голяма консумация на ток на контакт bme 39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 523I
Мечтае да кара: BMW X6

голяма консумация на ток на контакт bme 39

Мнение от Ivotodorovj » 04 Май 2014, 12:19

здравейте колеги извинявам се ако има подобна тема просто не издържам вече колата е бмв 523и 99г като дам на контакт и ми дава 2.7- 3.0 а консумация и за 10 мин ми пада акумулатора искам да попитам от какво мое да идва тази консимация акумулатора ми е нов и вече в рамките на 1 седмица 4 пъти го зарейдам прееба ми се ЛЦМ мое ли от него да е тая консумация 4е един които разбира от ток. ми направи фаровете с релета че първо фаровете ми отказаха след това ми отказа километража натискам мигачи вътре неми показва на таблото светят ми постоянно задните светлини ПП преди слушах музика по 2 часа с Туба и усилвател вратвах клуча и тръгвах сега съм махнал музиката ! благодаря предварително ако някой помогне че несе издаря страх ме е да да на някъде дане дане запаля после :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: голяма консумация на ток на контакт bme 39

Мнение от meha » 05 Май 2014, 21:48

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 06 Май 2014, 0:45

С такава консумация сваляй бушоните един по един и мери консумацията - така ще установиш откъде е проблемът или поне ще се ориентираш... :yes:
Иначе да, може да е от LCM консумацията, както от таралеж и още от други модули.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 06 Май 2014, 1:24

Добре бе човека е написал , че има проблем с ЛЦМ-а ... и някъв "хакер" му е правиш шашми по фаровете + не му гаснат стоповете и т.н. и т.н.

Като изключим безобразния му правопис и липсата на каквито ѝ да е препинателни знаци ( явно тоя български е много сложен ) , 99 % проблема е от клемореда а не от ЛЦМ-а , но не е проблем да се вземе от някъде 1 за проба и да се види за 5 минути работа е. И квото е направиш тоя "хакер" жичкаджията да върне квото е било ,че с тая кола и толкова електроника всякакви такива манипулации без човек да има идея кво прави се наказват бая сериозно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan_krilov » 06 Май 2014, 8:00

Това за 'Хакера' и последващото наказания от страна на електрониката ми допадна :) Колега, върни всичко в оригинален вид, че ще съжаляваш! Тези релета, мостове и т.н., освен да се запалиш на някой светофар, друго няма да постигнеш. Гледам, има ЛЦМ по 30лв, можещ да пробваш.
А защо реши, че 3А е голяма консумация при контакт? Това са 36W, все пак! Колега от форума беше смятал консумацията на комби за осветление в купето и по спомен надхвърляше 150-160W само тя. Не е нормално от товар 3А да ти разрежда акумулатора за 10 мин! Най-вероятно, макар и нов, има някакъв проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 06 Май 2014, 11:36

Моята кола на контакт има консумация между 24-29 Ампера по спомен от последната диагностика в БМВ. Закачат един голям "токоизправител" (как искам да си намеря един такъв) и на дисплея му пише "14,4 V" "25 A", при което ампержът мърда в определени граници, като диагностичният комп се разхожда из модулите.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan_krilov » 06 Май 2014, 13:53

Абе, 30А звучи доста по-адекватно. Колега, замерете отново, че тези 3А не са реални. Да не говорим, че те не са в състояние да ти изхабят акумулатора, пък ако ще и 40Ah да си сложил :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 06 Май 2014, 21:04

turbo написа:Моята кола на контакт има консумация между 24-29 Ампера по спомен от последната диагностика в БМВ. Закачат един голям "токоизправител" (как искам да си намеря един такъв) и на дисплея му пише "14,4 V" "25 A", при което ампержът мърда в определени граници, като диагностичният комп се разхожда из модулите.

Нормално е при контакт да има такава консумация,не случайно в БМВ сервиз при провеждане на диагностика,задължително се закачва зарядно,за да поддържат АБ в изправност.В противен случай ,след 10-20 мин акумулатора ще клекне.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivotodorovj » 06 Май 2014, 22:37

проблема е решен подмених радио модула
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 08 Май 2014, 14:25

Ivotodorovj написа:проблема е решен подмених радио модула

Колега, сподели каква е консумацията сега... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan_krilov » 08 Май 2014, 20:13

То освен консумацията, какво стана с релетата на фаровете? Как се беше повредил радио модулът? Имаше повишена консумация на ток или? Въобще, как стигнахте до неговата подмяна?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivotodorovj » 11 Май 2014, 0:11

ами сега неми пада по-надолу от 11.8в колкото и музика да си слушам, а релетата на фаровете така сьм ги оставил нямам проблем за сега. От време на време неми показва нищо на километража но като отка4а ( - ) и го вьрна ми се оправя това сигурно е от ЛЦМ-а ?? ще го сменям дано се оправи :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 03 Юни 2014, 11:51

Те и циганите разбират от ток, ама не са точно електроинжинери.

Вместо хакери, следващия път колега пробвай с диагностика и ремонт на вече съществуващите неща в колата, а не рязането им и добавянето на ладови такива ;)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Назад към E39