Губи антифриз (M50B20)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Re: Губи антифриз (M50B20)

Мнение от datchko » 15 Май 2014, 14:00

uricatoli написа:Боба беше хвърлен и пита, Освен че ти ги запотява не ти ли ги мазни?

Мазни са, да.

KPETEH написа:Мокро ли ти е под стелките?! Ама иди пипни.

Повърхностно мокри са.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 15 Май 2014, 14:24

И ти е радиатора за смяна и ти е пода за кърпене. Честито :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от datchko » 15 Май 2014, 14:30

Сега колегата Стоянов ще ме пояде за радиатора :mhihi:

Добре, до ден, два ще си разкостя колата за проверка на състоянието на пода, както и за състоянието на радиаторчето.

П.П. - Сега като се замисля, точно под огледалото за обратно виждане, има вадички от изпаренията. А това е точно над радиатора, така че, мамка му, май е радиаторчето :cry:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 15 Май 2014, 14:36

Имам комби от декември 91г., два пъти го кърпих, ама онзи ден му свалих номерата - край. Тапите на пода виж къде са. А мокета целия вън, при хубаво време за седмица ще изсъхне. И под задната седалка и около акумулатора, бушоните и къде влизат кабелите от към задния мост... Всичко дигни, не искам да те плаша, ама ако решиш ще ти покажа моята...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 15 Май 2014, 14:58

На всяка моя кола която съм имал и е бил заминал радиатора имаше 2 неща.. мазни, запотени джамове.. и при максимално парно ми дразнеше очите.. Може да пробваш с една добавка.. На Косер продават за 7-8лв добавката на гумените мечета.. сложихме я на едно клио дето течеше като лейка.. говорим за 2л на 500км.. Ръгнахме добавката.. покарахме го няколко дни.. доляхме вода и от тогава месец вече не е губило..
Изображение

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 15 Май 2014, 15:04

uricatoli написа:На всяка моя кола която съм имал и е бил заминал радиатора имаше 2 неща.. мазни, запотени джамове.. и при максимално парно ми дразнеше очите.. Може да пробваш с една добавка.. На Косер продават за 7-8лв добавката на гумените мечета.. сложихме я на едно клио дето течеше като лейка.. говорим за 2л на 500км.. Ръгнахме добавката.. покарахме го няколко дни.. доляхме вода и от тогава месец вече не е губило..
Малко цинично ще прозвучи, ама за еб@но дупе цяр няма...тва се отнася и за радиаторчетата...
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 15 Май 2014, 15:10

Митко Стоянов написа:
uricatoli написа:На всяка моя кола която съм имал и е бил заминал радиатора имаше 2 неща.. мазни, запотени джамове.. и при максимално парно ми дразнеше очите.. Може да пробваш с една добавка.. На Косер продават за 7-8лв добавката на гумените мечета.. сложихме я на едно клио дето течеше като лейка.. говорим за 2л на 500км.. Ръгнахме добавката.. покарахме го няколко дни.. доляхме вода и от тогава месец вече не е губило..
Малко цинично ще прозвучи, ама за еб@но дупе цяр няма...тва се отнася и за радиаторчетата...

е решението, което предлагам е временно.. Може човека да няма пари или да му е писнало да разглобява :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от datchko » 15 Май 2014, 15:23

Намерих си радиаторче Behr като моето. Цената е прилична, както и доставката. Въпросът ми е дали ще трябва да плащам някакъв импорт и да го взимам от митницата или доставката си е до дома ми и си плащам толкова, колкото пише, че е?

Иначе по темата: добавки за радиатори няма да слагам. Както каза, решението е временно, а аз предпочитам да е за много дълго.

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 15 Май 2014, 16:02

Щом си с такова радиаторче, то тогава колата ти е с климатроник. Там проблема може да е във пластмасовите тръбичики - пукат се по дължина почти невидимо. Затова разглоби си колата първо, локализирай теча, пък тогава поръчвай каквото и да е.
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от datchko » 15 Май 2014, 16:14

Митко Стоянов написа:Щом си с такова радиаторче, то тогава колата ти е с климатроник. Там проблема може да е във пластмасовите тръбичики - пукат се по дължина почти невидимо. Затова разглоби си колата първо, локализирай теча, пък тогава поръчвай каквото и да е.

Да, с климатроник е колата.
Не се бях сетил за тръбичките. Ще разглабям днес или утре и ще върна отзив. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Мнение от The Heartlistener » 15 Май 2014, 16:38

...Да не забравиш да разкопчаеш и мокета при пасажерските крака отзад, въздуховодите под мокета са най-ниско и...нали се сещаш. Че бая късно почва да личи 8)...
Тоя микропорест дунапрен отдолу няма съхнене. Затова т.н. "котешка тоалетна" - силиконови абсорбиращи гранули, ми свършиха чудесна работа, насипани на две-три смени.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...

ентусиаст
Аватар

Мнение от datchko » 04 Юни 2014, 19:50

Все още не съм махал нищо по колата.. Нямам никакво време да отделя :bang: :bang:

Но в крайна сметка с относителното затопляне на времето, проблемът с изпотяването и омазняването на стъклата изчезна.. и засега ще карам така, докато не сменя радиаторчето.

Предишна

Назад към E34