Помпа в резервоара (проблем) на 530ДА
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Помпа в резервоара (проблем) на 530ДА
Здравейте колеги знам, че може и да има писано по темата за което се извинявам предварително.
Когато си купувах колата предишният собственик (италиянеца) ми каза, че винаги трябва да имам над 15 литра гориво в резервоара, защото има проблем с помпата. Винаги съм приемал 15 литра за 0 на бензиномера, вчера падна горивото малко под 15-та и колата едвам запали, като заредих пак трудно запали покарах известно време палих, гасих и се оправи започна да пали от раз. Казаха ми, че трябва да сменя помпата в резервоара някой от вас колеги сменял ли я, колко струва и много ли е работата, тази помпа се намирала под задната седалка.
Другото ми питане е свързано с лампата на бензиномера при вас колеги на колко литра светва, защото когато при мен падна малко под 15 литра не ми светна чудя че да не е изгоряла.
Колата е 530ДА 193к.с. 2001г. фейслифт
Когато си купувах колата предишният собственик (италиянеца) ми каза, че винаги трябва да имам над 15 литра гориво в резервоара, защото има проблем с помпата. Винаги съм приемал 15 литра за 0 на бензиномера, вчера падна горивото малко под 15-та и колата едвам запали, като заредих пак трудно запали покарах известно време палих, гасих и се оправи започна да пали от раз. Казаха ми, че трябва да сменя помпата в резервоара някой от вас колеги сменял ли я, колко струва и много ли е работата, тази помпа се намирала под задната седалка.
Другото ми питане е свързано с лампата на бензиномера при вас колеги на колко литра светва, защото когато при мен падна малко под 15 литра не ми светна чудя че да не е изгоряла.
Колата е 530ДА 193к.с. 2001г. фейслифт
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Помпа в резервоара (проблем) на 530ДА
При мен светва резервата, когато остана с под 10 литра по скритото меню... 

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Помпата в резервоара в Дарукар струва 606.88лв
Мой познат си купи НЕоригинална за 4 пъти по-малко пари... за 7-8 месеца няма проблеми. Смяната не е трудна, но си зависи от личните умения на всеки...
Преди да тръгнеш да сменяш помпата в резервоара, трябва да провериш и втората подкачваща помпа под шофиорската седалка... да не се окаже, че в нея е проблема

Преди да тръгнеш да сменяш помпата в резервоара, трябва да провериш и втората подкачваща помпа под шофиорската седалка... да не се окаже, че в нея е проблема

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
E30_DK написа:Помпата в резервоара в Дарукар струва 606.88лвМой познат си купи НЕоригинална за 4 пъти по-малко пари... за 7-8 месеца няма проблеми. Смяната не е трудна, но си зависи от личните умения на всеки...
Колега при мен симптомите не са ли за тази помпа в резервоара, тази втората подкачваща помпа под шофьорската седалка как мога да я проверя с компютърна диагностика или чрез друг метод.
Колеги как ще ме посъветвате да постъпя първо да кажа на майстора да провери и двете помпи и да каже коя е за смяна ли, имам ли варянт за помпа втора употреба или старата да се рециклира.
Колега "Z3Ro*" по скритото меню показва в едната част на резервоара колко има и общо в целия, че имам изгорели пиксели и много не мога да разбера. За да ми светне лампата колко трябва да ми покаже на бензиномера под 10 литра ли, защото сега като ми стана това с запалването стрелката беше паднала много малко под 15 литра но не ми дойде на акъла да видя в скритото меню ако можех да разчета нещо де. Дано да не ми е изгоряла лампата никога не съм я виждал да свети заради тези помпа винаги държа нафтата да е над 15 литра.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Първо си оправи пикселите. Второ гледай да имаш над 15, 20, 25 л гориво в колата.
От какво зависи кога ще ти спре ли? Он начина и условията на каране.
По миналата година ми изгасна на прибиране от морето с малко под 30л... Пенсионерската, темпомат, музичка... и не прехвърлила нищо от едната половина. Загасна точно на спускането от Траянови врата. Раздруса се, запали, и след това да видиш как се следи резервоара постоянно.
Още не съм я сменил /тази под седалката преди това е сменяна/, на градско ми е давала и под 15 литра да я карам, по 5-6 литра в двете части. За сега не мисля да я сменям, а относно лампата никога не съм я виждал да свети
По миналата година ми изгасна на прибиране от морето с малко под 30л... Пенсионерската, темпомат, музичка... и не прехвърлила нищо от едната половина. Загасна точно на спускането от Траянови врата. Раздруса се, запали, и след това да видиш как се следи резервоара постоянно.
Още не съм я сменил /тази под седалката преди това е сменяна/, на градско ми е давала и под 15 литра да я карам, по 5-6 литра в двете части. За сега не мисля да я сменям, а относно лампата никога не съм я виждал да свети

