Силно пукане от към колекторите-решено
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Силно пукане от към колекторите-решено
Е, оборудвах се с е39 м54б25, 2001ва година. При покупката всичко изглеждаше наред, но днес като запалих с отворен преден капак се уплаших.
От към всмукателните колектори на празен ход се чува един силен пукащ звук и леко забавя оборите.
Свещи и лули са нови, не е от тях.
Ето и едно клипче, което направих преди малко:
https://www.youtube.com/watch?v=u2vrcdEmOc4&feature=youtu.be
Иначе, върви като изтървана, много хубава кола. Няма нито една забележка по салон и купе, само това пукане от двигателя не знам какво може да е.
ПС: Оказа се клапа за картерна вентилация.
Смених си я и сега е наред.
От към всмукателните колектори на празен ход се чува един силен пукащ звук и леко забавя оборите.
Иначе, върви като изтървана, много хубава кола. Няма нито една забележка по салон и купе, само това пукане от двигателя не знам какво може да е.
ПС: Оказа се клапа за картерна вентилация.
Смених си я и сега е наред.
Последна промяна penio на 08 Май 2014, 21:58, променена общо 2 пъти
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: Силно пукане от към колекторите
penio написа:Е, оборудвах се с е39 м54б25, 2001ва година. При покупката всичко изглеждаше наред, но днес като запалих с отворен преден капак се уплаших.
Вариант 1- не ти уплътнява смукателен клапан- малко вероятно, но възможно
Вариант 2- смуче ти въздух от някъде след дебитомера и сместа на празен ход е много бедна-отиваш до магазина купуваш обезмаслител за спирачки и като работи на празен ход пръскаш около смукателния колектор както и отдолу. Ако скочат оборотите в един момент от там смуче въздух.
Вариант 3- дебитомера мери грешно
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
https://www.youtube.com/watch?v=967NLdnoUqo
Пеньо виж тук. Пише, че проблема може да е в "oil separator" , Диса клапа ?
Пеньо виж тук. Пише, че проблема може да е в "oil separator" , Диса клапа ?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
За съжаление, поне от клипа, на мен ми прилича на метален звук.
Супер, точно така звучи и при мене.
Силно, металическо чаткане. Ще погледна сега, да отстраня проблема с тази клапа.
Мога ли да карам така колата, има ли опасност да счупя нещо повече?
Силно, металическо чаткане. Ще погледна сега, да отстраня проблема с тази клапа.
Мога ли да карам така колата, има ли опасност да счупя нещо повече?
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Това си е точно пукане от много бедна смес. А от къде влиза въздуха, който е в повече трябва да намерите.
Не е добре да го караш, защото всяка такава детонация е риск за цялата смукателна система.
Не е добре да го караш, защото всяка такава детонация е риск за цялата смукателна система.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
Днес, свалих ДИСА клапата, изглеждаше перфектно. Нямаше луфт, оста от горната страна беше стабилна. Пукането сякаш не идва от нея, а някъде малко по-отдолу, но не мога да го чуя добре. Ще се ходи на диагностика явно, дано да открият проблема.
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Провери си пак бубините дали са затегнати. Ако има хлабава и прескача искра м/у лулата и свеща се чува подобен звук.
Днес една бърза диагностика показа бедна смес и ламбда грешки.
На 99.9% съм сигурен, че проблема е банален и е причинен от спукана тръба на вентилацията на картерните газове. Не съм разглабял още за да го проверя, но симптомите са 1:1 и явно е това.
Като я запаля в подземния паркинг, на ниски обороти направо си се чува един гаден звук, като дигна над 800-900 оборота изведнъж този звук изчезва и запачва да работи нормално, явно тогава затваря клапата на вентилацията и спира да смуче паразитен въздух.
На 99.9% съм сигурен, че проблема е банален и е причинен от спукана тръба на вентилацията на картерните газове. Не съм разглабял още за да го проверя, но симптомите са 1:1 и явно е това.
Като я запаля в подземния паркинг, на ниски обороти направо си се чува един гаден звук, като дигна над 800-900 оборота изведнъж този звук изчезва и запачва да работи нормално, явно тогава затваря клапата на вентилацията и спира да смуче паразитен въздух.
10 мнения
• Страница 1 от 1