Проблем с Алтернатор/Компютър на BMW e46 316ti compact 2001г

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с Алтернатор/Компютър на BMW e46 316ti compact 2001г

Мнение от PGK_E46 » 27 Май 2014, 17:24

Здравейте !

За първи път пиша във форум и се надявам да получа подкрепа :). Имам неприятен проблем-казус, който започна с подмяна на реле регулатор на моето е46 316ti compact 2001г, когато лампичката на акумулатора започна да мига на таблото. Колата е гледана и замервана от 4 различни Майстора! Никой не успява да разреши въпросния проблем, а просто прави догатки. Наистина се надявам на малко help :idea:
Във въпросният ден, когато лампичката започна да светва и гасне отидох на майстор. Докато замерваше отвън с уреда аз давах газ от вътре и при всяко светване и изгасване на лампичката той констатира, че акумулатора зарежда или не. Констатира, че ми трябва ново реле! Оставям аз колата и филма започна :kuku:
На следващия ден отивам да си взимам колата- всичко зарежда (13.8 - 14 V) идеално, но лампичката свети ! Каза ми - друго реле ти трябва. Лош късмет с това. Както и да е...псувни
Друг майстор отвори и видяхме ,че алтернатора е 90 А, а в интернет пише, че за моят модел кола трябва да е 110 А ?! Понеже 90А е за 316i , а аз имам 316ti.
Смених релето с друго което е точно за моят модел кола, за да съм сигурен - лампата свети!
Замерваме с апарат който показва вълните от сигнала от релето- всичко изглежда нормално. Всичко друго в колата работи перфектно. Наскоро ми светна лампичка за габарит и си го смених. Други майстори предположиха плахо .. , че може да е проблем с компютъра, но той е перфектен подяволите. Акумулатора е нов - скъп и е в изправност определено.
Аз продължих да карам така 1 година, но ме е яд на тази лампа и искам да оправя проблема!
Страх ме е да купя нов алтернатор и да видя, че лампата пак ще свети. А и не ме уверяват, че ще загасне.
Нов алтернатор,нов компютър или какво да направя? Искрено очаквам някакви идеи приятели ! :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Проблем с Алтернатор/Компютър на BMW e46 316ti compact 2

Мнение от zvetiko » 27 Май 2014, 18:02

Колега, трябва да се види сигнала на изхода на алтернатора и ще се изясни каква е причината- най-вероятно някой диод, от някоя от диодните групи е дал на късо или е прекъснат.

Потребител
Аватар

Re: Проблем с Алтернатор/Компютър на BMW e46 316ti compact 2

Мнение от PGK_E46 » 27 Май 2014, 18:26

Един по един бяха проверени и 6-те. Всичко е ОК. :conf:

Прочетох в руски site, че генераторът ми не съответства понеже е 90А, а трябва да е 110А най-малко. Дали това не дава отражение на разпознаването на релето и да не загася лампата? Имам съмнение, че генераторът ми е подменен с по-слаб и това обърква данните. Но все пак не съм сигурен...

Назад към E46