Зверски вакуум в резервоара

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6

Зверски вакуум в резервоара

Мнение от skoklev » 22 Май 2014, 8:49

Здравейте колеги!
Преди няколко дни на бензиностанцията човека, който зарежда гориво каза, че резервоара ми създава вакуум. Същата вечер, 50км по-късно отвивам аз капачката и направо щеше да ме засмука :) Ясно е, че има отдушник или нещо подобно, което е дало фира, но не го знам къде е. Вдигах задната седалка под нея няма нищо такова. Мисля да сваля и задните гуми да видя там има ли нещо :) .
Дайте акъл къде е и как да процедирам.
БМВ-то е 330д, 184кс ръчка.
Благодаря ви предваврително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Re: Зверски вакуум в резервоара

Мнение от virtualchild » 22 Май 2014, 10:27

Колега не е ли самата капачка. Мисля, че гледах някъде схема на капачката и се очудих, че е толкова сложна от вътре.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 22 Май 2014, 12:17

Теоретично това е нормален ефект.
Зверския вакуум се получава тогава, когато не може да махнеш капачката.
Щом си успял да махнеш капачката, то си мисля, че просто си чул стандартния вакуум и според мен няма какво да го мислиш.
Ако имаш "зверски" (да го повторя, че ми хареса) вакуум, тогава колата ще гасне.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 22 Май 2014, 12:25

Преди 1 седмица и аз бях със същия проблема на е39ката, вакуум як направо ще се поцепи резервоара. Оказа се, че клапана който пуска за изгаряне бенз пари е спекъл отворен и прави тая мизерия- засмуква мотора през него- fuel tank breather valve се води тая гад. Изкорубих я и затапих маркуча към дросела, маркуча от резервоара пуснах да си виси надолу в атмосферата сега всичко си е наред.
За м52 мотор става въпрос, но предполагам, че при дизела не е кой знае колко различно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 22 Май 2014, 16:15

Е така няма ли да ти изветрява бензинза? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 23 Май 2014, 0:24

dbanchev написа:Преди 1 седмица и аз бях със същия проблема на е39ката, вакуум як направо ще се поцепи резервоара. Оказа се, че клапана който пуска за изгаряне бенз пари е спекъл отворен и прави тая мизерия- засмуква мотора през него- fuel tank breather valve се води тая гад. Изкорубих я и затапих маркуча към дросела, маркуча от резервоара пуснах да си виси надолу в атмосферата сега всичко си е наред.
За м52 мотор става въпрос, но предполагам, че при дизела не е кой знае колко различно.

Не е добър вариант ... бензиновите пари са в пъти по-запалими от самия бензин

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 23 Май 2014, 10:22

Няма проблеми, правено е на нялкоко бмвта..... Чак пък да изветрява, да не го грея с горелката отдолу тоя резервоар и да сецам със запалката после на маркуча :mhihi: .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Мнение от no.breaks » 23 Май 2014, 10:42

На много коли тоя филтър (канистер) и този клапан изобщо ги няма и системата става точно така както когато някой го е премахнал. Доста колеги са ги премахнали и си карат така с години и досега никой не се е запалил :yes: Създаването на налягане и вакум в резервоара не е по-безопасно даже напротив. От голям вакум първото което ще се прецака е бензиновата помпа, след това може самия резервоар да се сцепи. Относно парите колите излизат дори и да го има този филтър те излизат по същия начин само, че уж в по-чист вид. Идеята му е с първото запалване на колата да запали първо тези пари който са във филтъра относно икономия. Когато клапана се развали той започва да затваря отваря когато си поиска при такова положение при първо запалване на колата може да се запали трудно мотора, а ако някой се опитва да разкача маркуча и да обърне клапана на обратно тогава вече може да ти се запали и целия резервоар от хвърлената искра. Аз съм го премахнал и мисля, че след като се опитах 2 пъти да го оправя с друг клапан, за мен основния проблем е и самия филтър който е на години и се запушва и от там се разваля и клапана. Ако беше малко по-евтин като консуматив бих го сменил :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 23 Май 2014, 11:51

На мен мисълта ми беше, че когато колата не работи, клапана е затворен и реално резервоара е изолиран от околоната среда и няма как да ветрее бензина. Иначе когато колата работи е ясно, че и с работещ клапан и с премахнат клапан реално разлика няма.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D`03

Мнение от Iskren_ » 12 Яну 2015, 20:22

Здравейте,
Имам същия проблем като колегата, образува се толкова силен вакуум, че едвам се отвива капачката на резервоара дори трябва леко да я размърдаш за да влезе малко въздух и чак тогава се отваря. Вакуума е толкова силен че ми счупи поплавъка на левия датчик за горивото (беше се разцепил на две). Моля кажете къде да го търся този отдушник или клапан който регулира налягането как да го лекувам и т.н.

Назад към E46