Няколко проблема за купе..

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 320 Touring
Мечтае да кара: 750 iL

Няколко проблема за купе..

Мнение от A.Androv » 24 Май 2014, 16:10

Здравейте,нов съм в клуба вече с е46 купе 323,имам проблем ако някой може да каже от къде да започна:

-от шофиорската страна стъклото сваля се с бутона с едно натискане малко по силно нали нормално но нейска да се качва нагоре с едно натискане тоест не работи на вдигане втората степен.дори нали когато отваряш вратата слиза малко надолу не всеки път иска след като я затвориш да се дигне 2 см ..

-Колата има опция за ел. прибиране на огледалата. Дясното обаче не се прибира,машинката работи и върти поне 5 секунди повече от друга но не се прибира евентуално ако му помогнеш леко тръгва но не всеки път. Същото важи и че нейска да слиза надолу. Пробвах се да го разглобя да вия но стигнах до металния корпус и от там незнам как да стигна до моторчето зъбчатки ли каквото е вътре ... Може ли да се оправи дори ако трябва да ме насочите къде да го дам за ремонт,или трябва да търся друго?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Няколко проблема за купе..

Мнение от unikalen88 » 25 Май 2014, 8:32

колега несъм много в час със стъклата,но явно имаш проблем за вдигането на стъклото само,може да е от модула в жапката,тои управлява стъклата.Ако имаш познат с подобна кола го смени за 10 минути работа е и пробваи.Може и някъде да има хлабава връзка ,а може и самото моторче да си отива вече.наи-добре отвори кората и пробваи от бутона идва ли сигнал до моторчето.Ако идва а самото моторче не реагита-диагнозата е ясно.А за самото огледало сигогно има някое зъбно колело изронено,щом мотора върти а не прибира огледалото има изронени зъби и неможе да зацепи,затова и понякога като му помогнеш тръгва а понякога не :paranoid:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DJoOo » 25 Май 2014, 14:31

на мойто купенце същото ... с едно натискане надолу по силно слиза , но нагоре не го вдига шофиорското а пасажерското си го вдига .. :kuku:

Потребител
Аватар
Кара: e46 320 Touring
Мечтае да кара: 750 iL

Мнение от A.Androv » 26 Май 2014, 18:37

Ясно огледало ще трябва друго да се търси явно ... А за стъклото имам един приятел ще пробваме да видим да не е от модула,ще сменим и копчетата да видим да не е от тях случайно и чак накрая ще отварям кората иначе няма смисъл :)

Назад към E46