какво се провеня след ъпдейт на бвм е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: какво се провеня след ъпдейт на бвм е90
Да извадим тази стара тема от "прахта". Някой скоро правил ли е тази процедура, има ли нови неща и има ли смисъл от нея?
В добавка към горния бъпрос - има ли някой успешно подкарал мп3 на нави про от 2005?
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
nero_ написа:В добавка към горния бъпрос - има ли някой успешно подкарал мп3 на нави про от 2005?
да, на моята кола, след ъпдейт на софта.
- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Привет на всички!
Наскоро ходихме с един колега на Плевен в сервиза на БМВ и питах дали е възможен ъпдейт/активиране на аудио-системата ми /е90 2006 г. без нави/ за да може да чете мп3. Казаха ми - "НЕ МОЖЕ"!
Не питахме обаче за цялостен ъпдейт на системите. Чувал съм, че след такава интервенция колата работела по-добре, превключваш скорости по-леко и прочее. Има ли такова нещо изобщо?
Наскоро ходихме с един колега на Плевен в сервиза на БМВ и питах дали е възможен ъпдейт/активиране на аудио-системата ми /е90 2006 г. без нави/ за да може да чете мп3. Казаха ми - "НЕ МОЖЕ"!

Не питахме обаче за цялостен ъпдейт на системите. Чувал съм, че след такава интервенция колата работела по-добре, превключваш скорости по-леко и прочее. Има ли такова нещо изобщо?
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
TSMT написа:Привет на всички!
Наскоро ходихме с един колега на Плевен в сервиза на БМВ и питах дали е възможен ъпдейт/активиране на аудио-системата ми /е90 2006 г. без нави/ за да може да чете мп3. Казаха ми - "НЕ МОЖЕ"!![]()
..аз също съм ходил там (ВиА Интеркар) за цялостен ъпдейт, след като се консултираха по телефона с Някой, ми отговориха - " за твоята кола, няма ъпдейт !?".....така ,че си бръмча неъпдейтнат.
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
TSMT написа:Привет на всички!
Наскоро ходихме с един колега на Плевен в сервиза на БМВ и питах дали е възможен ъпдейт/активиране на аудио-системата ми /е90 2006 г. без нави/ за да може да чете мп3. Казаха ми - "НЕ МОЖЕ"!![]()
Каква ти е аудиосистемата?Моята беше профешънал без Ай драйв и четеше Мп3 след ъпдейт.Виж колегата lacho ,ще ти пусне Мп3 за 10 минути...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
Аудио-системата ми е business. Другия вариант е да свържа едно mp3 плейърче през aux-а дето е под подлакътника и да не се занимавам с глупости.
И все пак от любопитство кви пари ще ми струва една такава активация да чете мп3-а?

И все пак от любопитство кви пари ще ми струва една такава активация да чете мп3-а?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз правих ъпдейт до последната версия на ДМЕ софтуера и на кутията преди година и нещо. Някаква разлика в употребата на колата не съм видял. При кутията има разлика в поведението, опитва се да кара още по-икономично, на моменти е дразнеща и проучвах възможността да върна старата версия на нейния софтуер без да се пипа ДМЕ-то. Освен това за програмиране на някои функции и добавяне на модули също си търси най-новата версия и с неактуална отказва.
Never mistake motion for action...
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Leon, какво се промени в поведението на автомата. Наистина ли както пишат тръгва на 2-ра?
- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
Между другото се сетих за следния случай - преди 2 седмици ходих да ми ремапнат колата и ми казаха, че ако в бъдеще ми направят ъпдейт щели да ми се загубят настройките на ремапа! Има ли наистина такова нещо?
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
kraska написа:Leon, какво се промени в поведението на автомата. Наистина ли както пишат тръгва на 2-ра?
И моята тръгва на 2 и съм се чудил все що така, гледах кога е последното обновяване и е било на 2010, чудех се и аз дали да ходя да обновят софтуера ама дали ще има ефект освен във портмонето нз

- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Аз съм правил досега ъпдейт на две коли. Първо на моето '05 е90 330i. При което основното което се подобри беше че започна и от CD-то и Nav DVD-то да чете mp3. Но и колата е с ръчни скорости. Втората кола беше е92 335d. Там ъпдейта се наложи при отстраняване на проблем с ACC. И като цяло не мога да каже че се отрази добре, но това е защото колата преди това беше ремапната, диното беше показало 360 коня. Ъпдейта на софтуера при това се отрази крайно негативно, защото наистина се губи ремапа. Връщайки се към заводските само 286кс стана доста по-мудна, като това впечатление се предаде и върху автомата. Но само седмица по-късно възстановихме ремапа и всичко си дойде на мястото.

- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
Значи наистина колегите са били прави, че се губи ремапа
Добре, че не отидох миналата седмица да ми го направят, че не ми се кара пак на заводски коне 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
kraska написа:Leon, какво се промени в поведението на автомата. Наистина ли както пишат тръгва на 2-ра?
Вероятно да, защото тръгва сравнително мудно от място в трафик. Когато я запаля, включа и тръгна веднага се изстрелва доста повече със същата газ. Освен това след около 30сек. на спирачка докато чакам на червено се усеща, че кутията превключва нещо, което преди ъпдейта го нямаше. Съответно на дълъг път минават 200 км докато започне да се държи адекватно, а не да ръга 6-а на 80км/ч. Сега малко ме е яд, че ъпдейтвах, преди кутията ми харесваше повече, а някакви ползи откъм разход не съм видял.
Що се отнася до ремапа - нормално да се затрива, все пак ъпдейт на софтуера включва и нови карти за управление смесообразуването, което всъщност е самия ремап. Реално пълният ъпдейт е като да преинсталираш уиндоус, всичко старо заминава.
Never mistake motion for action...
За да чете мп3 цялостен ъпдейт ли е необходим или нещо с ncs/dis и т.н. ?
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3