Притракване при палене + ВИДЕО
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Притракване при палене + ВИДЕО
Здравейте, появи ми се едно притракване при палене, когато е загряла пак се чува, но не толкова сериозно колкото когато сутрин я паля от гаража, стояла цяла нощ, имам чувството, че ще падне нещо от тоя двигател ( 318i 118ps e46 1998 ).
Някакви идеи? От сервиза ми казват да сложа по - гъсто масло 10в40 и щяло да се оправи
ЕТО И ВИДЕО, сам го снимах и не е от двигателния отсек,а при отворена врата...
https://www.youtube.com/watch?v=15O-dh2ty4Q
Някакви идеи? От сервиза ми казват да сложа по - гъсто масло 10в40 и щяло да се оправи

ЕТО И ВИДЕО, сам го снимах и не е от двигателния отсек,а при отворена врата...
https://www.youtube.com/watch?v=15O-dh2ty4Q
Re: Притракване при палене + ВИДЕО
Според майсторите шума идва отдолу, тоест за тях е биелни лагери, препоръчаха ми да не карам колата докато не ги сменя, защото може да прецакам вал-а, а там нещата отиват към нов двигател
Сега в Понеделник, ще ги сменям та да видим

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Аз те съветвам да потърсиш 2 ро ,че и 3 то мнение... така на сляпо да сменяте биелни лагери на мотора
Не бързай с тая диагноза ако трябва спирай цилиндрите един по един да видиш шума дали ще изчезне.

Не бързай с тая диагноза ако трябва спирай цилиндрите един по един да видиш шума дали ще изчезне.
СПЕШНО имам нужда от мнение. Днес сменихме биелните лагери, шума изчезна, но когато сложихме маслото, капачката за маслото и щеката по местата им се появи едно такова шумче все едно опира някъде...когато извадим щеката и капачката шума изчезва !!!

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Колега опиши какъв беше звука до колкото можеш разбира се и какво точно и беше на маслената помпа,питам понеже и аз имам някакво тракане и като отворя капачката на маслото спира да трака 

Ами колега, не знам точно от сервиза така ми казаха и се закучиха да ми я оправят без пари ( това в никой сервиз го няма ) и отваряха картера втори и трети път, докато отстранят проблема и сега помпата си свирка все едно че колата има турбо
много е готино, само че ми казаха, че свиренето, ще спре след известни километри примерно след 1000 км докато си се напаснат хубаво някакви зъни колелца ли и аз не знам, въобще не разбрах 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
washky написа:Ами колега, не знам точно от сервиза така ми казаха и се закучиха да ми я оправят без пари ( това в никой сервиз го няма ) и отваряха картера втори и трети път, докато отстранят проблема и сега помпата си свирка все едно че колата има турбомного е готино, само че ми казаха, че свиренето, ще спре след известни километри примерно след 1000 км докато си се напаснат хубаво някакви зъни колелца ли и аз не знам, въобще не разбрах
не и давай зор колата много сега близките км че след смяна на биелни лагери е добре да се кара по лекинко

Не е вярно това, казаха ми да не минавам 5000 оборота. И да си я карам спокойно, това не било основен ремонт, че да не й давам зор 

10 мнения
• Страница 1 от 1