Въпрос за покупка на e39 530d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Turbo_XD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: смени старата tds-ка с кон умрял :D
Въпрос за покупка на e39 530d
Моля всеки колега, който има наблюдения върху детските болести над E39 530d 184hp/193h да сподели какво да гледам. 

- kokignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 535 xd, e28 520i
- Turbo_XD
- кандидат ентусиаст
-
Re: Въпрос за покупка на e39 530d
kokignatov написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=25522 search?!
Карах година и половина tds-ка колега. Знам, че има търсачка в сайта. Просто гледам из нета, че има някои проблеми, които ги няма на tds. За това се обърнах към колегите каращи 3.0d
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
Ами колега гледаш как работимотора, живи данни, турбо, ходова част. Ако е автомат караш, внимавашза лошо превключване. Читавият автомат сменя скоростите без да се усеща. За детските болести има писано,знаешкак е помпи,датчици.
Успех

Успех

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Turbo_XD написа:kokignatov написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=25522 search?!
Карах година и половина tds-ка колега. Знам, че има търсачка в сайта. Просто гледам из нета, че има някои проблеми, които ги няма на tds. За това се обърнах към колегите каращи 3.0d
Ако си в час с проблемите на ТДС, според мен разликата като проблеми между двете коли е горивната система - при 3.0 имаш 3 помпи. Тази в резервоара предполагам знаеш, че като е скапана под 15 литра колата гасне. Следващата под шофъора прави проблеми на топъл старт и при товар на мотора над 3000об/мин. Тази при мотора най-често протича, но като цяло е най-безпроблемна от трите. Дюзите - сиви пушеци отзад и вибрации на мотора при студен старт значат проблем с тях.
Всички други проблеми на ТДС ги има и тук - рейки, турбини, окачване, скорости/автомат/, дебитомери, виско, съединител+маховик, водачи на фарове. Единствено мисля, че 3.0 е по-не-капризен сравнение с ТДС по отношение на охладителната система.
- Turbo_XD
- кандидат ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Turbo_XD написа:kokignatov написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=25522 search?!
Ако си в час с проблемите на ТДС, според мен разликата като проблеми между двете коли е горивната система - приа 3.0 имаш 3 помпи. Тази в резервоара предполагам знаеш, че като е скапана под 15 литра колата гасне. Следващата под шофъора прави проблеми на топъл старт и при товар на мотора над 3000об/мин. Тази при мотора най-често протича, но като цяло е най-безпроблемна от трите. Дюзите - сиви пушеци отзад и вибрации на мотора при студен старт значат проблем с тях.
Всички други проблеми на ТДС ги има и тук - рейки, турбини, окачване, скорости/автомат/, дебитомери, виско, съединител+маховик, водачи на фарове. Единствено мисля, че 3.0 е по-не-капризен сравнение с ТДС по отношение на охладителната система.
Благодаря колега. А колкото до огладителната система на TDS-а всичкото идва от водната помпа и термостат. Просто мисля скоро да си взимам 3.0d ръчна кутия и искам мнението на колегите, за да знам какво да гледам.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Z3Ro* написа:Turbo_XD написа:kokignatov написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=25522 search?!
Ако си в час с проблемите на ТДС, според мен разликата като проблеми между двете коли е горивната система - при 3.0 имаш 3 помпи. Тази в резервоара предполагам знаеш, че като е скапана под 15 литра колата гасне. Следващата под шофъора прави проблеми на топъл старт и при товар на мотора над 3000об/мин. Тази при мотора най-често протича, но като цяло е най-безпроблемна от трите. Дюзите - сиви пушеци отзад и вибрации на мотора при студен старт значат проблем с тях.
Колега, виждаш ли какво си написал? То от цялата кола, кое остана да не е проблемно, купето и колелата? Човека пита за евентуална покупка на E39 с M57 мотор, ти изкара, че тая кола е пълна с проблеми в най-сериозните детайли и с две думи, бегай далече. Бих се съгласил с тебе, ако това отговаряше на истината, но не е така. Освен ако евентуалния купувач не попадне на някаква добре излъскана кошница, със скрити проблеми точно в тия детайли. За това има оглед и преценка.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Elesar74 написа:Z3Ro* написа:Turbo_XD написа:kokignatov написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=25522 search?!
Колега, виждаш ли какво си написал? То от цялата кола, кое остана да не е проблемно, купето и колелата? Човека пита за евентуална покупка на E39 с M57 мотор, ти изкара, че тая кола е пълна с проблеми в най-сериозните детайли и с две думи, бегай далече. Бих се съгласил с тебе, ако това отговаряше на истината, но не е така. Освен ако евентуалния купувач не попадне на някаква добре излъскана кошница, със скрити проблеми точно в тия детайли. За това има оглед и преценка.
Никъде не съм казал, че задължително изброените неща ще са сдали багажа - просто съм казал, че е добре при оглед да им се обърне внимание, защото с времето рано или късно дефектират, а ако човек купи кола с няколко такива проблема става...

9 мнения
• Страница 1 от 1