Колеги моля за съвет относно е46 320 2.2 2001
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Колеги моля за съвет относно е46
Спокойно, колегата се шегува. Стягай колата и не се плаши. Той иска да каже, че има части, който се сменят само с нови и оригинални и други, които понасят и ,,втора ръка''. Естествено и цената е от значение, но пари му трябват на жив човек, като се пребиеш заради лоши спирачки, кормило или окачване кел файда, че си спестил 100-200 лв.
- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Имам едни предположения,че тази кола ще се стегне до половината и след това ще се продаде на безценица.Дано не съм прав.
- propov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е87 130i ниско и твърдо
- Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
- Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.
snaiperist0 написа:propov написа:Колега,не мога да се въздържа и ще изкоментирам ситуацията ти!На това бих му казал Тройна набутвация.
1.Изхарчил си пари дето ги нямаш
2.Купил си нещо с тях,дето не си струва парите
3.Поради първите 2 точки нямаш възможност да минеш към точка 3 - оправяне на ситуацията.Да ама не.Винаги има изход!
Понеже работата ми е да давам кредити,ама в банка(не от тия бързите,дето те затриват бързо) ще ти предложа да поизтеглиш още малко кинти и да си стегнеш колата като хората.Елементарната сметка е още едни 1500лв(примерно) за 10 години,което при средни лихви на пазара 10 % прави едни 20 лв на месец.Ако пък сегашния ти кредит е за кратък период,може да го рефинансираш с добавка малко по-голяма сума.Примерно го правиш 7500 лв за 10 години и вноските са не повече от 100 лв/месец.Просто 10 год е максималния срок който дават банките.Като имаш една читава сума,хващаш някой услужлив разбирач от форума от твоя район,той те насочва за майстори и части и си стягаш колата.Така или иначе,нещо което смениш сега, ще ти спести разход за доста време напред.И така хем ще караш здрава кола,хем пък и няма да ти тежи дълга към банката.Ако имаш още въпроси за финансирането - питай.За технически въпроси не съм аз твоя човек.
10години ? за е46 тоест сега е на 21години на 31 ( се предполага че вече ще е най малко семеен и още ще плаща ... ) и тва ако не е набутвация
Малка вноска - дълъг срок.Гледай го като дилемата при колите - спортна или комфортна.Важно е да си наясно какво искаш да получиш и от какво можеш да се лишиш!
по-добре продай колата, колега, докато не си вложил в нея толкова, че да стане непродаваема след това.
- kpacKoOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е46 318Ci
zlatisum написа:по-добре продай колата, колега, докато не си вложил в нея толкова, че да стане непродаваема след това.
Колега и аз съм на същото мнение патих си много с едно 320d няма част която да не съм сменил за година и половина. Като теглих чертата бях налял в колата към 10 000лв. а я продадох за 5200лв. с много зор. Така че, продай я докато не си налял маса пари в нея събери още някой лев и си купи някоя в добро състояние а не се хвърляй на първия напудрен боклук

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Леко полеко си оправяй колата.
Добре си се насочил за носачите. С-теля си го взел на добри пари, но можеше и по евтино.
За повечето проблеми по колата ти има писано. Четеш, сравняваш и купуваш. Бавно ще станат нещата, но като я направиш усмивката няма да ти слезне от лицето.

За повечето проблеми по колата ти има писано. Четеш, сравняваш и купуваш. Бавно ще станат нещата, но като я направиш усмивката няма да ти слезне от лицето.

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега,а даи някоя снимка на колата поне да видим как е видимо вънка и вътре

- stenli_g
- Потребител
-
- Кара: BMW e92 330dA 245 ps.
- Мечтае да кара: BMW e92 335i
http://www.cars.bg/c712831 Ето я колата.Не е най красивата.Нито най натоканата ,но си е моята.
Впрочем днеска се занимавах с фаровете и вече Angel Eyes e оправен.Защото и него нещо го нямаше.Утре ще се занимавам с машинката на дясната врата,защото прозореца не се отваря. И чакам да ми пристигне новата стара хидравлична помпа. Междо другото голяма битка с тази помпа.Из цяла София не мога да я намера.Егати и връзките трябваше да пусна за да намеря.Надявам се,че тази която ще пристигне ще е моята,защото имам известни притеснения.А искам да попитам каква разликата междо м54б22 и м54б22 6 S1 или нещо подобно беше.Моята е кола е вторият вариант,но нямам никаква идея каква е разликата. Благодаря предварително. Впрочен помпата коята чакам са ми обявили цена от 140лв. Мисля,че е порядъчен вариант при положение,че не намирам никаде.

