Автоматично заключване на вратите - кога работи?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Автоматично заключване на вратите - кога работи?

Мнение от Indiana » 20 Май 2014, 12:06

Бях активирал преди години автоматичното заключване на вратите през DIS, но така и не сработи.... Един ден случайно реших да отключа колата от ключалката (не дистанционното) и бях супер учуден когато колата се заключи като потеглих.
Каква е причината да работи само когато отключвам колата с ключ? Или така трябва да е? Колата е М52ТУ 99-а година с оригиналния ключ

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Автоматично заключване на вратите - кога работи?

Мнение от Bavarcho » 20 Май 2014, 21:17

Аз съм го активирал на коли (с БМВ скенер-а, че е най-лесно) и не съм забелязал такава закономерност. :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 21 Май 2014, 0:16

И при други модели е така дори и да не е активирано(като отключиш с ключа), но защо се получава и аз нямам отговор.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 22 Май 2014, 9:39

Kris написа:И при други модели е така дори и да не е активирано(като отключиш с ключа), но защо се получава и аз нямам отговор.

т.е. има възможност аз наистина нищо да не съм активирал, а тя колата по принцип така да си прави.....ама кой ти използва ключ :roll: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520
Мечтае да кара: X5 3.0d

Мнение от vgeirgiev » 22 Май 2014, 17:06

Според мен това е свързано със сигнал от алармата, а не със софтуера на колата.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 22 Май 2014, 19:27

Indiana написа:т.е. има възможност аз наистина нищо да не съм активирал, а тя колата по принцип така да си прави.....ама кой ти използва ключ :roll: :mhihi:

ако искаш като имаш свобоно мини да я активираме и с скенера да видим дали ще работи като си отключваш/заключваш от дистанционното ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 23 Май 2014, 10:21

Bavarcho написа:
Indiana написа:т.е. има възможност аз наистина нищо да не съм активирал, а тя колата по принцип така да си прави.....ама кой ти използва ключ :roll: :mhihi:

ако искаш като имаш свобоно мини да я активираме и с скенера да видим дали ще работи като си отключваш/заключваш от дистанционното ;)

:yes: Мерси, колега. Ако остане време някой път може да те потърся :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 24 Май 2014, 16:37

Според мен разковничето е в key memory-то. Описаното поведение е все едно по подразбиране заключването е включено, но не и за този ключ, който ползва колегата. Когато се отключва от ключалката, а не от дистанционното, колата не може да разпознае ключа и работи с "дифолтните" настройки.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 26 Май 2014, 13:57

TheFreeRider написа:Според мен разковничето е в key memory-то. Описаното поведение е все едно по подразбиране заключването е включено, но не и за този ключ, който ползва колегата. Когато се отключва от ключалката, а не от дистанционното, колата не може да разпознае ключа и работи с "дифолтните" настройки.

Колега, има логика в това и се разтърсих и ето какво намерих:

Automatic locking after start (5 mph) :arrow: Function effective with remote control for E38, E39 prior to 9/98 production. On E38, E39, E46, E52, and E53 after ’99 production setting, operates after opening the vehicle manually at the lock (to set this function with remote control, see Key Memory/Central Locking).

В секцията за "KEY MEMORY OPTIONS" пише:
Automatic door locking after driving* :arrow: Doors are automatically locked when speed exceeds 5.0 mph (if active)
* Remote key must be used to lock, then unlocked the vehicle after programming to set this option.

Когато се сетя ще опитам отново :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Мнение от VladiE » 05 Яну 2016, 13:44

Да вдигна темата от прахта. С един приятел активирахме автоматичното заключване но не сработи. Задължително ли е да се направи с DIS?

Назад към E39