Тампони на двигател - какви?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Тампони на двигател - какви?
Колеги, каква марка тампони за двигателя (M57D25) препоръчвате и не препоръчвате, че ми предстои смяна и се чудя дали да слагам оригинал или да спестя някой лев за нафта
.

- emil.ivanov.1968
- Потребител
-
Re: Тампони на двигател - какви?
Teogop написа:Колеги, каква марка тампони за двигателя (M57D25) препоръчвате и не препоръчвате, че ми предстои смяна и се чудя дали да слагам оригинал или да спестя някой лев за нафта.
Lemforder или SWAG. Аз лично съм със SWAG, трета година са и нямат мърдане.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз знам че има само оригинални, поне аз такива сложих от колега от форума. И естествено са под цената в оригинален сервиз. Смяна си я направих сам, елементарно е.

- mladenvv
- Потребител
-
- Кара: bmw 525tds
- Мечтае да кара: bmw F10
Аз слагах мейле преди около половин година.Доволен съм.Взимал съм ги от колега от форума.Ако не се лъжа по 75лв броиката.За сега нямат грешка.
- andrey.nikolov
- Потребител
-
Слагай Оригинал. Пусни запитване към колегите в раздел на платените обяви.
- atanaz
- Потребител
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: 530d:)
Споделям от опит. Сложих тампони SWAG, взети от колегата с частите във форума. Резултатът е плачевен! Вибрациите на празен ход са по-големи, отколкото с оригиналните, които си бяха за смяна! Сега се чудя, старите ли да връщам, или още 400лв за оригинални.. Колата е 530д. Съгласен съм, че дизелът трака и вибрира повече, ама тия коли нали уж са комфортни?! Вибрациите се усещат на волана и скоростния лост, на самото купе - леко.
Чудя се, може ли и при монтажа нещо да не е както трябва, или заради някой вакуум да вибрира толкоз? Някой компетентен?
ПС: Някой ако има скъсан тампон и няма възможност за оригинални, след някой месец като ги сваля, му ги подарявам. Тампоните са на 500км.
Чудя се, може ли и при монтажа нещо да не е както трябва, или заради някой вакуум да вибрира толкоз? Някой компетентен?
ПС: Някой ако има скъсан тампон и няма възможност за оригинални, след някой месец като ги сваля, му ги подарявам. Тампоните са на 500км.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Аз сложих Swag от колегата Laviatan ги взех 190лв двата и всичко е 6 няма никакви вибрации,смених и тези на скоростите с Meyle
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
Смених моите тампони с оригинални и повече от три години нямам никакви проблеми.
Препоръчвам ги независимо че са по-скъпи.
Препоръчвам ги независимо че са по-скъпи.
9 мнения
• Страница 1 от 1