Паднал акумулатор - извънредно!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- blackboo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 330xi
- Мечтае да кара: BMW M5
Re: Паднал акумулатор - извънредно!
Благодаря на всички отзовали се! Мисля, че описаните манипулации, замерването с мултицет и производителността на акумулатора през послидните 4-5 дена на този етап са достатъчно показателни, че ситуацията в която изпаднах е инцидентна или проблема не е толкова явен и предсказуем. Както писах времето ще покаже! Утре съм на диагностика, че ми светна чека в момента на замерване на акумулатора с мултицет
и с откачането му не се изчисти! Може пък да има някаква зависимост.

- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Колега дано си се оправил! И аз имам подобен проблем и ще използвам твоята тема, не знам вече какво да правя... та да помоля за съвет. Как да разбера дали алтернатора зарежда достатъчно. Имам чустовото, че не може да се справи и всеки път акуто пада по малко. Ходих на пълни замервания, и хората казах проблем няма никакъв в цялата ел. система, освен проблемен стартер. В момента на паленето акумулатора пада до към 10 волта... и според тях това е стартер.. както и да е. Не е това моя проблем, стартера ще го оправя. Мистиката е друга, имам чустовото, че колата никога не може да зареди акумулатора напълно.. а колата зарежда на 14.5 волта. Възможно ли е защото слушам музика силно и винаги съм с пуснати ксенони, алтернатора да не може да се справи.. Акумолатора е според предписанията на производителя.. AGM някаква технология. Замерванията са направени от професионалисти, с всички възможни видове електронни уреди, за капацитети на акумулатора, за консумации в реално време и утечки и каквото още можете да се сетите.. Обаче според мен не се зарежда достатъчно.. лампата на дсц то никога не ми е загаснала при палене... мерси за мненията.

По твоите думи проблем със зареждането нямаш.
Дефакто защо си мислиш, че имаш проблем?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- blackboo
- кандидат ентусиаст
-
При мен се появи някакво жужене откъм климатроника(централния въдуховод) - вентилатор или прословутия таралеж за който съм чел?! Не при всяко палене, но 3-4 пъти преди стартиране на мотора в положени "на контакт" се чува жужене, което след стартиране на мотора продължава 30-40сек и отшумява! Какво мислите по въпроса?
А за проблемът, който се получава при колегата с недозаредения акумулатор мисля, че при шофиране на къси разстояния с допълнително озвучаване и ксенонови фарове е напълно нормално акумулатора до остава недозареден!
А за проблемът, който се получава при колегата с недозаредения акумулатор мисля, че при шофиране на къси разстояния с допълнително озвучаване и ксенонови фарове е напълно нормално акумулатора до остава недозареден!
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
JTD написа:По твоите думи проблем със зареждането нямаш.
Ами защото след като карам 10 дена и направят ново замерване, акумолатора е на 80% да речем от капацитета си пълен, след като съм карал 60 км...

MonsteR написа:JTD написа:По твоите думи проблем със зареждането нямаш.
Ами защото след като карам 10 дена и направят ново замерване, акумолатора е на 80% да речем от капацитета си пълен, след като съм карал 60 км...
Дефакто на всеки месец и половина акумулатора умира напълно и не може да запалиш?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
MonsteR написа:Колега дано си се оправил! И аз имам подобен проблем и ще използвам твоята тема, не знам вече какво да правя... та да помоля за съвет. Как да разбера дали алтернатора зарежда достатъчно. Имам чустовото, че не може да се справи и всеки път акуто пада по малко. Ходих на пълни замервания, и хората казах проблем няма никакъв в цялата ел. система, освен проблемен стартер. В момента на паленето акумулатора пада до към 10 волта... и според тях това е стартер.. както и да е. Не е това моя проблем, стартера ще го оправя. Мистиката е друга, имам чустовото, че колата никога не може да зареди акумулатора напълно.. а колата зарежда на 14.5 волта. Възможно ли е защото слушам музика силно и винаги съм с пуснати ксенони, алтернатора да не може да се справи.. Акумолатора е според предписанията на производителя.. AGM някаква технология. Замерванията са направени от професионалисти, с всички възможни видове електронни уреди, за капацитети на акумулатора, за консумации в реално време и утечки и каквото още можете да се сетите.. Обаче според мен не се зарежда достатъчно.. лампата на дсц то никога не ми е загаснала при палене... мерси за мненията.
Има значение с какво се измерват тези 14.5V. Ако уреда дава осреднени стойности, тогава ако има сривове и пикове в зарядното напрежение от пробити или прекъснали диоди, това няма да може да се разбере. Същото се отнася и до измерените 10 волта, при завъртане на стартера- дали наистина са 10V.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
Ами не умира но става все по зле и по зле.. по някога едва пали.. абе много е странно. Възможно ли е стартера толкова да е зле че едва да върти и да съсипва акумулатора.. Уредите са някви супер модерни.. с най различни сонди и джвъчки по тях..
не ги разбирам тези неща...
Имам между другото разни показания, които разпечатаха тези уреди.. мога да ги постна ако ще помогне да разгадаем мистерията.. но те само показват данните на акумолатора, а според всички той няма проблем.. Освен това имам подозрения че когато акуто е паднало, цялата кола актва странно.. не мога да го обясня точно.

