е46 316 на 18ки
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- deadlift955
- Потребител
-
е46 316 на 18ки
Добър вечер, от скоро съм с Бмв, но е слабичко. Четох из форума, разни теми, но не стигнах до отговор. Нямах избор за двигател и попаднах на 316 105 коня. След 4 5 дни ми пристигат 18ки, много ли ще умре колата, и после евентуален чип да покачи 10 15 коня, може ли да оправи работата. Разход литър,литър и половина нагоре не ме притеснява. Надявам се да пишат само хора, които са пробвали и знаят резултата. Благодаря на всички. 

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Re: е46 316 на 18ки
Колега, с 18-ки джанти и този мотор ще вдигнеш много разхода за сметка на вървежа. Прецени сам:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=365632
Относно конете и "чипосването" - няма как да изкараш 10-15 коня от тоя мотор с чип! Ако все пак си решил да я "побутнеш" малко има начин:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=228577&hilit=%D0%BC43%D0%B119
Пожелавам ти много безаварийни километри с новата придобивка!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=365632
Относно конете и "чипосването" - няма как да изкараш 10-15 коня от тоя мотор с чип! Ако все пак си решил да я "побутнеш" малко има начин:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=228577&hilit=%D0%BC43%D0%B119
Пожелавам ти много безаварийни километри с новата придобивка!

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Няма да ти хареса колата като вървеж и разход с 18-ки, да не говорим, че комфорта на возене ще отиде по дяволите. Още по-зле ще е ако си направил грешката да вземеш неоригинални 18-ки - ще ги мачкаш и гънеш на почти всяка дупка, гумите също доста ще страдат.
Колкото до чипа - не си давай парите на вятъра.
Колкото до чипа - не си давай парите на вятъра.
Si non confectus, non reficiat.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Колега, според мен е важно да избереш дали търсиш практичност или красота. За мен с подходящо ниско окачване и голяма джанта колата коренно си променя визията. Да, после береш негативните плодове от това - често изправяне на джанти, твърда возия, съобразяваш се от къде минаваш, къде качваш колата, вдигането на разхода и т.н. но пък щастието като си погледнеш 46-цата с 18-ки е незаменимо. Много хора ме питат как издържам с това окачване и джанти, и аз на всички отговарям, че рано или късно се научаваш да пазиш и очите ти да шарят на 20 посоки за дупки и неравности, иначе си плащаш и понякога може да боли много.
Голямата джанта и ниското окачване често граничат с мазохизъм. Знаеш, че за нашите пътища не е добре, но въпреки това го правиш
Сам разбери за себе си дали си заслужава, ти ще се радваш или ще плачеш после 
Голямата джанта и ниското окачване често граничат с мазохизъм. Знаеш, че за нашите пътища не е добре, но въпреки това го правиш

- Pesho Apostolov
- Потребител
-
- Кара: Е46 320d 99
- Мечтае да кара: Ново БМВ
- Детайли за колата: Сребристо седанче с ремап
Колата с този мотор така или иначе е спъната - поне я направи по-красива. Ако не ти хареса - винаги можеш да се върнеш на по-малките джанти.
Между другото аз не намирам разлика в разхода на гориво между 225/40/18 и 205/55/16 - Е46 320Д. Във вървежа и возията разликата не е голяма.
Така, че ако ти са мерак давай смело напред. (купи си оригинални джанти).
Между другото аз не намирам разлика в разхода на гориво между 225/40/18 и 205/55/16 - Е46 320Д. Във вървежа и возията разликата не е голяма.
Така, че ако ти са мерак давай смело напред. (купи си оригинални джанти).
- deadlift955
- Потребител
-
Тя колата така или иначе не върви.. по натам ще сменя вала както е описано в една тема дадена от колегата. Дано се пооправи после. Ако някой все пак е слагал на този мотор 18ки да каже. Благодаря на изказалите се.
- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
Все същото ще си върви. Няма да буксува с по широки гуми поради повечето сцепление и от там може да си въобразиш, че като по-трудно превърта не върви. Ако в движение от 2500 оборота го настъпиш няма да усещаш разлика в ускорението.
Аз съм с 16 летни на 225 ширина и с 15 зимни на 195. Разликата в теглото на джантите е 3 кила, а заедно с гумите сигурно е поне 4 кила и разлика не се усеща.
Аз ще се притеснявам повече от дупките с тея ниски гуми. Гледам един комшия кара едно поло с ултраниски гуми и чат-пат изхвърля по някоя скълцана.
Аз съм с 16 летни на 225 ширина и с 15 зимни на 195. Разликата в теглото на джантите е 3 кила, а заедно с гумите сигурно е поне 4 кила и разлика не се усеща.
Аз ще се притеснявам повече от дупките с тея ниски гуми. Гледам един комшия кара едно поло с ултраниски гуми и чат-пат изхвърля по някоя скълцана.
- deadlift955
- Потребител
-
Сложих 18ките във вървежа няма разлика, дори минава по леко през дупките, а има много, който скоро е идвал във Враца знае. За разход не знам още минал съм 40 км.
8 мнения
• Страница 1 от 1