вибрации след сваляне и качване на маховик

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

вибрации след сваляне и качване на маховик

Мнение от Георги83 » 17 Май 2014, 14:19

Здравей те,колата е бмв е46 318(118кс).проблема ми е следния,след смяна на моя маховик,сложих ме стар от друга кола,но при 1700-1800 оборота се получиха вибрации.Вибрациите със вторият маховик бяха доста осезаеми и решихме да качим пак моя,но вибрации те си останаха но доста по слаби(да вметна: тези вибрации се проявяват и на свободен ход,когато я задържа в тези обороти,затова изключвам да е нещо по кардани висящ. лагери,гумено каре и т.н.,дори когато е на скорост и пусна колата без газ влезне ли в тези обороти пак се усеща леки вибрации. в мотора,но с моя маховик са много по слаби от другият).Преди тези интервенции вибрации нямаше,съединителя е нов и няма вибрации в педала дори и при натиснато положение,възможно ли е при смяната да са повредили тампоните на мотора,тъй като те са оригиналните и са стари,един майстор ги погледна и каза,че са доста смачкани(1,5см-2см),от нов.Ще съм много благодарен, ако някой може да помогне със съвет или добър майстор :bowdown:

Потребител
Аватар

Re: вибрации след сваляне и качване на маховик

Мнение от Георги83 » 17 Май 2014, 18:28

Ходих при няколко майстора и някой от тях се изказаха,че може да се е разбалансирал маховика,но аз лично ме съмнява тъй като и при двата маховика вибрации бяха в едни същи обороти 1700-1800,от какво може да е помагайте :help: на празен ход мотора нетрепва,но при гасене има леко разклащене тъй като тампоните са стари и смачкани,та питането ми е дали може от тях да е

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 18 Май 2014, 2:39

А защо примерно не си купиш нови тампони за мотора щом така и така са заминали,и не вземеш да си купиш нов маховик и да забравиш за доста дълго време за проблема :?:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Потребител
Аватар
Кара: 323 ci

Мнение от zlatisum » 18 Май 2014, 17:33

за да могат да се достигнат някои от болтожете на скоростната кутия, двигателя заедно със скоростите увисват надолу от към кутията, при което е много вероятно ако тампоните са стари да са изпуснали

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 19 Май 2014, 1:11

тея маховици с динамометричен ключ ли ги стягате и по схема на болтовете?
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

Потребител
Аватар

Мнение от Георги83 » 19 Май 2014, 17:27

да с динометричен ключ са затягани около 12-13 кг на болт толкова им се дава

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 20 Май 2014, 9:58

Maxmadness написа:А защо примерно не си купиш нови тампони за мотора щом така и така са заминали,и не вземеш да си купиш нов маховик и да забравиш за доста дълго време за проблема :?:

+1
Поне тампоните на двигателя смени като за начало, щом така и така са стари и смачкани. Дори и чисто нов маховик да сложиш, ако тампоните са заминали пак ще имаш вибрации.
Изображение

Назад към E46