Разглобяване на фар на Фейслифт Купе.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
Разглобяване на фар на Фейслифт Купе.
Колеги , може ли някой който е разглобявал такъв фар (за ейнджъл айс или друг повод) , да даде малко настройки, защото искам да си разменя лявата и дясната лупа, но незнам до колко позволява разглобяване, не вярвам а е като на е36-тиците да се разглобява до основи... Или по-скоро е невъзможно?

- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Re: Разглобяване на фар на Фейслифт Купе.
Колега, пекат се на фурна или се нагряват със сешоар, много народни технологии
http://www.diymybmw.com/e46/facelift-coupe-angel-eyes/
http://www.youtube.com/watch?v=6-b88_qUYfo
Защо ще ги разменяш?

http://www.diymybmw.com/e46/facelift-coupe-angel-eyes/
http://www.youtube.com/watch?v=6-b88_qUYfo
Защо ще ги разменяш?
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Колега 1 съвет от мен,като човек наиграл се адски много с такива фарове
Като отвориш фара и ти дойде музата да бършеш стъклото от вътре и като го забършеш и ти изглежда чистичко на пръв поглед,мини го още веднъж и веднага хууубаво го подсуши с вестник или тоалетна хартия за да не стане после да го сглобиш с 300 зора да го върнеш на колата и вечерно време като ти светнат ангелските очи да видиш замазано по стъклото от вътре повярвай ми много е неприятно
А каква е целта на тази размяна ?!

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
Ами фаровете са от деснячка.Видях как се държи лещата, има си метална стойчица и общо взето лещата и държача приличат на таборетка. Утре като разглобя фара ще импровизирам, но засега мисля 4е наи лесно ще е да отделя стъклената леща от металният си държач, като преди това ги бележа, и я извъртя в правилната посока, след това ще видим как ще я закрепя отново понеже незная дали е със сглобка или е лепена с високо температурно лепило. идеята ще е лещата да се завърти с 60 градуса грубо и принта на се промени от \_ в _/.

- Maxmadness
- ентусиаст
-

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
Maximilian-E46 написа::shock: Сигурен ли си че ще стане колега?
Ами не съм ама, ако никой не се пробва, как ще се разбере, като не стане, един фар ще трябва да си купя и така

В линка долу се показва че заводския ксенон, направо си има лостче което се натиска за смяната от дясна на лява дирекция и обратно, и като гледам лупата много прилича на тази от безксеноновия фар на фейслифта, поне по устройство са почти еднакви. Дано и този фар да има такава опци че ще е голямо улеснение.
http://www.hidplanet.com/forums/showthr ... lhd-to-rhd

- Maxmadness
- ентусиаст
-
-Maxxx- написа:Maximilian-E46 написа::shock: Сигурен ли си че ще стане колега?
Ами не съм ама, ако никой не се пробва, как ще се разбере, като не стане, един фар ще трябва да си купя и така
В линка долу се показва че заводския ксенон, направо си има лостче което се натиска за смяната от дясна на лява дирекция и обратно, и като гледам лупата много прилича на тази от безксеноновия фар на фейслифта, поне по устройство са почти еднакви. Дано и този фар да има такава опци че ще е голямо улеснение.
Колега аз имам една молба,като отвориш фара моля ти се наснимай го хубаво от всякъде,че ми трябват снимки как изглежда от вътре детайлно кое къде е хванато и т.н,интересува ме зоната - като свалиш стъклото и черната пластмаса с пръстените,какво остава и как е хванато

A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
Maximilian-E46 написа:-Maxxx- написа:Maximilian-E46 написа::shock: Сигурен ли си че ще стане колега?
Колега аз имам една молба,като отвориш фара моля ти се наснимай го хубаво от всякъде,че ми трябват снимки как изглежда от вътре детайлно кое къде е хванато и т.н,интересува ме зоната - като свалиш стъклото и черната пластмаса с пръстените,какво остава и как е хванато

- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Колега, в случай че не стане (дано да стане
) продават стикер, които се залепят на фара и коригират светлинния сноп.
http://prodavalnik.com/i/stikeri-za-far ... -i31959215

http://prodavalnik.com/i/stikeri-za-far ... -i31959215
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
Колеги мисията пропадна, разглобих фара, но за да стане това което искам, трябва да се режат краченца, да се правят нови захвати, и то няма да успея най-вероятно да я центрирам правилно, затова сглобих фара докато не беше късно.
А за колегата който питаше: Черната пластмаса около лупата и рефлектора излиза напред след като се отлепи стъклото, на щипки се държи и излиза заедно със пластмаската която е за мигача но след това може и нея да си отделиш. За съжаление не направих снимки, защото изобщо не ми беше до снимане, когато го разглобих

А за колегата който питаше: Черната пластмаса около лупата и рефлектора излиза напред след като се отлепи стъклото, на щипки се държи и излиза заедно със пластмаската която е за мигача но след това може и нея да си отделиш. За съжаление не направих снимки, защото изобщо не ми беше до снимане, когато го разглобих

Здравейте, колеги, искам някой да даде мнение много ли е тегаво разлепянето и залепянето на тези фарове?
Процеса с фурни, сешуари и т.н. ме карат да си мисля, че може би няма да се справя сам. В един сервиз ми искаха около 80лв. за въпросната процедура, а в други направо ми отказваха, защото често имали рекламации за конденз. Фаровете ще се отварят за да се сложи angel eyes, но вече почвам да се чудя дали си струва занимавката/парите. Благодаря. 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
ht63 написа:Здравейте, колеги, искам някой да даде мнение много ли е тегаво разлепянето и залепянето на тези фарове?Процеса с фурни, сешуари и т.н. ме карат да си мисля, че може би няма да се справя сам. В един сервиз ми искаха около 80лв. за въпросната процедура, а в други направо ми отказваха, защото често имали рекламации за конденз. Фаровете ще се отварят за да се сложи angel eyes, но вече почвам да се чудя дали си струва занимавката/парите. Благодаря.
Оплакват се от конденз защото не ги затварят като хората,аз съм я правил тая играчка много пъти на мойто купе и не е нещо бог знае колко трудно,просто трябва да го направиш 5-6 пъти сам и ще му хванеш цаката.
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- jud
- Потребител
-
- Кара: 318i SE
- Детайли за колата: N42B20
Ангелските очи се слагат много лесно. Развиваш един болт над мигача и го изваждаш. Махаш лайсната под фара, махаш пластмасата, която държи стъклото, тя е на едни щипки и изваждаш стъклото. То е на гумено уплатнение и ако не е вадено скоро може да дръпнеш по силно. Няма какво да счупиш. НЕ ти трябват печки и сешоари. Фара дори не го махаш от колата, а само стъклото. Слагаш си ангелските очи, прекарваш кабелите през дупката за габаритните крушки, затвяряш и си готов. Може да съм пропуснал нещо, но карам по спомени от преди 2 месеца, когато си сменях ангелските очи, понеже старите вече бяха дали фира.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
jud написа:Ангелските очи се слагат много лесно. Развиваш един болт над мигача и го изваждаш. Махаш лайсната под фара, махаш пластмасата, която държи стъклото, тя е на едни щипки и изваждаш стъклото. То е на гумено уплатнение и ако не е вадено скоро може да дръпнеш по силно. Няма какво да счупиш. НЕ ти трябват печки и сешоари. Фара дори не го махаш от колата, а само стъклото. Слагаш си ангелските очи, прекарваш кабелите през дупката за габаритните крушки, затвяряш и си готов. Може да съм пропуснал нещо, но карам по спомени от преди 2 месеца, когато си сменях ангелските очи, понеже старите вече бяха дали фира.
И нека позная, че колата ти не е фейслифт купе и сигурно грам не си прочел темата

- Maxmadness
- ентусиаст
-
jud написа:Ангелските очи се слагат много лесно. Развиваш един болт над мигача и го изваждаш. Махаш лайсната под фара, махаш пластмасата, която държи стъклото, тя е на едни щипки и изваждаш стъклото. То е на гумено уплатнение и ако не е вадено скоро може да дръпнеш по силно. Няма какво да счупиш. НЕ ти трябват печки и сешоари. Фара дори не го махаш от колата, а само стъклото. Слагаш си ангелските очи, прекарваш кабелите през дупката за габаритните крушки, затвяряш и си готов. Може да съм пропуснал нещо, но карам по спомени от преди 2 месеца, когато си сменях ангелските очи, понеже старите вече бяха дали фира.
Колега прочети хубаво темата,далече си от истината

A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2