Проблем с плъзгач на ангренажна верига 320д 150кс.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Проблем с плъзгач на ангренажна верига 320д 150кс.

Мнение от Gancho » 20 Май 2014, 18:02

Здравейте колеги.Проблема е следния.Имам БМВ Е46 320д 150кс.Имам един дразнещ шум на мотора идваш от ангренажната верига.Шума се чува при подаване на газ на място или при рязко ускорение около 3-3500 обр.Шума прилича на дрънчене все едно метал в пластмаса.Какво установих днес.Отворих капачката за маслото и видях че веригата е леко отпусната от дясната и част(от лявата,където е хидравличния обтегач няма проблем).Като гледам там има един плъзгач на веригата които явно не може да натисне хубаво веригата между зъбното колело на коляновия и разпределителния вал.Предполагам от там идва това дрънчене,и проблем ли е да се кара така при положение че веригата ми не е разтегната и няма никакъв луфт от дясната част на зъбните колела.Дано сте ме разбрали в обесненията ми и нека по запознатите да се изкажат по темата.Слагам и подромна снимка на проблемната част с номер 8.
1ykm.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с плъзгач на ангренажна верига 320д 150кс.

Мнение от GecataBMW-E46 » 20 Май 2014, 18:43

Тая верига дали е разтеглена или не не може да се каже само с поглед през капачката,веригата естествено ще е отпусната след като няма налягане на маслото на загасен мотор.Закарай я на майстор да я чуе,даже не само на 1,може да направиш и клип но по клип нещата са субективни,възможно е да се окаже нещо друго,има доста неща по тоя мотор дето може да си тракат :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Re: Проблем с плъзгач на ангренажна верига 320д 150кс.

Мнение от Gancho » 21 Май 2014, 18:09

Добре де само не разбрах този въпросния плъзгач 8 какъв му е принципа на действие.Хидравличен плъзгач ли е или е обикновенен.И защо има такъв луфт между веригата и плъзгача на изгасен двигател? :dunno:

Последно избутване Gancho от 21 Май 2014, 18:09

Назад към E46