Помпа в резервоара (проблем) на 530ДА
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Помпа в резервоара (проблем) на 530ДА
На равно място всичкото гориво, при това количество, трябва да е в дясната половина - на второто показание. Явно наистина помпата ти не прехвърля както трябва. Тази помпа под седалката като започне да се чува, както си караш, значи и на нея й идва времето... 

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Z3Ro* написа:На равно място всичкото гориво, при това количество, трябва да е в дясната половина - на второто показание. Явно наистина помпата ти не прехвърля както трябва. Тази помпа под седалката като започне да се чува, както си караш, значи и на нея й идва времето...
ОК колега значи щом не чувам тази помпа под шофьорската седалка да разбирам, че е наред,
а тази в резервоара ще се сменя.
Благодаря ти колега!

Здравей колега,
Аз имах същия проблем, мойта е бензинова 528, на 15 литра и гаснеше. Понеже ми се наложи да сменям резервоара преди няколко месеца, явно си бяха оставили пак ръцете тия некадърни майстори. Разглобихме я вчера и се оказа че самата помпа в резервоара изобщо не е защипана на щипките в самия резервоар и си се лашкаше свободно вътре, защипахме я, почистихме цедката (въпреки че не беше хич мръсна и самия резевоар няма боклуци вътре и е изненадващо чист) с един приятел, и проблема се реши.
Поздрави
Аз имах същия проблем, мойта е бензинова 528, на 15 литра и гаснеше. Понеже ми се наложи да сменям резервоара преди няколко месеца, явно си бяха оставили пак ръцете тия некадърни майстори. Разглобихме я вчера и се оказа че самата помпа в резервоара изобщо не е защипана на щипките в самия резервоар и си се лашкаше свободно вътре, защипахме я, почистихме цедката (въпреки че не беше хич мръсна и самия резевоар няма боклуци вътре и е изненадващо чист) с един приятел, и проблема се реши.
Поздрави
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Колеги, някой от вас разполага ли с снимков материал как се достига до тази помпа в резервоара, и как се сменя.
Сменя се лесно, накратко сваля се задната седалка отвиват се 3 болта и един ринг който я държи за резервоара. Виж това клипче тук.
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2