вече не пали и с дърпане(решен) остава забиването на 110км
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
вече не пали и с дърпане(решен) остава забиването на 110км
Здравейте те колеги.
Първо искам да кажа,че съм прочел всичко което намерих по темата , но не си реших проблема.След смяна на гарнитурите на ГНП -то колата не върви (много е мудна и забива на 110 км. като при ограничител ) ,проблем с паленето нямам , горивото от плочката е нагласено на 3 мг. Колата е 525тдс е39 1999г.
Благодаря предварително.
Първо искам да кажа,че съм прочел всичко което намерих по темата , но не си реших проблема.След смяна на гарнитурите на ГНП -то колата не върви (много е мудна и забива на 110 км. като при ограничител ) ,проблем с паленето нямам , горивото от плочката е нагласено на 3 мг. Колата е 525тдс е39 1999г.

Благодаря предварително.
Последна промяна lvsafi88 на 16 Май 2015, 18:12, променена общо 3 пъти
Re: ГНП-проблем след смяна на гарнитури
Забравих да спомена , че по инпа ми показва 0.00 на предварението
- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
Умна дюза ?, МАП сензор ?, дебитомер ? ........реголаж на плочката щом си сменял гарнитурите (има една чудесна тема в раздел Е34 прочетия ще останеш доволен)
след центровка на помпата (аванс 3.5 и гориво от плочката 2,6 ) колата вече забива след 2000 оборота всеедно не й стига гориво,а на място се форсира добре ,само в движение забива.Може ли да не е зацепена правилно помпата ?
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Качвахте ли я на живи данни в движение колега? Може от мапа да ти прави тези мизерии......... Закачете я на живи данни и каране колега....
Благодаря колега! Ще я видим и в движение но не мисля ,че е от мапа .Колата си вървеше идеално ,докато не сменихме гарнитурите.
- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
Колега пуснете и още нафта . . . . .по горе сам си си отговорил "сякаш не и достига нафта" . . . . . .ако не е зацепена както трябва още при първото завъртане ще счупи оста на ГНП-то и няма да запали вобще
Благодаря за съвета но нафтата е на макс. граница ,след което започва да вдига оборотите т.е. не е от нафтата
. След поредно сваляне на плочката за почистване ,колата не пали дори и с дърпане
може ли да е станало нещо с електрониката след като я промих с бензин? После я оставих да изсъхне и тогава я качих ,и няма палене

lvsafi88 написа:Благодаря за съвета но нафтата е на макс. граница ,след което започва да вдига оборотите т.е. не е от нафтата. След поредно сваляне на плочката за почистване ,колата не пали дори и с дърпане
![]()
може ли да е станало нещо с електрониката след като я промих с бензин? После я оставих да изсъхне и тогава я качих ,и няма палене
Пробвах с 2 други плочки и пак не пали

Re: Проблема се задълбочава,вече не пали и с дърпане
датчика на кол.вал е проверен и не е от него,говорих по тел. с 2 майстори които казаха,че плочката не е сложена правилно .Това вече не мога да разбера къде съм го объркал ,много пъти съм я свалял и не е имало проблем.Ако някой се сеща къде може да съм объркал,моля да каже
Проблема е решен,оказа се скъсан вал на ГНП .Благодаря на колегите които се опитаха да ми помогнат. Не мога да разбера защо мненията ми се публикуват 2 дена след като съм ги написал
отново БЛАГОДАРЯ на всички

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Какъв зор ще види че да се скъса вала на помпата 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2