Нормално ли е комби за вози значително по-твърдо от седан
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: дълго и безаварийно колицата.
Нормално ли е комби за вози значително по-твърдо от седан
Здравейте колеги трябва ми бързо и експертно мнение за едно комби. е 39 530 д 2000г. в много добро състояние - практически не можах да му намеря забележка изкарах го извънградско около 100 км. и ми направи впечатление ,че вози много по твърдо от седан - в момента карам е39 530 седан ама имам бебе и не ми стига багажника и се ориентирах към комби. Вчера бях на майстор - предницата е екстра, окачването няма нищо за правене. Нивомата работи, но тази твърда возия ме притеснява. Помагайте, че утре мисля да я купувам, пък не знам какво да правя!!!
- ceco_brusen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 m52b20
- Мечтае да кара: х5
Re: Нормално ли е комби за вози значително по-твърдо от седа
да не са ранфлат гумите че аз бях с такива и вози много твърдо
- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
- chris71ano
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 m20b20,Е39 m52b25tu,Е30 м40б18
- Мечтае да кара: 850 CSI
По принцип вози малко по-твърдо комбито от седана заради нивомата, а и може да е със спортното окачване трябва да го провериш по ВИН. Не е лошо да провериш тампоните на задния мост как са щом вози по-твърдо. Смяната им излиза доста пари. Най-добре го закарай в оторизиран сервиз за преглед на ходовата част. Наскоро карах моето в Камор ауто(Ауто Бавария) за такъв преглед и ми взеха 36лв. а общо взето направиха цялостен преглед на техническото състояние на колата единствено без да я закачат на комп. Успех 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Комбитата возят по твърдо от седаните. Проверено не еднократно. Все пак са направени да се товарят.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
nakoye написа:Dunlop 205 55 R16
Този размер гуми не е за Е39... това за гуми за тройка. За твоята кола размера е 225/55/16 или 205/60/16 - с тях ще вози една идея по-добре, но твърдата возия и според мен е заради нивомата. Поне аз на колкото Е39 с нивомат съм се качвал ми е правило впечатление трърда возия.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз нямам нивомат и пак вози твърдо. Като я натоваря, я с хора, я с нещо друго и "омеква".
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
Днес колата беше натоварена - 4 човека и 1 бебе с малко неща в багажника и... направо като каруца - не се виждат дупки по пътя, а тя пак друса. Нормално ли е? Чудя се дали да я купувам колата, че втори ден я държа пред нас, а само това ме спира. 

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Нормално е да вози по-твърдо. Ама чак пък да друса нивоматът. Да не са сменяни амортисьорите с грешни такива? Другото е да не е много навирена отзад?
Аз веднъж се качих на един TDS Touring и след първия завой си викам - тука има нещо (или по-скоро няма
). Чак се втурнах да вдигам отзад корите да гледам резервната гума и открих защо вози по-меко - няма нивомат.
Аз веднъж се качих на един TDS Touring и след първия завой си викам - тука има нещо (или по-скоро няма

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
nakoye написа:Днес колата беше натоварена - 4 човека и 1 бебе с малко неща в багажника и... направо като каруца - не се виждат дупки по пътя, а тя пак друса. Нормално ли е? Чудя се дали да я купувам колата, че втори ден я държа пред нас, а само това ме спира.
Колега, твърдостта на окачването от зад може да се регулира с DIS.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Всъщност твърдостта НЕ може да се регулира. Може да се регулира височината, която колата да поддържа. При това има фабрични стойности за нормално окачване и за спортно. При ДИС се мери от центъра на джантата до най-високата част на арката на калника, в ИНПА се мери от долния ръб на джантата. За това стойностите се различават. 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
Разпитах и ми казаха, че можело да е от маслото в нивомата(било някакво специално) - предишния собственик ми каза, че е сменял едната възглавница и може да не е сложил правилното масло. Трудно ли се сменя маслото в нивомата и възможно ли е да е от маслото изобщо.
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Най-вероятно е със спортното окачевабе М-тех 
Провери по сериен номер на колата в интернет за екстрите на модела. И моята е с такова, нищо че е седан и вози по-твърдо от стандартното окачване, ако не си рейсър по завоите си е дразнещо

Провери по сериен номер на колата в интернет за екстрите на модела. И моята е с такова, нищо че е седан и вози по-твърдо от стандартното окачване, ако не си рейсър по завоите си е дразнещо

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Нивомата при Е39 е пневматичен (въздушен) не е с масло като при Е34. И да наистина комбитата с нивомат возят малко по-твърдо от седан. но пък колкото и да се товари задницата не мърда, по-стабилна е в завои. Твърдостта не може да се регулира само височината.
Този размер гуми 205/55/16 допринася за по-твърдата возия малко идват ниски за Е39.
Този размер гуми 205/55/16 допринася за по-твърдата возия малко идват ниски за Е39.
- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
добре де нали уж въздушното окачване вози по-меко ама нещо в тая кола не е точно така. Иначе колата е равна . Ако я вдигна малко няма ли да се омекоти малко или да я сваля, че дори и малки дупки са направо ужас. Иначе проверих по вин и няма спортно окачване.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2