Наводнена кола
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Наводнена кола
Пичуе, помагайте - вчера в Червен бряг , имаше реки по улиците и аз решиш да се правя на смел подводничар и ... не успях . Карайки в придошли води , колата изгасна . След като угаснах водата започна да прелива над капака и наводни въздушния филтър (в кутията има 1см вода на дъното, към дебиломера ми се вижда че е мокро) , токовете изгаснаха , стрелките на уредите забиха и ... те така
Прибрах си колата на село, след 3 часа киснене във водата , та сега моля за съвети
Разкачил съм акумулатора и чакам да изсъхне.
Да се остави ли колата да изсъхне и после да се пробва да запали или ? Питам тъй като колата е на място, където , да не обиджам колегите, се поставят спорни диагнистики ...

Да се остави ли колата да изсъхне и после да се пробва да запали или ? Питам тъй като колата е на място, където , да не обиджам колегите, се поставят спорни диагнистики ...
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Наводнена кола
С тези сантиметри къде ми ги говориш във въздушния филтър,много вероятно е да си направил воден удар на мотора 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:С тези сантиметри къде ми ги говориш във въздушния филтър,много вероятно е да си направил воден удар на мотора
То е ясно, че това е вероятно, въпроса е какво да се направи да се разбере , дали е станала поразията
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
При всички положения преди да решиш да "въртиш" мотора, първо завърти с развити свещи, защото ако има вода в цилиндрите ще направи така нареченият "воден чук" който криви биели, валове и т.н., защото водата не може да се сгъстява(компресира)
Съветвам те да не я пробваш и да не и подаваш ток докато не изсъхне доволно.
Съветвам те да не я пробваш и да не и подаваш ток докато не изсъхне доволно.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Сушене му е майката. Според мен не е влязла вода, защото щеше да го усетиш.. нещо от някъде щеше да излопа. Отвий свещите и се опитай да видиш каква е ситуацията вътре ако е възможно другото е методично сушене и после опити.

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Почваш наред да сушиш букси мукси свещи бобини.Кутията с релетата където е компа я отвори ако има вода там почти сигурно компа е пътник.Погледни и в маслото дали няма вода и в цилиндрите.С две думи филма е голям.
ПП.абе да те питам от чист интерес ти защо влизаш в такава вода,а не обърна обратно и да търсиш заобиколен път.пиши като има развитие.
ПП2.гледай и датчика на коляновия вал да го достигнеш той е на кофти място набит хем и е ниско долу 100% ще си е пийнал водица стабилно.
ПП.абе да те питам от чист интерес ти защо влизаш в такава вода,а не обърна обратно и да търсиш заобиколен път.пиши като има развитие.
ПП2.гледай и датчика на коляновия вал да го достигнеш той е на кофти място набит хем и е ниско долу 100% ще си е пийнал водица стабилно.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
ами гледам че други коли караха пред мен , карам и аз ... спряха една две коли , аз бях вече бях карал 500м във водата и ми оставаха 100-150м до сухото ... и аз поне 20 пъти се псувах, че не върнах назад ама , от кат се обърне каруцата ...
Благодаря на всички са съветите
Благодаря на всички са съветите

..Източване на маслото и смяна на филтър примерно,може да я оставиш да се "изцежда" няколко дена,дано да пекне слънце скоро 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Аз преди 7-8 години някъде угаснах така във вода. Но не беше чак толкова високо и все пак си прихълцука после като палеше доволно, бях махнал въздушния филтър да се изсуши на парното и всичко после беше наред.
Бензина е много трудно да направи воден чук, ако е дизел го пиши заминал защото не гасне така лесно във водата, ама бензина си гасне навреме по принцип. Ако питаш мен просто я остави да изсъхне, ако маслото ти е за смяна скоро, по-добре го сменяй и си ти. Компове и момпове ако са заминали(и всякакви такива електроники)то те вече са си заминали. Като изсъхне ще покаже. На един колега скоро от автомивка му замина компютъра на Астра от по-новите.
Бензина е много трудно да направи воден чук, ако е дизел го пиши заминал защото не гасне така лесно във водата, ама бензина си гасне навреме по принцип. Ако питаш мен просто я остави да изсъхне, ако маслото ти е за смяна скоро, по-добре го сменяй и си ти. Компове и момпове ако са заминали(и всякакви такива електроники)то те вече са си заминали. Като изсъхне ще покаже. На един колега скоро от автомивка му замина компютъра на Астра от по-новите.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
BMW Power ACM написа:Аз преди 7-8 години някъде угаснах така във вода. Но не беше чак толкова високо и все пак си прихълцука после като палеше доволно, бях махнал въздушния филтър да се изсуши на парното и всичко после беше наред.
Бащата, след като 100 пъти му казах ДА НЕ ПАЛИ БЕЗ РАЗВИТИ СВЕЩИ е проявил самоинициатива и като видял, че електрониката работи и има токове е рекъл малко да запали

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
100 % е засмукала вода! Тя затова ти е изгаснала. Свали капака и виж клапаните. Моята 2005 г. като преля Марица така ми изгасна в огромна локва и се разминах със смяна на масло и клапани.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Какво хрипане,като от работа само на няколко цилиндъра или механичен шум?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Да, моята си работеше на няколко цилиндъра преди бая години след излизането от водата(след паленето когато беше угаснала в гьола) и после си тръгна всичко нормално. Бая километри си изкара после.
In God we trust, all others we track.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Какво хрипане,като от работа само на няколко цилиндъра или механичен шум?
Не е имало механичен шум до колкото ми "пресъздадоха" ... Не знам, колата остана в Кнежа , а съм в София . Утре ще кара на сервиз и ще разбере . За сега добрата новина е че поне компа е жив
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Ъпдейт ... Днес колата е карана в сервиз . Обаждат ми се че са въртели на отвити свещи и е изхвърлило бая вода . Питата ме от къде се спира имобилайзера, аз им казвам , пали се колата и .... хруп-луп-тряс, като чух това по телефона и изтръпнах
Затворих и вече се чудех от къде да търся М54 и колко ше излезе суоп-а ... ама то взело че проработило . След 4 часа обезводняване , изхвърляне на вода , ту през цилиндри, ту през ауспуха колата си тръганала . Уж работи нормално , форсира се , на диагностика не показва грешки ,показателите уж в норма
Сега ще сменям маслото и ... май си минавам тънко 

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2