Автоматично заключване на вратите - кога работи?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Автоматично заключване на вратите - кога работи?
Бях активирал преди години автоматичното заключване на вратите през DIS, но така и не сработи.... Един ден случайно реших да отключа колата от ключалката (не дистанционното) и бях супер учуден когато колата се заключи като потеглих.
Каква е причината да работи само когато отключвам колата с ключ? Или така трябва да е? Колата е М52ТУ 99-а година с оригиналния ключ
Каква е причината да работи само когато отключвам колата с ключ? Или така трябва да е? Колата е М52ТУ 99-а година с оригиналния ключ
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Автоматично заключване на вратите - кога работи?
Аз съм го активирал на коли (с БМВ скенер-а, че е най-лесно) и не съм забелязал такава закономерност. 

И при други модели е така дори и да не е активирано(като отключиш с ключа), но защо се получава и аз нямам отговор.
Kris написа:И при други модели е така дори и да не е активирано(като отключиш с ключа), но защо се получава и аз нямам отговор.
т.е. има възможност аз наистина нищо да не съм активирал, а тя колата по принцип така да си прави.....ама кой ти използва ключ

- vgeirgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
- Мечтае да кара: X5 3.0d
Според мен това е свързано със сигнал от алармата, а не със софтуера на колата.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Indiana написа:т.е. има възможност аз наистина нищо да не съм активирал, а тя колата по принцип така да си прави.....ама кой ти използва ключ![]()
ако искаш като имаш свобоно мини да я активираме и с скенера да видим дали ще работи като си отключваш/заключваш от дистанционното

Bavarcho написа:Indiana написа:т.е. има възможност аз наистина нищо да не съм активирал, а тя колата по принцип така да си прави.....ама кой ти използва ключ![]()
ако искаш като имаш свобоно мини да я активираме и с скенера да видим дали ще работи като си отключваш/заключваш от дистанционното

- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Според мен разковничето е в key memory-то. Описаното поведение е все едно по подразбиране заключването е включено, но не и за този ключ, който ползва колегата. Когато се отключва от ключалката, а не от дистанционното, колата не може да разпознае ключа и работи с "дифолтните" настройки.
TheFreeRider написа:Според мен разковничето е в key memory-то. Описаното поведение е все едно по подразбиране заключването е включено, но не и за този ключ, който ползва колегата. Когато се отключва от ключалката, а не от дистанционното, колата не може да разпознае ключа и работи с "дифолтните" настройки.
Колега, има логика в това и се разтърсих и ето какво намерих:
Automatic locking after start (5 mph)

В секцията за "KEY MEMORY OPTIONS" пише:
Automatic door locking after driving*

* Remote key must be used to lock, then unlocked the vehicle after programming to set this option.
Когато се сетя ще опитам отново

- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Да вдигна темата от прахта. С един приятел активирахме автоматичното заключване но не сработи. Задължително ли е да се направи с DIS?
10 мнения
• Страница 1 от 1