От къде да взема сигнал ... за ги

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

От къде да взема сигнал ... за ги

Мнение от penio » 14 Май 2014, 10:24

Здравейте, надявам се ще турите едно рамо.
На 525I се опитвам да монтирам газов инжекцион, но не знам от къде да взема сигнал за работещ двигател и на контакт.
Релето на бенз. помпа май е чак в багажника, а не искам да опъвам кабели чак до там. Има ли в кутията на еку-то от къде да взема:

+ от безиновата помпа,
+ като е на контакт?

Другите кабеляци за инжекторите ги оправих, само тези двата ми останаха.
Сигурно е елементарно, ама се ровя тука няколко часа из нета и не можах да намеря 100% отговор.
Мерси.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Re: От къде да взема сигнал ... за ги

Мнение от kener » 14 Май 2014, 10:39

По принцип се взима от плюса (12V) на бензиновите инжектори, допуска се да се вземе и от захранването на бубините. Ако пробваш от бензиновите дюзи имай в предвид, че е възможно емулаторите на ГИ да "задържат" плюса т.е. бензиновия комп. го гаси, но газовия комп. през бензиновите дюзи дава плюс и се получава самозадържане. От бубините е възможно той да не изчезва веднага а след няколко секунди(както е при мен). Плюс при контакт може да се вземе и от клемите на контактния ключ. Имайте в предвид, че този вход при включено положение хаби няколко десетки mA, така че не товари веригата, към която е вързан.

П.С. Сигурен ли си, че ти трябват и двата сигнала по отделно
40653

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 14 Май 2014, 11:00

Ами имам 2 кабела. В ръководството пише -
+12 при работещ двигател (релето на бенз. помпа)
+12 на контакт.
Това е за ги бардолини, който си го прехвълям от старите бмвта. Това ще му е третото, но на е34ката стана много лесно всичко, тука ми е малко тъмна индия още.
Може и двата да ги сложа на +на контакт, според мен, няма да има проблем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 14 Май 2014, 11:20

не че разбирам от ГИ, но тоя плюс за на контакт не можеш ли да го вземеш от клемореда направо?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 16 Май 2014, 22:13

Я дай схемата, по която работиш, че аз съм слагал на M50B20 Бардолини от нулата и нямаше такава закачка с бензиновата помпа или поне не помня да е имало.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 29 Май 2014, 22:48

Точно бардолини от 2008ма година слагам и аз. Тоест, вече го монтирах де. Взех + от един дебел червено/бял кабел който е в ляво от компютъра, в една бяла букса. Дразнещото е, че не изгасва заедно с изключване от контакт, а 3-4 секунди след това. Но ако това не е проблем , няма да го променям за сега.
Ето го и ръководството: http://energy-gas.com/wp-content/upload ... ini-BG.pdf
Пинове 13 и 42 съм ги свързал на едно и също място.
Не съм връзвал ламбда сонда, но според мен тя е само за да можеш да наблюдаваш сигнала и в програмата за настройка.
Има малко замисляне при подаване на газ и леко претрисане докато прехвърли на газ, но това предполагам е от дългите маркучи до дюзите. Иначе си върви екстра, трудно долавям разлика с бензин. Не съм си играл много с настройките още, може би ще се наложи и по-големи дюзи понеже сега са на 2мм и налягане 1.8-1.9 бара.
Изображение

Назад към E39