всеки е прав с нещо !
ТатьО с бушона, предвид че са му отказали чистачки и ел. стъкла !
Митко с това че ако колата е наклонена вляво, помпата трудно захапва !
Колегата с това че е акумулатор - под 11V (или около 10) върти без да пали !
Отделно че имахме случай и на недостатъчно количество масло - хидравличните повдигачи "не работеха" и компресия nicht
ТатьО с бушона, предвид че са му отказали чистачки и ел. стъкла !
Митко с това че ако колата е наклонена вляво, помпата трудно захапва !
Колегата с това че е акумулатор - под 11V (или около 10) върти без да пали !
Отделно че имахме случай и на недостатъчно количество масло - хидравличните повдигачи "не работеха" и компресия nicht

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- dan-dam
- ентусиаст
-
А и бушона е най-лесен за проверка. Ама спрямо другите симптоми си е акумулатор от всякъде.
Миналото лято моята не беше палена 4-5 дена. Запали си без проблем и си работеше перфектно. След това отидох до магазина и като опитах да запаля после същата работа като при колегата- припали, поработи на 3-4 цилиндъра и изгасне. Като лепнахме вилката на акумулатора имаше 9 волта. Явно някоя друга клетка беше сдала. После нов акумулатор и всичко е ток в буквалния смисъл на думата
ПП Кой ми прее*а убАвия подпис
Миналото лято моята не беше палена 4-5 дена. Запали си без проблем и си работеше перфектно. След това отидох до магазина и като опитах да запаля после същата работа като при колегата- припали, поработи на 3-4 цилиндъра и изгасне. Като лепнахме вилката на акумулатора имаше 9 волта. Явно някоя друга клетка беше сдала. После нов акумулатор и всичко е ток в буквалния смисъл на думата

ПП Кой ми прее*а убАвия подпис

Оф, и мен ме мъчи това.
Спря да работи централното и прозорците. Както и по някой път, просто не върти стартера - все едно има имобилайзер. Уъркараунд е да откачиш акумулатора за секунда. След това пали и така до следващия път, горе долу веднъж в седмицата ми се случва. По някой път и по два пъти на ден, не мога да го хвана защо така става
Не е от модулите под седалката, всичките са сменени с други работещи и пак не ще, големия бушон до акумулатора си е здрав и той. Ако някой знае друга причина да свирка.
Спря да работи централното и прозорците. Както и по някой път, просто не върти стартера - все едно има имобилайзер. Уъркараунд е да откачиш акумулатора за секунда. След това пали и така до следващия път, горе долу веднъж в седмицата ми се случва. По някой път и по два пъти на ден, не мога да го хвана защо така става

- dan-dam
- ентусиаст
-
penio написа:Оф, и мен ме мъчи това.
Спря да работи централното и прозорците. Както и по някой път, просто не върти стартера - все едно има имобилайзер. Уъркараунд е да откачиш акумулатора за секунда. След това пали и така до следващия път, горе долу веднъж в седмицата ми се случва. По някой път и по два пъти на ден, не мога да го хвана защо така ставаНе е от модулите под седалката, всичките са сменени с други работещи и пак не ще, големия бушон до акумулатора си е здрав и той. Ако някой знае друга причина да свирка.
Аз пак ще направя предположение и пак ще е за бушона. Сваля ли го или само погледна, че е здрав? И при мен беше точно както го описваш. И като развих гайките, които държат бушона изпадна на две части. Той не гори, а се чупи по средата. Изглежда здрав, но не е така. И като откачаш акумулатора размърдваш и бушона посредством кабелите, той дава контакт и пали.
Съжалявам,че пиша толкова късно. Проблема се оказа в акумулатора.Замених го с чисто нов и запали.
Но сега ми се отваря само шофьорското стъкло,другите не искат.
Но сега ми се отваря само шофьорското стъкло,другите не искат.
При мен, това се оправи с почистване на буксите по модулите под задната седалка. Като се вади цялата кутия, под нея имаше едни свободни букси които направо бяха зеленясали от окиси. Почистих ги добре, сглобих обратно всичко и от тогава спряха тези аномалии. Върти и пали винаги, както и джамовете работят:)
Колата ми е с нивомат,но ще сменям хидравличната помпа и ставали такава,която не е с нивомат?
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2