Пусни разпечатките от тестовете.
По твоите думи може да имаш утечка, която просто да не е хваната.
Най-елементарно да си сигурен в зареждането може да си купиш едни джаджавки, които се бутат в запалката и светят диоди. Така ще знаеш, че алтернатора винаги ти зарежда в движение, а не прави мизерии от време на време, а когато е тествано зареждането да е хванат момент когато работи. Съвсем примерно. А и тия неща за запалката струват левчета в едноцифрена сума. Ако то винаги ти показва високо напрежение, то най-вероятно имаш проблем с консумация на акумулатора, която не се показва постоянно.
А колко ти е консумацията на ток в покой?
По твоите думи може да имаш утечка, която просто да не е хваната.
Най-елементарно да си сигурен в зареждането може да си купиш едни джаджавки, които се бутат в запалката и светят диоди. Така ще знаеш, че алтернатора винаги ти зарежда в движение, а не прави мизерии от време на време, а когато е тествано зареждането да е хванат момент когато работи. Съвсем примерно. А и тия неща за запалката струват левчета в едноцифрена сума. Ако то винаги ти показва високо напрежение, то най-вероятно имаш проблем с консумация на акумулатора, която не се показва постоянно.
А колко ти е консумацията на ток в покой?
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
При положение, че музиката е засилена и си с ксенона постоянно включен, а това съчетано с проблемен стартер (явно дърпа голям ток), е напълно нормално да нямаш 100% зареждане. Караш ли колата предимно на къси разстояния?
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
Консумацията в покой е 0.19, карам я главно на къси отсечки .. до към 10 км... и по малки.. и така 500-600 км поне преди дългите.

MonsteR написа:Консумацията в покой е 0.19, карам я главно на къси отсечки .. до към 10 км... и по малки.. и така 500-600 км поне преди дългите.
Консумацията е голяма.
Трябва да е 4 пъти по-малка, ориентировъчно.
10 километра не е толкова малък пробег. Ако караш колата абсолютно всеки ден сутрин и вечер, то би трябвало алтернатора да навакса. Ама ако има дни, които пропускаш да я покараш, то със сигурност проблема ти е в утечката.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
MonsteR написа:Консумацията в покой е 0.19, карам я главно на къси отсечки .. до към 10 км... и по малки.. и така 500-600 км поне преди дългите.
Еми Колега,при тази консумация на ток (0,19 А) в покой как искаш да е в ред акумулатора? Допустимото е 0.05А
- blackboo
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, откакто бях писал за инцидентно падане на акумулатора не се е повторило! За съжаление обаче за 3-път при включване на контакт чувам някакво жужене откъм климатроника и касетофона(струва ми се, че напрежението пада, за което съдя по интензивността на осветяване и последващото палене на автомобила)! Изключвам климатроника и след няколко секунди спира! Това го прави след 10-12 часов престой в покой! Възможно ли е да е от този таралеж, който често дава фира, вентилатор или пък се досещам, че една седмица преди падане на акумулатора ми поставиха екскарлинк на мястото на цд-чейнджъра в багажника. Проблема да е някаква свръзка..? Направи ми впечатление, че се появи шум в озвучаването по време на движение и слушане на музика от ЮСБ но като прехвърлих на радио се оправи!
- blackboo
- кандидат ентусиаст
-
Продължение на проблема!!! Акумулатора се срина за 2ри път но като влезнах в автомобила се чуваше въртене на моторче от климатроник-панела или пък почвам да си мисля, че имам някакъв проблем с касетофона! Тъй като свързахме на мястото на сд чейнджъра в багажника ЮСБ модул(Yatour) почвам да си мисле, че нещо не е наред там. Вчера забелязах при заключен автомобил със отворен капак на багажника, че модула продължава да е захранен!
флашката светеше, както и копчетата на сд-то за навигацията! Струва ми се, че не е нормално да се захранват постоянно!

47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4