Смяна на гумено каре на кардана Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D 184к.с
Смяна на гумено каре на кардана Е46
Здравейте колеги
Автомобилът е е46 330Д 2000г 184к.с. Ще може ли някой горе долу да напише етапите на сменяне на гуменото каре на кардана? Как се тръгва, какво се гледа, центрова ли се нещо и горе долу кое след кое деиствие следва? Питам, защото ще трябва да го сменям и мисля да се пробвам...търся колкото се може по-добри ориентири, за да не изпусна нещо. Това, което намерих в нета е, че трябва да се слагат болтовете според посоката, която е обозначена на карето..и до тук
Благодаря предварително 

- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Re: Смяна на гумено каре на кардана Е46
Колега какви проблеми имаш че ще го сменяш интересно ми е защото и аз съм с 330д
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Ами мога да ти помогна с инфо от смяната на моето преди 2-3 дни ..
Развиват се гайките, и кардана се мърда по шлиците си назад !
Старото каре пада, поставя се новото, като се внимава са маркировката (ако има такава която да указва коя страна да сочи към скоростите, и коя към диф-а), както и посоката на самите болтове ..
Сглобяваш и толкова ... Или поне при мен ...
Развиват се гайките, и кардана се мърда по шлиците си назад !
Старото каре пада, поставя се новото, като се внимава са маркировката (ако има такава която да указва коя страна да сочи към скоростите, и коя към диф-а), както и посоката на самите болтове ..
Сглобяваш и толкова ... Или поне при мен ...

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- madrus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 60 - 218 ка
- Мечтае да кара: V 10 5.0
Как успя без да свалиш тръбите на ауспуха , да развиеш предпазната ламарина и под нея висящия лагер за да може спокойно да работиш по карето ??
няма голям шанс без да се свали генерацията, защото трябва да има една предпазителна алуминиева кора между тръбите и кардана, трябва и тя да се свали
- madrus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 60 - 218 ка
- Мечтае да кара: V 10 5.0
Да де и не само тя . Но може да има вариант който да не знаем . В случая аз аз бая съм поразглобил значи
- paulo_320 d
- Потребител
-
- Кара: е46 330д
аз го смених моето само преди няколко дни-330д 184к.с.-свалят се корите,после развиваш 6-те болта,след това сваляш стойката на скоростите с тампоните/трябва да увиснат скоростите,после буташ кардана назад с щанга,изпада карето,поставяш го в правилната посока,БОЛТОВЕТЕ ОРИГИНАЛНО СА ЗАЛЕПЕНИ-ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМЕ ЛЕПИЛО ЗА БОЛТОВЕ и да се сложат по няколко капки(за да не се развият впоследствие)затягаш и сглобяваш всичко.Несъм свалял генерацията и висящия лагер-затова стана малко по бавно.успех със смяната 

- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги за описанията и отговорите ! Тази информация значително ще ми помогне 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
paulo_320 d написа:аз го смених моето само преди няколко дни-330д 184к.с.-свалят се корите,после развиваш 6-те болта,след това сваляш стойката на скоростите с тампоните/трябва да увиснат скоростите,после буташ кардана назад с щанга,изпада карето,поставяш го в правилната посока,БОЛТОВЕТЕ ОРИГИНАЛНО СА ЗАЛЕПЕНИ-ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМЕ ЛЕПИЛО ЗА БОЛТОВЕ и да се сложат по няколко капки(за да не се развият впоследствие)затягаш и сглобяваш всичко.Несъм свалял генерацията и висящия лагер-затова стана малко по бавно.успех със смяната
Къде са залепени болтовете? Аз мойто като го сменях не ми се видяха да са били лепени, с изключение на един, който така се беше запекъл в карето, че като го въртях втулката му се откъсна от карето и започна да си се върти в гумата, но болта от втулката не се отлепи докато не го заблъсках с чука. И съответно бота се прее*а и трябваше да го сменя с нов. Но на новото гумено каре нищо не съм лепил. Гайките са самозаконтрящи се и не виждам смисъл да се лепи каквото и да било, особено ако искаш някой ден евентуално, ако се наложи да можеш пак да го свалиш. Като се слага новото просто се спазват посоките, указани на карето, стягаш гайките и това е.

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Колеги някой ще сподели ли ориентировъчна цена на въпросното каре?
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
- Hito