БМВ 318 бензин мотор М43 Е46 чука на моменти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- igra4a_bmw
- младши ентусиаст
-
БМВ 318 бензин мотор М43 Е46 чука на моменти
Здравейте колеги, получи се едно чукане на мотора от към капака на клапаните, като запалиш започва нормална работа, но след малко започва да чука силно, после намаля спира и по някое време пак започва, когато чука и подам газ и изведнъж спира чукането.
Поздрави и Благодаря.
Поздрави и Благодаря.
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Re: БМВ 318 бензин мотор М43 Е46 чука на моменти
Хидравлични повдигачи, имах го същия проблем.
Смених ги всичките 8 броя преди доста време и сега
всичко е ОК.
Смених ги всичките 8 броя преди доста време и сега
всичко е ОК.
- tokata
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 на лампа
- Мечтае да кара: BMW E46
- Детайли за колата: Black Sedan M47D20 136к.с. Automatic
Аз имам 320Д М47 136к.с. и до скоро имах същия проблем. Паля и работи добре, но само на студен двигател, за 20 секунди. След това почва чукането и при по-високите обороти не се чува много.Питал съм майстори, те ми викат няма ядове някой повдигач е или клапан. Не е от повдигачите, не е и от клапаните, понеже те си се чуват по принцип. Днес както си паля и си тръгвам и си карам 200 метра почна да се чува повечко (говорим за нормално каране 1500об.), след което се чу звук подобен на този да пъхнеш отвертка в миксера и проблема с чукането вече го няма. Сега баварийката е паркирана пред сервиза с блокирал двигател и утре ще се отваря да се гледа какво ще се прави, но май е откачена биела от коляновия вал. Надявам се проблема да не е много сериозен, понеже съм с автоматик и при огасяне в движение веднага отцепва от двигателя, но ако бях с ръчка можеше да си го намели още повече, така че отивай да го прослушат и твоя двигател "майсторите" дори и да не е нещо сериозно.
- igra4a_bmw
- младши ентусиаст
-
tokata написа:Аз имам 320Д М47 136к.с. и до скоро имах същия проблем. Паля и работи добре, но само на студен двигател, за 20 секунди. След това почва чукането и при по-високите обороти не се чува много.Питал съм майстори, те ми викат няма ядове някой повдигач е или клапан. Не е от повдигачите, не е и от клапаните, понеже те си се чуват по принцип. Днес както си паля и си тръгвам и си карам 200 метра почна да се чува повечко (говорим за нормално каране 1500об.), след което се чу звук подобен на този да пъхнеш отвертка в миксера и проблема с чукането вече го няма. Сега баварийката е паркирана пред сервиза с блокирал двигател и утре ще се отваря да се гледа какво ще се прави, но май е откачена биела от коляновия вал. Надявам се проблема да не е много сериозен, понеже съм с автоматик и при огасяне в движение веднага отцепва от двигателя, но ако бях с ръчка можеше да си го намели още повече, така че отивай да го прослушат и твоя двигател "майсторите" дори и да не е нещо сериозно.
колеги благодаря много точно това се оказа

- igra4a_bmw
- младши ентусиаст
-
igra4a_bmw написа:tokata написа:Аз имам 320Д М47 136к.с. и до скоро имах същия проблем. Паля и работи добре, но само на студен двигател, за 20 секунди. След това почва чукането и при по-високите обороти не се чува много.Питал съм майстори, те ми викат няма ядове някой повдигач е или клапан. Не е от повдигачите, не е и от клапаните, понеже те си се чуват по принцип. Днес както си паля и си тръгвам и си карам 200 метра почна да се чува повечко (говорим за нормално каране 1500об.), след което се чу звук подобен на този да пъхнеш отвертка в миксера и проблема с чукането вече го няма. Сега баварийката е паркирана пред сервиза с блокирал двигател и утре ще се отваря да се гледа какво ще се прави, но май е откачена биела от коляновия вал. Надявам се проблема да не е много сериозен, понеже съм с автоматик и при огасяне в движение веднага отцепва от двигателя, но ако бях с ръчка можеше да си го намели още повече, така че отивай да го прослушат и твоя двигател "майсторите" дори и да не е нещо сериозно.
колеги благодаря много точно това се оказапоздрави
въпросните хидравлични повдигачи
5 мнения
• Страница 1 от 1