Тресене
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Тресене
Здравейте колеги ! Значи накратко без да разтягам локуми на празен ход като дам газ и усещам едно тресене от към мотора,също така като е студена колата и примерно като карам на 2ра и изключа от скорост се чува все едно пластмаси се удрят една в друга и като изключа мотора също усещам вибрации.Да кажа сменил съм тампоните на мотора с чисто нови Swag,сменил съм и тампоните на скоростите и генерацията и от тогава шума намаля,но вибрациите се усещат.Според вас това симптоми на какво са ? Аз имам предположение маховик или демферна шайба,но досега не съм се сблъсквам с демферни шайби и маховици и не мога да предположа.Благодаря предварително и приятна вечер от мен !
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Тресене
Маховикът, когато е тръгнал, е по-скоро метален звук. Все пак ако проблемът е отскоро, опитай на свободна и на място дали го има шумът при натиснат съединител - ако изчезва, намалява или се засилва при натискане и отпускане, има вариант маховикът да е тръгнал. Съединител сменял ли си - обикновено първо той сдава багажа. Ето един примерен клип за ориентация:https://www.youtube.com/watch?v=M4oFl5s9OzM
За демпферната шайба, щом има вибрации, ще я видиш веднага, като я погледнеш на празен ход между мотора и радиатора - ако "мята" е за смяна...
За демпферната шайба, щом има вибрации, ще я видиш веднага, като я погледнеш на празен ход между мотора и радиатора - ако "мята" е за смяна...

- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
Маи проблема е от лагера на съединителя... няма го това метално тропане и при натиснат съединител не се чува.... Препоръчайте ми някои добър майстор от София (по възможност от форума) които може да ми го смени аз ще взема направо цял комплект.Също да попитам трябва ли някаква специална скоба за него или няма нужда,че съм чувал че трябвало някаква специална скоба за съединителя.
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
Днес го чух и това металическото тропане..... както се казва честито на печелившите ! Маховик и съединител
Наистина препоръчайте ми някои добър майстор 

4 мнения
• Страница 1 от 1