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Владо написа:Първо си оправи пикселите. Второ гледай да имаш над 15, 20, 25 л гориво в колата.
Ха първо пикселите не е ли по добре да оправя проблема с помпите пикселите са ми най малката грижа колега.
Колега изгасна ти в движение ли? При мен никога не е изагасвала в движение единствено онзи ден бях много малко под 15-кта колата беше спряла когато тръгнах да запаля, запали много трудно там където бях спрял за мой късмет имаше бензиностанция и заредих, на тръгване от бензиностанцията пак трудно запали и така няколко пъти 3-4 и после си палеше от раз. Когато е над 15 литра нямам проблем, но никога не ми е изгасвала винаги даржа колата с не по малко от 20-30 литра гориво този път така се получи.
Според теб колега проблема ми е тази помпа в резервоара или тази под седалката.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Пикселите са информация колега. Няма пиксели, няма информация.
Сега както поставяш въпроса, да, по-вероятно е да имаш проблем с помпата за предварително налягане под седалката.
Ако не иска да пали, тупкаш с крак по пода... но това е до време.
Намери си някой да я закачи колата, погледнете налягането при различни обороти, и тя ще си каже.
И да, когато е по-пълен резервоара, помпата под седалката се чувства по-добре в режим "отивам си". Макар и с няколко сантиметра дизелов стълб, има разлика. Същото съм наблюдавал и при е30-то като си отиваше неговата бензинова помпа. Чуствителни са тез коли
Сега както поставяш въпроса, да, по-вероятно е да имаш проблем с помпата за предварително налягане под седалката.
Ако не иска да пали, тупкаш с крак по пода... но това е до време.
Намери си някой да я закачи колата, погледнете налягането при различни обороти, и тя ще си каже.
И да, когато е по-пълен резервоара, помпата под седалката се чувства по-добре в режим "отивам си". Макар и с няколко сантиметра дизелов стълб, има разлика. Същото съм наблюдавал и при е30-то като си отиваше неговата бензинова помпа. Чуствителни са тез коли

Здрасти колега, и аз го имам тоя проблем от 1 месец. Утре може би ще сменя помпата в резервоара и ще споделя впечатления, мойта е бензинова 528i. Мислил ли си за вариянт втора ръка помпа?
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
todorakis82 написа:Колега при мен симптомите не са ли за тази помпа в резервоара, тази втората подкачваща помпа под шофьорската седалка как мога да я проверя с компютърна диагностика или чрез друг метод.
Колеги как ще ме посъветвате да постъпя първо да кажа на майстора да провери и двете помпи и да каже коя е за смяна ли, имам ли варянт за помпа втора употреба или старата да се рециклира.
Колега "Z3Ro*" по скритото меню показва в едната част на резервоара колко има и общо в целия, че имам изгорели пиксели и много не мога да разбера. За да ми светне лампата колко трябва да ми покаже на бензиномера под 10 литра ли, защото сега като ми стана това с запалването стрелката беше паднала много малко под 15 литра но не ми дойде на акъла да видя в скритото меню ако можех да разчета нещо де. Дано да не ми е изгоряла лампата никога не съм я виждал да свети заради тези помпа винаги държа нафтата да е над 15 литра.
Чесно казно не знам как се проверяват тези помпи... тази под седалката бих я хванал с ръка за да усетя дали трепти т.е. дали работи, ако не се усеща нищо ще я почукна, както е казал колегата по-горе, за да видя дали ще тръгне. Тази отзад предполагам, че като се отвори резервоара трябва да се чува. С диагностика може да се види налягнето на горивото преди помпата на мотора, което мисля, че трябва да е около 4-5 бара. Най-добре закарай колата на диагностика при квалифицирани хора за да се избегнат излишни разходи и разправии. Втора ръка мисля, че не е добра идея - особено за помпа... освен ако не искаш просто да замажеш положението за извесно време.
При мен лампата светваше под 10л. - предполагам на около 8л., но и аз не оставям почти никога под 15л. за да няма изнедади

