проблем с катализатор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- динго
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530iA 2001
- Мечтае да кара: M5,X6
проблем с катализатор
Здравейте колеги ,имам проблеми с катализаторите-започнаха да дрънчат на ламарина и след което в средното гърне като го чукна в него дрънчи.Та мисълта ми е ,ако може някой да препоръча на л.с. -къде в София или Кюстендил да отида.
По възможност да махна катализаторите с някакви рез.гърнета,пури или др.Благодаря.!

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Re: проблем с катализатор
колеги,дайте насока къде в София да си предам катализатора,съответно за най добра цена?колата е тдс 98г,и катализатора е голям и е само един.
благодарско.
благодарско.
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
И моя катализатор се бе разтракал и аз като вас го махнах и сега ме е яд много.От мен съвет отворете ги изгоряла им е ватата вътре, и си ги рециклирайте да не душите миризми после и да съжалявате 

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- динго
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530iA 2001
- Мечтае да кара: M5,X6
На мен металната част вътре бе започнала да прегаря и да се разпада.Между другото колега във форума продава тръбите с катализаторите на добра цена и сегаи мен ме е яд 

- wladio
- младши ентусиаст
-
динго написа:На мен металната част вътре бе започнала да прегаря и да се разпада.Между другото колега във форума продава тръбите с катализаторите на добра цена и сегаи мен ме е яд
за какво те е яд?
че си го махнал ли?
тогава нека да кажат колегите за или против махане на катализатор?
започнах да се двуомя..........мисля че ще е по добре за колата,но.....нека да кажат колеги дето са без има ли или няма проблем.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Тая тема е като за газ/бензин ... са ще излязат привърженици и на 2-те.
Махнал съм ги още като купих колата защото единия дрънчеше а другия беше отишъл в У-образното гърне и навънка ... Питата отлепи ли се е по-добре да се махне за да не задръства и прави проблеми.
Има си варианти и за софтуерно и за хардуерна манипулация за да не правят проблеми сондите , така че не е никакъв проблем махането. Аз съм с прави тръби и проблеми нямам + като се сложи ефтин гаден "катализатор"/резонатор се почва едно ама защо ми дранчи така все едно консерви тракат
Махнал съм ги още като купих колата защото единия дрънчеше а другия беше отишъл в У-образното гърне и навънка ... Питата отлепи ли се е по-добре да се махне за да не задръства и прави проблеми.
Има си варианти и за софтуерно и за хардуерна манипулация за да не правят проблеми сондите , така че не е никакъв проблем махането. Аз съм с прави тръби и проблеми нямам + като се сложи ефтин гаден "катализатор"/резонатор се почва едно ама защо ми дранчи така все едно консерви тракат

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Разкарвай ги колега, файда няма от катове вече, коли на км са си все пак..... Освен, че ще ти спъват колата и ще дрънкат на умрело друга полза няма мине ли 150К една кола катализаторите са за търбушене.
- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
Запушен катализатор .....по висок разход(при мен има осезаема разлика от към разхода)......мотора се мъчи доста + това риска да се счупи турбината е максимален
......за с две ръце да се премахне .....и ан двете ми коли е премахнат 525тдс и 530д е60