Максималната скорост с която можеш да вземеш един завой е много близка до тази с която не можеш.
- stenli_g
- Потребител
-
Хидравличната помпа е налице. Вече имам хидравлика много съм Happy.
Днеска ходих на работа с нея,защото вече не издържах да я гледам само да седи в сервиза и да чака части
.Но естествено пак я оставих там за да ми сложат задният лагер новите дискове с накладките. А сега ако обичате понеже искам да и направя реглаж да ми кажете каде има коректен сервиз и съответно да взимат прилични пари. А също така искам да я закача за компютърна диагностика и пак ако може да ме ориентирате. Говорим за гр.София. А бях написал,че ще погледна машинката за прозореца е оказа се,че няма какво да гледам защото тя просто липсва хаха.Ако може да ми кажете доло горе колко пари е нормално да дам за машинка за прозорец 2ра употреба. Или ако няма фрапантна разлика с нова да го имам на предвид. 

Максималната скорост с която можеш да вземеш един завой е много близка до тази с която не можеш.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
колега имам тая черната лаисна която ти липсва на задната броня,пиши ми на лист ако ти трябва,щи я дам на смешна цена 

- stenli_g
- Потребител
-
Давай я от кон квартал си?
- stenli_g
- Потребител
-
Хидравлична помпа,маховик,съединител,дискове предни,накладки,носачи,лагер главина, = 1250 с работа.
мисля,че сравнително добре минах с парите имайки предвид проблемите. 

- Johnnie
- Потребител
-
- Кара: Е46 323 Ci
- Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY
Колега браво за упоритостта,която имаш и нервите.Разгледах обявата на колата и мога да ти кажа само едно.Каквото и да е написано отдолу колата си личи,че не е потдържана.Първо пускат обявата със снимки,на които колата е адски мръсна и й личи,че е занемарена.Купето вътре е адски мръсно и отблъскващо.Положителното е М бронята,но за сметка на това няма джанти.Както и да е радвам се,че си се заел да я оправиш и да си я караш.Много безаварийни километри.
Drive the emotion
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
Re: Колеги моля за съвет относно е46 320 2.2 2001
Здравей, колега. Недей да се ядосваш, че си се набутал. Няма 10+ годишна кола, която да няма проблеми, особено тия за под 5000лв. Според мен не си сгрешил, че си решил да я правиш. Ако я беше продал, щеше да се набуташ много с парите. После каква ти е гаранцията, че следващата няма да е същата. А така поне като си я стегнеш ще знаеш какво караш.
Аз лично август 2013 дадах 12000 за 330хi, при положение, че ги имаше и за по 9-10 хил. Просто се влюбих в червения кожен салон Рекаро и не ми пукаше, че цялата кола се тресеше при ускорение. Видях че две от гумите имаха големи балони и реших, че е от тях и смело я купих. След това се оказа, че единия лагер на раздатката ми е разбит, но наскоро си намерих читава раздатка за 200 лв. Излизат ми и други проблеми от време на време, но това е нормално за кола на близо 12 години. С малко повече четене на форума и ходене при читави и доверени майстори няма да хвърляш кой знае колко пари за поддръжка. Все пак говорим за 320-ка, не за М3. Така че стегни си я малко по малко и си я карай с кеф
А погледни на това като на полезен житейски опит - следващия път ще си отваряш очите повече. Има една хубава поговорка - парен каша духа...
Аз лично август 2013 дадах 12000 за 330хi, при положение, че ги имаше и за по 9-10 хил. Просто се влюбих в червения кожен салон Рекаро и не ми пукаше, че цялата кола се тресеше при ускорение. Видях че две от гумите имаха големи балони и реших, че е от тях и смело я купих. След това се оказа, че единия лагер на раздатката ми е разбит, но наскоро си намерих читава раздатка за 200 лв. Излизат ми и други проблеми от време на време, но това е нормално за кола на близо 12 години. С малко повече четене на форума и ходене при читави и доверени майстори няма да хвърляш кой знае колко пари за поддръжка. Все пак говорим за 320-ка, не за М3. Така че стегни си я малко по малко и си я карай с кеф

А погледни на това като на полезен житейски опит - следващия път ще си отваряш очите повече. Има една хубава поговорка - парен каша духа...

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
Re: Колеги моля за съвет относно е46 320 2.2 2001
insane_v написа:Здравей, колега. Недей да се ядосваш, че си се набутал. Няма 10+ годишна кола, която да няма проблеми, особено тия за под 5000лв. Според мен не си сгрешил, че си решил да я правиш. Ако я беше продал, щеше да се набуташ много с парите. После каква ти е гаранцията, че следващата няма да е същата. А така поне като си я стегнеш ще знаеш какво караш.
Така е колега,неможе на 10-12 годишна кола да няма проблеми,но е хубаво като се избира да е максимално здрава,защото частите на е46 изобщо не са евтини и не отговарят на годините на колата.За голф 2000 година частите са на 1/3 от цената на частите на е46 и понякога кола на 10 години и цена от 4000-5000 хил.лева може да глътне повече пари за ремонт от цената от която си я купил

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2