harman/kardon задната кора трака доволно.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

harman/kardon задната кора трака доволно.

Мнение от hacker4eto1 » 28 Апр 2014, 8:58

Ясно ,е че това е също детска болест при купето със звучене "HK" поне като гледам в нета колко хора пишат за въпросният проблем..
На кратко супер дразнещо дрънчене от задната кора на буфера, особено ако пусна някой песен с по плътен бас и леко да вдигна нивото на звука дрънка доволно на изтърбушена каса ,леко да натисна с пръста всичко си идва на място...
След едноминутно ровене в нета установих няколко начина за преодоляване на този досаден звук...
Ето едно от решенията.
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=429992
Другият вариант който се споменава и е по лесен лично според мен и по бърз е да му се навият едни по дълги болтове само не мога да видя на снимката добре дали е М8 резбата.. на някой снимки се вижда 2 отвора с резба които леко "повдигали" кората когато се навият там болтчета :mrgreen:
Имам вата няма проблеми да изиграя упражнението от по-горе.
Не съм правил бас каси никога просто не съм от този тип ентусиаст ,ама от скромните ми познания има значение дебелината на ватата вътре и обема на самата каса и всичко,забелязах че самата кора вътре е с нещо като пяна и някакъв вид изолация и между тези 2 слоя има "междина" в която въздуха да "циркулира и разнася" с тая вата ако я натъпча няма ли да прецакам звуковият поток и да разваля звука
Сигурен съм ,че доста колеги страдат от този проблем и все някой е подходил по някакъв начин, та споделете вие как се справихте или тепърва мислите да се справяте..
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: harman/kardon задната кора трака доволно.

Мнение от Gqbriel » 28 Апр 2014, 10:00

ST 4.8X19 това са ти болтовете които хващат бас-а към задната кора
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 28 Апр 2014, 10:20

не колега той си е хванат както трябва баса всичко е ОКЕЙ с тях болтченца
На тази снимка ти си показал тези които са оградени в червено кръгче,аз ти говоря за тези леко в дясно (не мога да ги подчертая ,че съм на служебен комп.) със едно ушенце ли какво е и самият болт няма глава явно е шестограмче или нещо от този сорт вижда се да чернее там.
Изображение
Бутнах с една пръчица и е около 1 пръст дълго и бута точно кората леко на горе и дрънченето спира.Въпроса ми беше просто дали ако го набутам с вата няма да прецакам звука..
П.П споменава се този тип болт при мен това липсва явно е имало манипулация :mhihi:
Изображение
и явно е точно за тук за където питам :confused:
Изображение
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 28 Апр 2014, 10:34

Единствените крепежни ел. там са тези ,които служат за захващане на буфера към кората
04 Clamp 2

05 Expanding nut ST 4.8 6

06 Sheet metal screw ST 4.8X19 6
06 Sheet metal screw with washer ST 4,8X19 6

Изображение
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Назад към E46