Лек волан?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Spindermaaan
- Потребител
-
Лек волан?
Колеги днес се качих в една друга е46-ца и волана и беше по-твърд от моя и съответно много ми хареса.Докато моя волан е много лек и се влияе от всяка неравност по пътя и ми лашка ръцете като минавам през тях.Рейката ми е проверена няма луфтове няма течове както и накрайниците са 6.Възможно ли е да от това,че онази е46 която карах е дизел и е М-тех окачване да е по твърд волана.Много ми се иска и моя да го направя така.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: Лек волан?
Spindermaaan написа:Колеги днес се качих в една друга е46-ца и волана и беше по-твърд от моя и съответно много ми хареса.Докато моя волан е много лек и се влияе от всяка неравност по пътя и ми лашка ръцете като минавам през тях.Рейката ми е проверена няма луфтове няма течове както и накрайниците са 6.Възможно ли е да от това,че онази е46 която карах е дизел и е М-тех окачване да е по твърд волана.Много ми се иска и моя да го направя така.
Колега прегледай си хубаво ходовата част !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- IVЕ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D + ремап
- Мечтае да кара: нещо М.....
не е от ходовата част, просто има три вида хидравлични помпи вграждани в Е46 в зависимост от годината на производство
- Spindermaaan
- Потребител
-
Мойта е 99г м43б19 мотор неговата е 2003 фейслифт 2,0 дизел.Каква хидравлична помпа трябва да сложа за да стане като неговата.Така се филмирах,че мойта сега я усещам толкова педалска направо откачам.
- Spindermaaan
- Потребител
-
Maxmadness написа:Spindermaaan написа:Колеги днес се качих в една друга е46-ца и волана и беше по-твърд от моя и съответно много ми хареса.Докато моя волан е много лек и се влияе от всяка неравност по пътя и ми лашка ръцете като минавам през тях.Рейката ми е проверена няма луфтове няма течове както и накрайниците са 6.Възможно ли е да от това,че онази е46 която карах е дизел и е М-тех окачване да е по твърд волана.Много ми се иска и моя да го направя така.
Какво да и проверявам повече,носачите и 2-та са чисто нови оригинални със щампа на бмв,биалетки накрайници всичко е точно,нито тропа нито лопа просто волана е супер чекиджийски и се върти като на кола за жена и ме дразни адски.Колата е обслужвана в М-кар и тях ги питах защо ми е толкова лек волана и ми казаха,че нямало проблеми по ходовата част.
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Spindermaaan написа:Maxmadness написа:Spindermaaan написа:Колеги днес се качих в една друга е46-ца и волана и беше по-твърд от моя и съответно много ми хареса.Докато моя волан е много лек и се влияе от всяка неравност по пътя и ми лашка ръцете като минавам през тях.Рейката ми е проверена няма луфтове няма течове както и накрайниците са 6.Възможно ли е да от това,че онази е46 която карах е дизел и е М-тех окачване да е по твърд волана.Много ми се иска и моя да го направя така.
Какво да и проверявам повече,носачите и 2-та са чисто нови оригинални със щампа на бмв,биалетки накрайници всичко е точно,нито тропа нито лопа просто волана е супер чекиджийски и се върти като на кола за жена и ме дразни адски.Колата е обслужвана в М-кар и тях ги питах защо ми е толкова лек волана и ми казаха,че нямало проблеми по ходовата част.
Всичко ти е от рейката Колега, просто до някое си време 2000-та са слагали тази лигава рейка, търси си рейка с номер 7852974678 (в бмв номера е 32136755065 ) след 2002-ра и ще имаш усещането като Е46-та на която си се качил, друго каквотo и да правиш, няма да има ефект

- Spindermaaan
- Потребител
-
Супер,само рейката трябва да махна,а помпата същата ли ще остане.Кажете ми точно какво е нужно,че едвам ме държат нервите да не хвана да я изкормя тая рейка ли е помпа ли е и да си направя хидравликата по тежка.Чудно ми е тая кашкавалена рейка за чии са я сложили в БМВ,на някой мерцедес би му ходила перфектно. 

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Проблема ти може да се дължи до известна степен и на кофти сходимост.
Консултирай се с колеги край теб и посети добър специалист за реглаж на преден и заден мост.
Успех
Консултирай се с колеги край теб и посети добър специалист за реглаж на преден и заден мост.
Успех
- Spindermaaan
- Потребител
-
vvasilev1 написа:Проблема ти може да се дължи до известна степен и на кофти сходимост.
Успех
Колега,стенд минах с колата след сменяне на носачи биалетки и тем подобните чаркалаци по предницата.Просто си е лека рейката май и ме побърква,все едно кашкавал въртя.Но все пак бих отишъл и на друго място на стенд стига да ми препоръчате добър стендаджия от Пловдив.
- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: E46 320D
2002
Изглежда е от окачването и рейката моята е М-Тех и също е много твърда
2002 дизел
2002 дизел
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Моята е 99г. ноември месец и е с мтех окачване и е с доста твърд волан. Карам с 18ки гуми 225 отпред и 255 отзад. Мен пък ме дразни тоя твърдия волан, по често карам градско и не е много комфортно с него.
С висока скорост пък, пак я държа здраво за волана, щото с тея гуми и нашите красиви пътища много често влизам в разни "коловози" 

- Spindermaaan
- Потребител
-
SlipX написа:Моята е 99г. ноември месец и е с мтех окачване и е с доста твърд волан. Карам с 18ки гуми 225 отпред и 255 отзад. Мен пък ме дразни тоя твърдия волан, по често карам градско и не е много комфортно с него.С висока скорост пък, пак я държа здраво за волана, щото с тея гуми и нашите красиви пътища много често влизам в разни "коловози"
Давай да ги разменяме като те дразни твърдия волан.
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
И мен ме дразни 'лекия' волан. Най-твърдата с най-малък ход рейка е от ZHP серията, но прерових всички форуми и се оказа, че са толкова рядко срещани, че скоро може да не си я намеря.
Другата рейка с къс ход е от Z3-ка, но никой не беше дал информация какво и как се преправя. Въобще преправя ли се нещо по рейката от Z3 или направо е plug and play ?! Ако някой има информация или го е правил нека да даде.
Следващата рейка в списъка е CSL след това M3 и чак тогава идват новите години на фейс лифтовите рейки.
Ако някой има за продаване подходяща рейка от z3, CSL или М3 аз съм съгласен да се договорим. Това е сравнително евтина част, а подобрението е много голямо за това нека, който има информация за рейка от z3 да сподели
Другата рейка с къс ход е от Z3-ка, но никой не беше дал информация какво и как се преправя. Въобще преправя ли се нещо по рейката от Z3 или направо е plug and play ?! Ако някой има информация или го е правил нека да даде.
Следващата рейка в списъка е CSL след това M3 и чак тогава идват новите години на фейс лифтовите рейки.
Ако някой има за продаване подходяща рейка от z3, CSL или М3 аз съм съгласен да се договорим. Това е сравнително евтина част, а подобрението е много голямо за това нека, който има информация за рейка от z3 да сподели
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2