Чаткане в двигателният отсек 320Д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Чаткане в двигателният отсек 320Д

Мнение от ka4i » 05 Май 2014, 21:12

Само при студен старт от два дена се почви едно чаткане в двигателя или около него - не мога да преценя. Колата е с нестабилни обороти, все едно работи на по малко цилиндри, припушва на тласъци, двигателят се тресе. Като загрее, няма проблеми. Скоро чистих АГРа, долях масло Мотул 5/30 купено от Проспийд. След това се появи проблема. Колата, като загрее си върви доволно, не пуши и тн. Става на въпрос за 320Д/2002 ГОДИНА
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Re: Чаткане в двигателният отсек 320Д

Мнение от BMDrago » 05 Май 2014, 21:30

диагностика,свещи,дюзи :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ka4i » 05 Май 2014, 22:26

Свещите са сменени и четирите с нови преди 2 години. Дюзите скоро на диагностика бяха ОК.
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 05 Май 2014, 22:37

А подгревното реле някой провери ли го?

ентусиаст
Аватар

Мнение от ka4i » 05 Май 2014, 23:00

Това реле къде се намира, как се проверява и хваща ли се на диагностика?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Facelift touring 2004
Детайли за колата: E46 Facelift touring

Мнение от csx » 05 Май 2014, 23:28

Atsalov написа:А подгревното реле някой провери ли го?

Glow Control unit Ли имаш предвид да се провери, или ?
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от csx » 05 Май 2014, 23:58

То и при мен има едно чукане леко и тресе, претриса като гледам графиките на импата ми дава на 1 ви цилиндър да влиза в червена зона. Като превключвам да гледам графиките от F4 на F5, но не винаги, се случва колата да претресе и графиката на 1-ви цилиндър влиза в червената зона и докато е там тресе, но бързо се оправя и влиза в зеленият сектор. На какво може да се дължи това при мен? Иначе греша има за Glow Control Unit и от това няма как да пристриса. Обратното гориво мерих и разликата е в рамките на нормалното. Маслото ми е на 10 хиляди и го купувах от колегата тук – Митака 5W30 Castrol уж, но ще го сменям с Фукс, че нещо много ментаци на тоя кастрол. Изключвах дюзите една по една и винаги имаше разлика при дърпането на кабел. Ще помоля, ако някой вижда нещо нередно на графиките да сподели, моля. Изображение Изображение Има едно леко чука и тресе някак си мотора и вибрации има малко в купето.
- Не,какво?
-Слава богу.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 06 Май 2014, 1:09

csx написа:То и при мен има едно чукане леко и тресе, претриса като гледам графиките на импата ми дава на 1 ви цилиндър да влиза в червена зона. Като превключвам да гледам графиките от F4 на F5, но не винаги, се случва колата да претресе и графиката на 1-ви цилиндър влиза в червената зона и докато е там тресе, но бързо се оправя и влиза в зеленият сектор. На какво може да се дължи това при мен? Иначе греша има за Glow Control Unit и от това няма как да пристриса. Обратното гориво мерих и разликата е в рамките на нормалното. Маслото ми е на 10 хиляди и го купувах от колегата тук – Митака 5W30 Castrol уж, но ще го сменям с Фукс, че нещо много ментаци на тоя кастрол. Изключвах дюзите една по една и винаги имаше разлика при дърпането на кабел. Ще помоля, ако някой вижда нещо нередно на графиките да сподели, моля. Изображение Изображение Има едно леко чука и тресе някак си мотора и вибрации има малко в купето.

нормално е да тресе виж, че на първи цилиндър дюзата е в яка корекция, рециклаж или смяна и нещата ще си дойдат на място.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 06 Май 2014, 1:11

ka4i написа:Това реле къде се намира, как се проверява и хваща ли се на диагностика?

Калоян що не минеш да ти я погледна колата, а си губиш времето, последния път като я гледахме всичко беше ток. :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ka4i » 06 Май 2014, 8:36

oci написа:
ka4i написа:Това реле къде се намира, как се проверява и хваща ли се на диагностика?

Калоян що не минеш да ти я погледна колата, а си губиш времето, последния път като я гледахме всичко беше ток. :yes:

Ще ти звънна. И без това за теб си мислех ;-)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от csx » 06 Май 2014, 9:56

oci написа:
csx написа:То и при мен има едно чукане леко и тресе, претриса като гледам графиките на импата ми дава на 1 ви цилиндър да влиза в червена зона. Като превключвам да гледам графиките от F4 на F5, но не винаги, се случва колата да претресе и графиката на 1-ви цилиндър влиза в червената зона и докато е там тресе, но бързо се оправя и влиза в зеленият сектор. На какво може да се дължи това при мен? Иначе греша има за Glow Control Unit и от това няма как да пристриса. Обратното гориво мерих и разликата е в рамките на нормалното. Маслото ми е на 10 хиляди и го купувах от колегата тук – Митака 5W30 Castrol уж, но ще го сменям с Фукс, че нещо много ментаци на тоя кастрол. Изключвах дюзите една по една и винаги имаше разлика при дърпането на кабел. Ще помоля, ако някой вижда нещо нередно на графиките да сподели, моля. Изображение Изображение Има едно леко чука и тресе някак си мотора и вибрации има малко в купето.

нормално е да тресе виж, че на първи цилиндър дюзата е в яка корекция, рециклаж или смяна и нещата ще си дойдат на място.

Да пробвам ли с добавка първо да видя какво ще се случи и после да демонтирам и тествам ? Какво ще е добре да направя да сваля всички дюзи и да ги занеса за тест на стенд ? Сигурно място за тази операция за тестването на дюзите да може да ми кажете ? На дюзите се сменя само долната част, нали ? Има ли нужда след смяната на долната част на допълнителна настройка ?
- Не,какво?
-Слава богу.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 06 Май 2014, 11:00

Пробвай първо с добавка - няма да ти навреди. Вземи Протек и сипи една хубава доза в нафтата и духни един резервоар - може да отпуши.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от csx » 06 Май 2014, 12:33

Zagy написа:Пробвай първо с добавка - няма да ти навреди. Вземи Протек и сипи една хубава доза в нафтата и духни един резервоар - може да отпуши.

Ще пробвам първо с нея, защото не съм сипвал добавки от 30 хил. км. Смених филтъра преди 10 хил. км и сега се чудя дали няма да стане авария с добавката. Регулатора на помпата на колко се сменя ?
- Не,какво?
-Слава богу.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ka4i » 06 Май 2014, 12:49

Преди малко направих едно контролно припалване. Запали нормално, няма да трака, да пуши и тн. Не знам дали може да има нещо общо с факта, че преди седмица ползвах ето тази добавка за дюзи, ей така профилактично : http://www.prospeed.bg/bg/product/5750/0
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 06 Май 2014, 15:20

Бардал е хубава добавка - няма да сбъркаш д нея :yes:
Si non confectus, non reficiat.

Следваща

Назад към E46