- wladio
- младши ентусиаст
-
еми махнах катализатора,малко ме е яд-понеже много си обичам колата и го имам малко като ощетяване този процес,но пък може би по добре ускорява,по лесно до 2000 оборота става всичко.ще видим за напред.
но пък ми дадоха 200лв за него.
- omegaart
- ентусиаст
-
wladio написа:еми махнах катализатора,малко ме е яд-понеже много си обичам колата и го имам малко като ощетяване този процес,но пък може би по добре ускорява,по лесно до 2000 оборота става всичко.ще видим за напред.
С кво точно един пробит и издъхнал отдавна катализатор те ощетява ? Като не можеш си купиш нов истински понеже струва колкото колата , много ясно че ще го махне човек защото стават запушвания драми и т.н.
- wladio
- младши ентусиаст
-
omegaart написа:wladio написа:еми махнах катализатора,малко ме е яд-понеже много си обичам колата и го имам малко като ощетяване този процес,но пък може би по добре ускорява,по лесно до 2000 оборота става всичко.ще видим за напред.
С кво точно един пробит и издъхнал отдавна катализатор те ощетява ? Като не можеш си купиш нов истински понеже струва колкото колата , много ясно че ще го махне човек защото стават запушвания драми и т.н.
сантименталност.............
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Чак пък, колкото колата:
http://www.ebay.co.uk/itm/Kat-Katalysat ... 1c0c73d2d7
Може и аз да не съм в час с цените на TDS-ите, но май не ги дават за по 700 лева.
Отделно, че има и такъв вариант:
http://www.ebay.co.uk/itm/CATALYTIC-CON ... 43c4cc2a89
Ето вариант за 530и и т.н.:
http://www.ebay.co.uk/itm/91341H-CATALY ... 4d095846f4
Не е чак колкото колата, но не са и по 50 лева. Ако има стимул, хората ще си слагат нови и ще си запазват ЕВРО нормата на автомобила.
Може и аз да не съм в час с цените на TDS-ите, но май не ги дават за по 700 лева.
Не е чак колкото колата, но не са и по 50 лева. Ако има стимул, хората ще си слагат нови и ще си запазват ЕВРО нормата на автомобила.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- omegaart
- ентусиаст
-
turbo написа:Чак пък, колкото колата:
Ти виждал ли си колко в пъти по-големи са оригиналните ( истинските ) катализатори слагани на нашите коли ? Щото и аз мога ти покажа катализатор за 100лв дето катализира точно нищо

Просто на такива стари дараци да се купи истински катализатор грам не си заслужава.
При мене единия ( имам 2 ) оригинален е - >
Номенклатурен номер : 18307505320
Описание : КАТАЛИЗАТОР
Ед.цена (с ДДС) : 2342.82 BGN
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Аз за виждането съм виждал, но не в това въпросът. Ако вземем например катализатор за 530и 2001-ва година да речем, нали се сещаш, че младежът в Англия като си купи този катализатор за X лири (пише ОЕМ Approved м/у другото), ще даде после Y лири, за да му бъде подменен и накрая ще отиде в Z пункт за технически преглед и там като му измерят газовете и ще му е трудно да мине теста, ако нещо с КАТ-а не е в ред. Още повече, че добре знаем какви пари са оригиналните части, но и добре знаем колко е голям пазарът за афтърмаркет части.
DPF за E60 530d 2004-та е 3825 лв. с ДДС, но от Англия се оказва, че може да се вземе и за 900 лева. Друг е въпросът, че с измиване излиза 40-50 лева, за да продължиш да си караш колата без да вземе да ти прави бронята черна ауспухът.
П.П.: Гледам, че M62B44TU е даже с 4 катализатора ама какво да се прави. Два още на колекторите по 1899 лева парчето и два по-назад, които са по 2343 лева парчето.
DPF за E60 530d 2004-та е 3825 лв. с ДДС, но от Англия се оказва, че може да се вземе и за 900 лева. Друг е въпросът, че с измиване излиза 40-50 лева, за да продължиш да си караш колата без да вземе да ти прави бронята черна ауспухът.
П.П.: Гледам, че M62B44TU е даже с 4 катализатора ама какво да се прави. Два още на колекторите по 1899 лева парчето и два по-назад, които са по 2343 лева парчето.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- omegaart
- ентусиаст
-
turbo написа:Аз за виждането съм виждал, но не в това въпросът. Ако вземем например катализатор за 530и 2001-ва година да речем, нали се сещаш, че младежът в Англия като си купи този катализатор за X лири (пише ОЕМ Approved м/у другото), ще даде после Y лири, за да му бъде подменен и накрая ще отиде в Z пункт за технически преглед и там като му измерят газовете и ще му е трудно да мине теста, ако нещо с КАТ-а не е в ред. Още повече, че добре знаем какви пари са оригиналните части, но и добре знаем колко е голям пазарът за афтърмаркет части.
Мислиш , че в Англия не се правят шашми ли

Приятел в Англия ходи на няква "процедура" впръскват некви лайна ( химия ) с бензина през 1 машинка и прочиства доста двигателя и това му смъкнало с 30-40 % вредните емисии и бил влезнал в норма за да мине иначе бил на границата , с 528и е там.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2