проблем с чистачките

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

проблем с чистачките

Мнение от luizov » 26 Апр 2014, 20:11

Имам много гаден проблем с чистачките, по скоро с рамото на чистачката от шоф. страна. Рамото стои по надолу отколкото трябва и като сложа чистачки по размер, лявата чистачка изпреварва дясната и я закача - удрят се и направо откача дясната. Днес ходих да видя на един комшия баварката и неговото рамо в покой стои с около 3 сантиметра по-нагоре от моето. Предполагам проблема се е появил зимата при замръзване. Дайте ми идея какво да правя и как да разглобя рамото. Махам тапата и развивам гайката, но под нея има нещо като шайба, която обаче не мръдва, като занитена стои - страх ме е да напъвам. В момента карам с доста по-къса чистака, но мнго ме дразни, защото между чистачките остава доста голяма непочистена повърхност.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: проблем с чистачките

Мнение от unikalen88 » 26 Апр 2014, 20:49

колега пробваи с леко напъване дали няма да се върне чистачката както си е била,била е замръзнала и е шавнала от някъде,другия варянт е вадиш рамото и го местиш,по сервизите има спецялни скоби за вадене на рамена на чистачки
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 26 Апр 2014, 22:53

unikalen88 написа:колега пробваи с леко напъване дали няма да се върне чистачката както си е била,била е замръзнала и е шавнала от някъде,другия варянт е вадиш рамото и го местиш,по сервизите има спецялни скоби за вадене на рамена на чистачки

+1 напрьскай с това http://bike-house.biz/product/307/unive ... wd-40.html шлиците кьдето влиза рамото и пробвай след това с леко разклащане и напьн нагоре , ако не излезе в сервиз сьс скоба :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 26 Апр 2014, 23:29

Преди около месец ми сменяха предното-челното стъкло. Мисля си, че можеби момчето което го е сменяло е разкачило рамената и не ги е монтирал после в правилно положение. Предполагам, че се разглабят чистачките при смяна на стъклото - поправете ме ако греша. Ако съм прав ще ида при момчето и ще го накарам да ми ги оправи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krasi2bmw » 27 Апр 2014, 0:35

luizov написа:Преди около месец ми сменяха предното-челното стъкло. Мисля си, че можеби момчето което го е сменяло е разкачило рамената и не ги е монтирал после в правилно положение. Предполагам, че се разглабят чистачките при смяна на стъклото - поправете ме ако греша. Ако съм прав ще ида при момчето и ще го накарам да ми ги оправи.

точно така чистачките се вадят , отивай при човека да ти го оправи :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw E46,04`330d

Мнение от Oleg-16V » 27 Апр 2014, 10:25

аз също имам проблем с чистачката от към шофьора,която при чистене пропуска и при връщане си го изчиства като чистачките са нови на Бош туин и на друга кола си работят перфектно без пропускане старите чистачки,които свалих бяха малко по къси и нямаха този досаден проблем.....някой ако има идея какво да направя сигурно самото рамо трябва да сменя или да се деформира леко....
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krasi2bmw » 27 Апр 2014, 12:05

Oleg-16V написа:аз също имам проблем с чистачката от към шофьора,която при чистене пропуска и при връщане си го изчиства като чистачките са нови на Бош туин и на друга кола си работят перфектно без пропускане старите чистачки,които свалих бяха малко по къси и нямаха този досаден проблем.....някой ако има идея какво да направя сигурно самото рамо трябва да сменя или да се деформира леко....

Привет , не е от рамото колега , това че си сложил по дьлга чистачка от това е . Сложи по кьса и ще е наред .Притискането на по дьлгата е по слабо от това е :yes:

Назад към E46