проблем с чистачките
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
проблем с чистачките
Имам много гаден проблем с чистачките, по скоро с рамото на чистачката от шоф. страна. Рамото стои по надолу отколкото трябва и като сложа чистачки по размер, лявата чистачка изпреварва дясната и я закача - удрят се и направо откача дясната. Днес ходих да видя на един комшия баварката и неговото рамо в покой стои с около 3 сантиметра по-нагоре от моето. Предполагам проблема се е появил зимата при замръзване. Дайте ми идея какво да правя и как да разглобя рамото. Махам тапата и развивам гайката, но под нея има нещо като шайба, която обаче не мръдва, като занитена стои - страх ме е да напъвам. В момента карам с доста по-къса чистака, но мнго ме дразни, защото между чистачките остава доста голяма непочистена повърхност.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: проблем с чистачките
колега пробваи с леко напъване дали няма да се върне чистачката както си е била,била е замръзнала и е шавнала от някъде,другия варянт е вадиш рамото и го местиш,по сервизите има спецялни скоби за вадене на рамена на чистачки

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
unikalen88 написа:колега пробваи с леко напъване дали няма да се върне чистачката както си е била,била е замръзнала и е шавнала от някъде,другия варянт е вадиш рамото и го местиш,по сервизите има спецялни скоби за вадене на рамена на чистачки
+1 напрьскай с това http://bike-house.biz/product/307/unive ... wd-40.html шлиците кьдето влиза рамото и пробвай след това с леко разклащане и напьн нагоре , ако не излезе в сервиз сьс скоба

- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Преди около месец ми сменяха предното-челното стъкло. Мисля си, че можеби момчето което го е сменяло е разкачило рамената и не ги е монтирал после в правилно положение. Предполагам, че се разглабят чистачките при смяна на стъклото - поправете ме ако греша. Ако съм прав ще ида при момчето и ще го накарам да ми ги оправи.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
luizov написа:Преди около месец ми сменяха предното-челното стъкло. Мисля си, че можеби момчето което го е сменяло е разкачило рамената и не ги е монтирал после в правилно положение. Предполагам, че се разглабят чистачките при смяна на стъклото - поправете ме ако греша. Ако съм прав ще ида при момчето и ще го накарам да ми ги оправи.
точно така чистачките се вадят , отивай при човека да ти го оправи

- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
аз също имам проблем с чистачката от към шофьора,която при чистене пропуска и при връщане си го изчиства като чистачките са нови на Бош туин и на друга кола си работят перфектно без пропускане старите чистачки,които свалих бяха малко по къси и нямаха този досаден проблем.....някой ако има идея какво да направя сигурно самото рамо трябва да сменя или да се деформира леко....
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
Oleg-16V написа:аз също имам проблем с чистачката от към шофьора,която при чистене пропуска и при връщане си го изчиства като чистачките са нови на Бош туин и на друга кола си работят перфектно без пропускане старите чистачки,които свалих бяха малко по къси и нямаха този досаден проблем.....някой ако има идея какво да направя сигурно самото рамо трябва да сменя или да се деформира леко....
Привет , не е от рамото колега , това че си сложил по дьлга чистачка от това е . Сложи по кьса и ще е наред .Притискането на по дьлгата е по слабо от това е

7 мнения
• Страница 1 от 1