BMW 320d не върви след 2500 оборота
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
BMW 320d не върви след 2500 оборота
Здравей те колеги, извинявам се ако повтарям някоя тема, но не успях да открия нищо подобно.
Колата е 136 к.с. 1999г. наложи се да и сменя двигателя, защото стария малко затегна. Новия мотор си беше с турбо, ГНП, интерколер и тн. от стария, майстора ми каза, че взел дюзите, термостати, водна и нафтова помпа. Та, проблема е следния, на четвърта и повече на пета скорост като стигне до 2500 оборота (+-100) колата просто спира да върви. Като някакъв ограничител, просто си потдържа скоростта и това е. На другите скорости си набира нормално, поне засега.
Благодаря предварително
Колата е 136 к.с. 1999г. наложи се да и сменя двигателя, защото стария малко затегна. Новия мотор си беше с турбо, ГНП, интерколер и тн. от стария, майстора ми каза, че взел дюзите, термостати, водна и нафтова помпа. Та, проблема е следния, на четвърта и повече на пета скорост като стигне до 2500 оборота (+-100) колата просто спира да върви. Като някакъв ограничител, просто си потдържа скоростта и това е. На другите скорости си набира нормално, поне засега.
Благодаря предварително
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: BMW 320d не върви след 2500 оборота
гнп-то зацепено ли е както трябва,нещо да пуши като е запалена или на гас,диагностика ???

- momchil sirakov
- Потребител
-
Ако имаш катализатор е възможно да е от него.Аз имах такъв проблем и след като махнах запушеният катализатор всичко се оправи.Колата вървеше най-много до 2500 оборота.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
unikalen88 написа:гнп-то зацепено ли е както трябва,нещо да пуши като е запалена или на гас,диагностика ???
не е направен аванса на помпата
- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
темата е много приятна защото доста го имат този проблем. ако центровката на помпата е в норми аванса както ти каза колега ОЦИ .си провери колко надува турбото моята го имаше сащият проблем след 2500 падали стрелката на разхода при натисната гас при мен пренадуваше имах износване в геометрията и си правеше каквото изка. В живи данни по инпа при 2000об трябва да е около 1100hpa ili 1bar.
5 мнения
• Страница 1 от 1