Почистване на МАП сензор M57 D
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Почистване на МАП сензор M57 D
Почистване на МАП сензор - (Manifold Absolute Pressure):
1. Мап сензора номер 13 от схемата- FUEL INJECTION SYSTEM-PRESSURE SENSOR 240KPA:

актуална снимка на датчика:

2. Не се вижда много добре, но отвора е запушен от нагар и резултатът е неадекватно отчитане и управление на налягането на сгъстеният въздух във всмукателния колектор, т.е. турбината ви не надува, или пренадува колкото трябва в точно даденият момент:
3. Почистен отвор на датчика:

4. Необходими неща за самото почистване, поне за мен
:

Внимавайте с какъв препарат ще почиствате, както и механичното почистване, все пак каквото и да се случи части все още бол, кеф ви втора употреба кеф ви нов от магазините!

1. Мап сензора номер 13 от схемата- FUEL INJECTION SYSTEM-PRESSURE SENSOR 240KPA:

актуална снимка на датчика:

2. Не се вижда много добре, но отвора е запушен от нагар и резултатът е неадекватно отчитане и управление на налягането на сгъстеният въздух във всмукателния колектор, т.е. турбината ви не надува, или пренадува колкото трябва в точно даденият момент:

3. Почистен отвор на датчика:

4. Необходими неща за самото почистване, поне за мен

Внимавайте с какъв препарат ще почиствате, както и механичното почистване, все пак каквото и да се случи части все още бол, кеф ви втора употреба кеф ви нов от магазините!

Последна промяна LUCIFER'S на 04 Май 2014, 7:45, променена общо 1 път
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Re: Почистване на МАП сензор M57 D
Моя,случайно видях,че е позатиснат/не целия,но достатъчно/,не виждам разлика в колата,така,че не мислех,че е кой знае колко важно.Чистих го с кореселинче 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
kalingk написа:Моя,случайно видях,че е позатиснат/не целия,но достатъчно/,не виждам разлика в колата,така,че не мислех,че е кой знае колко важно.Чистих го с кореселинче
Е като се позапуши се усеща най-добре... дава толеранс от 0,2 до 0,5 бара закъснение при турбонадув (при мен! с Инпа), на живи данни се виждаше много добре разликата

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Хм, аз извадих моя днес и изглеждаше като твоя почистен. Ама мазничък. Сигурно щото чистих колектора преди 2г.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
4 мнения
• Страница 1 от 1