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Помпата в резервоара се проверява супер елементарно. При 25 л гориво например и по малко, всичко трябва да го показва в дясно. Ако е по равно, помпата е заминала.

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Помпата в резервоара се проверява супер елементарно. При 25 л гориво например и по малко, всичко трябва да го показва в дясно. Ако е по равно, помпата е заминала.
Колега това е в скритото меню нали там показва три опции ляво, дясно и общо при мен на 20 литра ми показа 8-8,5 на 11,5 12 и общо 20-21 литра така ли трябва да е или аз бъркам нещо.
Колега "E30_DK" къде да хвана с ръка тази помпа под шофьорската седалка под самата седалка ли да си сложа ръката на мокета ли, или под самата кола където е ауспуха на печката. Все си мислех, че е тази помпа в резервоара, защото предишният собственик на колата (италиянеца) ми каза да не падам под 15 литра гориво, защото има за смяна помпа в резервоара но може и да не сме се разбрали.
Колеги да разбирам, че е възможно проблемът ми да е и в двете помпи тази в резервоара, и тази под шофьорскота седалка не е ли само едната от тях да е свързана с проблема да не падам под 15 литра.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Помпата в резервоара се проверява супер елементарно. При 25 л гориво например и по малко, всичко трябва да го показва в дясно. Ако е по равно, помпата е заминала.
При мен това е така, ако колата е на равно място. Ако има по-голям наклон наляво, част от горивото също минава в лявата половина, но по-малка част. Иначе помпата ми е здрава на 100%...

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Ivo_Borisov написа:Помпата в резервоара се проверява супер елементарно. При 25 л гориво например и по малко, всичко трябва да го показва в дясно. Ако е по равно, помпата е заминала.
При мен това е така, ако колата е на равно място. Ако има по-голям наклон наляво, част от горивото също минава в лявата половина, но по-малка част. Иначе помпата ми е здрава на 100%...
Колега при мен заминала ли е ? При тези стойности които съм описал по-горе.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Зареди примерно малко над 30 литра да има в резервоара, сипи си една туба 10 литра отзад и покарай - ако щом наближи 15 литра изгасне, за смяна е помпата в резервоара. Тая под седалката прави мизерии без да има връзка с количеството гориво в резервоара... 

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Зареди примерно малко над 30 литра да има в резервоара, сипи си една туба 10 литра отзад и покарай - ако щом наближи 15 литра изгасне, за смяна е помпата в резервоара. Тая под седалката прави мизерии без да има връзка с количеството гориво в резервоара...
Колега ще го направя, но при мен не изгасна колата в движение сега когато беше паднала много малко под 15 литра, а много трудно запали, защото трябваше да спра и като исках да тръгна едвам запали и така 3-4 пъти, и аз клоня за тази помпа в резервоара. Днес като запалих колата на паркинга, на равна настилка проверих в скритото меню горивото и ми показа 7,7 / 11,5 / 19,2. Тази помпа под шофьорската седалка не я чух да работи, като работи силен шум ли издава.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2