Зверски вакуум в резервоара
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Зверски вакуум в резервоара
Здравейте колеги!
Преди няколко дни на бензиностанцията човека, който зарежда гориво каза, че резервоара ми създава вакуум. Същата вечер, 50км по-късно отвивам аз капачката и направо щеше да ме засмука
Ясно е, че има отдушник или нещо подобно, което е дало фира, но не го знам къде е. Вдигах задната седалка под нея няма нищо такова. Мисля да сваля и задните гуми да видя там има ли нещо
.
Дайте акъл къде е и как да процедирам.
БМВ-то е 330д, 184кс ръчка.
Благодаря ви предваврително!
Преди няколко дни на бензиностанцията човека, който зарежда гориво каза, че резервоара ми създава вакуум. Същата вечер, 50км по-късно отвивам аз капачката и направо щеше да ме засмука

Дайте акъл къде е и как да процедирам.
БМВ-то е 330д, 184кс ръчка.
Благодаря ви предваврително!
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Re: Зверски вакуум в резервоара
Колега не е ли самата капачка. Мисля, че гледах някъде схема на капачката и се очудих, че е толкова сложна от вътре.
Теоретично това е нормален ефект.
Зверския вакуум се получава тогава, когато не може да махнеш капачката.
Щом си успял да махнеш капачката, то си мисля, че просто си чул стандартния вакуум и според мен няма какво да го мислиш.
Ако имаш "зверски" (да го повторя, че ми хареса) вакуум, тогава колата ще гасне.
Зверския вакуум се получава тогава, когато не може да махнеш капачката.
Щом си успял да махнеш капачката, то си мисля, че просто си чул стандартния вакуум и според мен няма какво да го мислиш.
Ако имаш "зверски" (да го повторя, че ми хареса) вакуум, тогава колата ще гасне.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Преди 1 седмица и аз бях със същия проблема на е39ката, вакуум як направо ще се поцепи резервоара. Оказа се, че клапана който пуска за изгаряне бенз пари е спекъл отворен и прави тая мизерия- засмуква мотора през него- fuel tank breather valve се води тая гад. Изкорубих я и затапих маркуча към дросела, маркуча от резервоара пуснах да си виси надолу в атмосферата сега всичко си е наред.
За м52 мотор става въпрос, но предполагам, че при дизела не е кой знае колко различно.
За м52 мотор става въпрос, но предполагам, че при дизела не е кой знае колко различно.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
dbanchev написа:Преди 1 седмица и аз бях със същия проблема на е39ката, вакуум як направо ще се поцепи резервоара. Оказа се, че клапана който пуска за изгаряне бенз пари е спекъл отворен и прави тая мизерия- засмуква мотора през него- fuel tank breather valve се води тая гад. Изкорубих я и затапих маркуча към дросела, маркуча от резервоара пуснах да си виси надолу в атмосферата сега всичко си е наред.
Не е добър вариант ... бензиновите пари са в пъти по-запалими от самия бензин
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Няма проблеми, правено е на нялкоко бмвта..... Чак пък да изветрява, да не го грея с горелката отдолу тоя резервоар и да сецам със запалката после на маркуча
.

- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
На много коли тоя филтър (канистер) и този клапан изобщо ги няма и системата става точно така както когато някой го е премахнал. Доста колеги са ги премахнали и си карат така с години и досега никой не се е запалил
Създаването на налягане и вакум в резервоара не е по-безопасно даже напротив. От голям вакум първото което ще се прецака е бензиновата помпа, след това може самия резервоар да се сцепи. Относно парите колите излизат дори и да го има този филтър те излизат по същия начин само, че уж в по-чист вид. Идеята му е с първото запалване на колата да запали първо тези пари който са във филтъра относно икономия. Когато клапана се развали той започва да затваря отваря когато си поиска при такова положение при първо запалване на колата може да се запали трудно мотора, а ако някой се опитва да разкача маркуча и да обърне клапана на обратно тогава вече може да ти се запали и целия резервоар от хвърлената искра. Аз съм го премахнал и мисля, че след като се опитах 2 пъти да го оправя с друг клапан, за мен основния проблем е и самия филтър който е на години и се запушва и от там се разваля и клапана. Ако беше малко по-евтин като консуматив бих го сменил 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
На мен мисълта ми беше, че когато колата не работи, клапана е затворен и реално резервоара е изолиран от околоната среда и няма как да ветрее бензина. Иначе когато колата работи е ясно, че и с работещ клапан и с премахнат клапан реално разлика няма.
- Iskren_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D`03
Здравейте,
Имам същия проблем като колегата, образува се толкова силен вакуум, че едвам се отвива капачката на резервоара дори трябва леко да я размърдаш за да влезе малко въздух и чак тогава се отваря. Вакуума е толкова силен че ми счупи поплавъка на левия датчик за горивото (беше се разцепил на две). Моля кажете къде да го търся този отдушник или клапан който регулира налягането как да го лекувам и т.н.
Имам същия проблем като колегата, образува се толкова силен вакуум, че едвам се отвива капачката на резервоара дори трябва леко да я размърдаш за да влезе малко въздух и чак тогава се отваря. Вакуума е толкова силен че ми счупи поплавъка на левия датчик за горивото (беше се разцепил на две). Моля кажете къде да го търся този отдушник или клапан който регулира налягането как да го лекувам и т.н.
10 мнения
• Страница 1 от 1