малко помощ относно бмв е90 320д
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
малко помощ относно бмв е90 320д
здравейте колеги искам да попитам за бмв е90 320д 163кс. интересуваме нормално ли е турбината да се включва в 2500 оборота и се изстрелва изведнъж а преди тия обороти е доста мудна все едно няма турбо благодаря предварително
Re: малко помощ относно бмв е90 320д
Не разбирам много от дизели, но мисля, че не е нормално/
Две коли карах такива /смея да твърдя много добри изпълнения/
от по-ниски обороти 1500-2000
Две коли карах такива /смея да твърдя много добри изпълнения/
от по-ниски обороти 1500-2000
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Разбира се, че не e, турбото се включва на 1800 оборота, лага е минимален, тичай да гледате вакуум, тръби, турбо пътища, актуатор, че да не вземеш да останеш на пътя.
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Карам с този проблем вече година. Много майстори минаха, но до тук съм изключил акутатора (ново турбо), дебитомера (сменен и адаптиран) всички вакууми са наред. Чистих и ЕГР клапана, както и проверявах с друго управление за същия, но проблема остава. Сега съм вдигнал мерника на филтъра за твърди частици, но ще се захвана с него като си оправя торка... Пусках и тема тук, но без успех. Също има вариант и ЕГРа да не работи правилно още не съм пробвал да карам с изключен. Проблема се проявява на по-топло време или по-натоварен автомобил и изчезва при повторно натискане на газта, когато не върви. Ако не натисна повторно газта е момент който не върви и искам да продължа така може и да бъде придружено с грешка "Increased emissions".
Ще следя темата.
Успех.
Ще следя темата.
Успех.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
по-горнич колега - а пробва ли да смениш MAP сензора, много е евтин, а симптомите му наподобяват турбо ( богата смес/бедна и т.н.)
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Не съм се сещал за MAPа. Ще го сложа първи в списъка за проверка 
Грешката, която получавам на диагностига е 3FF0 Air-mass flow sensor, но както казах дебитомера е изключен като вариант даже го пробвах на друга кола...
Благодаря за идеята колега.

Грешката, която получавам на диагностига е 3FF0 Air-mass flow sensor, но както казах дебитомера е изключен като вариант даже го пробвах на друга кола...
Благодаря за идеята колега.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Колега дебитомера изисква адаптация с кодиране
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Адаптиран е. Ще пробвам с МАРа и ще докладвам 

проблема е следния когато купих колата беше така след един месец два спря да работи клапана на турбото смених го и колата тръгна и филтъра се беше запушил много регенерирах е и колата литна но се изстрелва след 2500 оборота преди тия обороти колата е доста тромава на диагностика нищо неми дава като грешка възможно ли е клапана да не е регулиран както трябва и кои може да го настрои
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Турбината откачана ли е от електронното задвижване на геометрията? Като отключиш трябва да има звук от турбото - едно свистене, леко избръмчаване (не мога да го опиша точно, но няма как да не си го чувал). Трябва да е еднократно. Ако чуваш няколко цъкания, пиши да си кажа мнението нататък.
И за всеки случай да питам клапана къде се намира?
И за всеки случай да питам клапана къде се намира?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
има още едно нещо, което се сетих - филтър картерни газове сменян ли е ?
да винаги го чувам но първите пати се опитва все едно да го дръпне надолу но неможе само като запаля колата тогава го дръпнова в долния краи
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Виж сега, мога и да греша, но има вариант при свалянето и качването на турбото да са разместили захващането на електронното управление към турбината. Като запалиш, колата проверява горно и долно положение на лопатките на турбото - от там и това бучене. Ако цъка няколко пъти преди да си запалил съм почти сигурен че проблемът ти е от турбото. Имах подобен проблем след смяна на гарнитури между турбото и изпускателния колектор. Бяха откачили турбината, че да ги сменят.
Колега, новото турбо чисто ново ли е или рециклирано ново?
yordan_ichev написа: ... но до тук съм изключил акутатора (ново турбо)
Колега, новото турбо чисто ново ли е или рециклирано ново?
да нали тва ти казвам че съм го сменял това но не е регулирано кои може да го настрои
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2