Нивоматна помпа и хидравлична рейка

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Нивоматна помпа и хидравлична рейка

Мнение от KPETEH » 24 Апр 2014, 20:55

Здравейте,
Чудя се дали мога да ползвам помпата от нивомата да работи с хидравлична рейка:
1. Помпата в моемнта е с CHF11S - рейката трябва да е с ATF. Ще работи ли помпата с АТФ?!
2. Налягането на таа помпа е по-голямо отколкото на другите. Как ще се отрази на рейката?!

П.С.
м50 мотора от 34 с нивомат в е30 с е36 рейка...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Нивоматна помпа и хидравлична рейка

Мнение от ивчо » 24 Апр 2014, 22:34

Бе не че ще помогна, ама да хеЙтна малко - целта е ?
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Апр 2014, 2:21

Нямаш проблеми стига да промиеш помпата.
Друг е въпроса какво ще правиш високото налягане за нивомата, защото само със затапване на отвора на помпата, ще имаш неприятности като течове например. :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 25 Апр 2014, 8:16

ивчо написа:Бе не че ще помогна, ама да хеЙтна малко - целта е ?

Написал съм. м50 мотора от 34 с нивомат в е30 с е36 рейка...
cod-cdbp написа:Нямаш проблеми стига да промиеш помпата.
Друг е въпроса какво ще правиш високото налягане за нивомата, защото само със затапване на отвора на помпата, ще имаш неприятности като течове например. :winky:

Аз още вчера зех една помпа от без нивомат, ама да питам, че ми стана интересно...
Мерси...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 27 Апр 2014, 19:57

Пак си намислил нещо ми се струва :)
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 28 Апр 2014, 7:04

Реално мисля, че маслото е различно, само защото зеленото запазва качествата си при по-широк температурен диапазон и налягания.
Иначе разлика в помпите не съм намерил досега, а съм разглобявал и сглобявал поне пет, че и съм събирал от няколко една работеща.
Все пак ще ти препоръчам да си изчистиш хубаво казанчето, защото не липсват стружки, а вече съм сменял строшена лопатка 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 28 Апр 2014, 8:49

Той казана дойде с рейката...Няма да е нивоматния. Аз по-скоро за налягането се чудех. То на тая ненивоматната дето взех пише 130 бара. Иначе за течностите си прав - зелената е като чай, а розовата като боза... Всъщност дали има разлика в секторните кутии, при нивомат и без. Накрая ще се окаже, че всичко е било ръг и тръг, ама ще споделя, след като сглобя скрапта.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 28 Апр 2014, 9:26

Казах ти да промиеш само, от там нататък сипваш и караш :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 28 Апр 2014, 9:52

тенк ю, тенк ю

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Апр 2014, 17:13

Колега, ако сложиш на тази помпа ATF ще бъдеш неприятно изненадан. В един сервиз ми сипаха така в системата ATF и започна да се пени и да вие помпата жестоко. Само CHF11 или смяна на помпата. След източване на АТФ и замяната му с CHF11S нещата си дойдоха на място.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 28 Апр 2014, 18:10

Zubcho написа:Колега, ако сложиш на тази помпа ATF ще бъдеш неприятно изненадан. В един сервиз ми сипаха така в системата ATF и започна да се пени и да вие помпата жестоко. Само CHF11 или смяна на помпата. След източване на АТФ и замяната му с CHF11S нещата си дойдоха на място.

Имаш много поздрави от филанкишията - далаверата е да не се мешат маслата, а не дали е такава или онакава помпата.
В момента съм с зелено масло, и с карантии от помпа за АТФ, Сипвал съм и червено на помпата докато не я бях ровил, и в двата варианта нямаше проблеми, но си трябваше промивка :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 28 Апр 2014, 18:34

cod-cdbp написа:
Zubcho написа:Колега, ако сложиш на тази помпа ATF ще бъдеш неприятно изненадан. В един сервиз ми сипаха така в системата ATF и започна да се пени и да вие помпата жестоко. Само CHF11 или смяна на помпата. След източване на АТФ и замяната му с CHF11S нещата си дойдоха на място.

Имаш много поздрави от филанкишията - далаверата е да не се мешат маслата, а не дали е такава или онакава помпата.
В момента съм с зелено масло, и с карантии от помпа за АТФ, Сипвал съм и червено на помпата докато не я бях ровил, и в двата варианта нямаше проблеми, но си трябваше промивка :winky:

Не искам да влизам в полемики. Казвам какво беше станало като бяха сипали 1.6л атф. Всеки има право да прави каквото си иска после.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 28 Апр 2014, 18:37

Не мога да ти опиша какво съм сипвал до тук в казана :mhihi: :mhihi: :mhihi: 8) :winky:
Разбери, че твоето е частен случай, базиран на омешване и ниско ниво ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 28 Апр 2014, 18:44

cod-cdbp написа:Не мога да ти опиша какво съм сипвал до тук в казана :mhihi: :mhihi: :mhihi: 8) :winky:
Разбери, че твоето е частен случай, базиран на омешване и ниско ниво ;)

Майна, толкова са доляли майсторчетата. Останалите 300гр са в сферите и аморт. Ама ти си прав, нека си сипва Кретенчето атф и всички да са доволни. А ако няма атф и с обикновено 15в40 требе да стане също. Ако и 15в40 няма може да долее квото има там при обществения канал.

Айде следващата година пак ще пробвам да помогна на някой.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 29 Апр 2014, 8:45

Недейте спори. Казах, че съм взел помпа от без нивомат.

Следваща

Назад към E34