Симптоми демпферен маховик 320д !?!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Симптоми демпферен маховик 320д !?!
Здравейте,
Имам Е46 320д 2002г. 150кс с ръчни 5 степенни скорости. Отскоро забелязах че при потегляне колата притриса. Особено се усеща при тръгване изнанагорно. На място и при плавно ускорение няма проблеми. Не се чуват странни звукове. Съединителят е добре (не ми е буксувал и отделя добре).
Предполагам че е от поомекнал демпферен маховик. Как мога да проверя със сигурност?
И какви са вариантите ако е той
Поздрави,
Имам Е46 320д 2002г. 150кс с ръчни 5 степенни скорости. Отскоро забелязах че при потегляне колата притриса. Особено се усеща при тръгване изнанагорно. На място и при плавно ускорение няма проблеми. Не се чуват странни звукове. Съединителят е добре (не ми е буксувал и отделя добре).
Предполагам че е от поомекнал демпферен маховик. Как мога да проверя със сигурност?

Поздрави,
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Симптоми демпферен маховик 320д !?!
Варианти няма много - нов е най-добре поради естеството на смяната му ...
Иначе като симптоми са точно това
Иначе като симптоми са точно това

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
cgm написа:Здравейте,
Поздрави,
Ако тръгнеш на равно, полека без да подаваш газ, а само с плавно отпускане на съеднителя, пак ли се усеща притрисане?
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Сменяй съединителя,слабо ме съмнява да е маховик,на място като работи претриса ли колата,някво тракане.Като е студена ли го прави или на загрял двигател и съединител.Не че от заминал маховик не може да претриса,но това претрисане е придружено и с други проблеми.
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
GecataBMW-E46 написа:Сменяй съединителя,слабо ме съмнява да е маховик,на място като работи претриса ли колата,някво тракане.Като е студена ли го прави или на загрял двигател и съединител.Не че от заминал маховик не може да претриса,но това претрисане е придружено и с други проблеми.
Не колега, на място няма проблеми, няма и тракане. Колата я имам от есента. До сега съм и навъртятл 7-8 хиляди. Зимата не съм го усещал този проблем, и като чели когато е по-топло по се усеща.
пп А съединителя досега не съм го усещал да приплъзва.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
cgm написа:GecataBMW-E46 написа:Сменяй съединителя,слабо ме съмнява да е маховик,на място като работи претриса ли колата,някво тракане.Като е студена ли го прави или на загрял двигател и съединител.Не че от заминал маховик не може да претриса,но това претрисане е придружено и с други проблеми.
Не колега, на място няма проблеми, няма и тракане. Колата я имам от есента. До сега съм и навъртятл 7-8 хиляди. Зимата не съм го усещал този проблем, и като чели когато е по-топло по се усеща.
пп А съединителя досега не съм го усещал да приплъзва.
Съединителя може и да не го осетиш да приплъзва,защото е саморегулируем и трябва да е страшно убит за да вземе да приплъзва.Просто е крив феродовия диск или са омекнали ламелите на диафрагмата,още повече че като е топло го усещаш.Избягвай да я караш колата с тоя съединител,че тогава се товари маховика повече.Маховика като вземе да заминава се осеща и вибрация в педала.Лесно се проверява палиш на секундата в която запали гасиш ведната,ако се разклати стабилно е маховика,но ако имаш тампони на мотора за смяна тоя тест не е обективен.
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Да добавя още нещо по темата. Днес ми направи впечатление че при потегляне на първа на равно има едно леко приплъзване точно преди да отдели съединителя. Днес толкова не съм го усещал притрисането при тръгване изнанагорно.
Как мога да тествам съединителя?
Иначе питах в Ауто + за демпферен маховик и съединител - съответно ~1250 и 550лв.
Иначе питах в Ауто + за демпферен маховик и съединител - съответно ~1250 и 550лв.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
cgm написа:Да добавя още нещо по темата. Днес ми направи впечатление че при потегляне на първа на равно има едно леко приплъзване точно преди да отдели съединителя. Днес толкова не съм го усещал притрисането при тръгване изнанагорно.
Съединителя щом само тресе,а не преплъзва е достатъчно,че го прави на топъл мотор.Иначе се проверява като му набиеш 3-та дърпаш ръчна и трябва мотора да изгасне ако не изгасне или изгасне но го усетиш,че боксува хвърляш.Но пак ти казвам тоя съединител е саморегулируем и трябва да е много капутирал за да земе да приплъзва.По-скоро омекват ламелите на диафрагмата и почва да тресе..
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
cgm написа:Здравейте,
Поздрави,
Давай повече газ и не се филмирай.
Всичко е ОК.
- FlippeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw e46 330xi Touring
- Мечтае да кара: S50B30 мурбо...
Абсолютно същите симптоми имах на старото ми 320d . Съединител беше при мен !

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
FlippeR написа:Абсолютно същите симптоми имах на старото ми 320d . Съединител беше при мен !

- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
притрисането е от притескатела 100% а за сваршил маховик колегите ти обесниха.
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Мерси колеги,
Сменя ли съединителя ще пиша отзиви.
Поздрави,
Сменя ли съединителя ще пиша отзиви.
Поздрави,
- B.Alexandrov
- Потребител
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E30-ка, настрани у завоите
Колега, не искам да те стряскам, но сменяш ли съединителя, бъди психически подготвен и за маховик. Аз така я вкарах за съединител но се оказа по-дебело.
За притрисането и аз съм за маховик.
Поздрави.
За притрисането и аз съм за маховик.
Поздрави.
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Здравейте колеги,
Извинявам се за забавеният отговор.
Оказа се съединителят. Беше заминал напълно.
След смяната му всичко е ОК.
Демпфера не съм го сменял.
Поздрави,
Извинявам се за забавеният отговор.
Оказа се съединителят. Беше заминал напълно.
След смяната му всичко е ОК.
Демпфера не съм го сменял.
Поздрави,
15 мнения
• Страница 1 от 1