Проблем с фабричен ксенон.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525D
Проблем с фабричен ксенон.
Здравейте колеги ,
Като купих колата ми направи впечатление че едната крушка свети по лилаво - и неосветяваще почти нищо от пътя. Казах си сигурно си заминава , купих нова и при слагането забелязах че онази гривна( ако мога така да я нареча) която закрепя крушката към фара е счупена липсват едно две зъбчета , както и е сцепена (лепена е някога но без успех). Закрепих крушката с голям зор , и като направих проба - при закриване на здравия фар , този със новата крушка пак несвети изобщо - свети по-слабо и от халогена. Като си сложа ръката пред фара , неможе да направи същата точка както здравия. Дали причината е от този закрепящ крушката елемент и несвети защото крушката не е легнала добре в лупата , или фара е дал фира
Дайте някакъв съвет , че съм като сляпо куче 
Като купих колата ми направи впечатление че едната крушка свети по лилаво - и неосветяваще почти нищо от пътя. Казах си сигурно си заминава , купих нова и при слагането забелязах че онази гривна( ако мога така да я нареча) която закрепя крушката към фара е счупена липсват едно две зъбчета , както и е сцепена (лепена е някога но без успех). Закрепих крушката с голям зор , и като направих проба - при закриване на здравия фар , този със новата крушка пак несвети изобщо - свети по-слабо и от халогена. Като си сложа ръката пред фара , неможе да направи същата точка както здравия. Дали причината е от този закрепящ крушката елемент и несвети защото крушката не е легнала добре в лупата , или фара е дал фира

- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Re: Проблем с фабричен ксенон.
Ако рефлектора е прегорял,каквато и крушка да сложиш все тази.И мен ме очаква
тази процедура с преникелиране на рефлектора
тази процедура с преникелиране на рефлектора
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
Надявам се да е заради тази пластмасова гривна , и причината да е ,че крушката не е легнала добре във фара. Незнам от къде да купя въпросната гривна , но ще се търси. Рециклиране на фара е краен варянт засега 

- Traian
- кандидат ентусиаст
-
Някой знае ли от къде мога да си намеря тоя закрепващ елемент от картинката http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/8763 ... tainer.jpg , да пробвам дали като го сменя ще прогледне.
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
Направени са с гайки - явно са били счупени.....
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
Търсих , но няма. Тва са адаптери някакви , а аз незнам името на търсения от мен елемент , това е лошото.
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
Traian написа:Търсих , но няма. Тва са адаптери някакви , а аз незнам името на търсения от мен елемент , това е лошото.
мисля че им казват клип/фиксатор захваща крушката струват по 20лв колега ако искаш пиши ми на Лс да ти кажа от къде можеш да вземеш да не правя реклама
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
Рефлекторите не мърдат . Статични са . Явно са хванати с тези гайки.
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
Все още съм с едно "око" , възможно ли е да не свети добре от запалката ?
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
Някой знае ли къде мога да ги изпратя фаровете , да им сменят държачите - че стърчат само едни шпилки и имат по 2 гайки. Нямам нито къси нито дълги. По-зле светят от голфа ми........
Според мен е възможно и в рефлекторите да ти е проблемът, но отвориш ли фаровете така или иначе най-добре да им се оправи всичко.
Откакто си рециклирах релфекторите, прогледнах.
Моите ги оправих при един майстор в Асеновград, работи бързо и според мен качествено, а и доколкото разбрах предлага всички останали услуги, свързани с фаровете, т.е. ще може да ти сложи и нови държачи, най-вероятно.
Имам му координатите, но не знам дали да ги пиша тук, за да не прозвучи като реклама.
Има и обява във форума, в която се описват именно такива услуги и поне съдейки по снимките, човекът е перфекционист, така че и там няма да сбъркаш: viewtopic.php?f=63&t=276722
Много добри отзиви съм чувал и за тези в Стрелча - Еверт Лак, но не съм убеден дали те биха разглобявали фарове или държачи.
Откакто си рециклирах релфекторите, прогледнах.
Моите ги оправих при един майстор в Асеновград, работи бързо и според мен качествено, а и доколкото разбрах предлага всички останали услуги, свързани с фаровете, т.е. ще може да ти сложи и нови държачи, най-вероятно.
Имам му координатите, но не знам дали да ги пиша тук, за да не прозвучи като реклама.
Има и обява във форума, в която се описват именно такива услуги и поне съдейки по снимките, човекът е перфекционист, така че и там няма да сбъркаш: viewtopic.php?f=63&t=276722
Много добри отзиви съм чувал и за тези в Стрелча - Еверт Лак, но не съм убеден дали те биха разглобявали фарове или държачи.
14 мнения
• Страница 1 от 1