Уплътнение предно стъкло?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: Уплътнение предно стъкло?

Мнение от ares2 » 22 Апр 2014, 16:25

Ауто + го намериха. след няколко дни ще го доставят.. мерси отново колега за инфото
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 22 Апр 2014, 19:15

niki81vd написа:
ares2 написа:Ауто + го намериха. след няколко дни ще го доставят.. мерси отново колега за инфото

Ако не е тайна, на каква цена ще ти го доставят?
Колегата "nightdriver" сподели че са му монтирали алтернативно при смяна на стъклото и е издържало около година, може и да бъркам, но той ще ме поправи. ;)

Не точно ...
първия път си взех лично , уплътнение от Кобра (Пловдив) за около 45лв , за да си сменя старото напукано и на втората седмица двата горни ъгъла (ляв и десен) се цепнаха...
Втория път реших да си сменя стъклото и майсторите поръчаха стъкло и уплътнение оригинални (BМW) и вече две години не е мръднало !!!
За това призовавам за ОЕМ уплътнение , не е много по-скъпо - 26-28 евро някъде..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 22 Апр 2014, 22:05

да. цените са аналогични на тези от дару кар горе в поста..
едното е към 50 лв а долното е 30..
те са две
за оригинални части ме устроива...
просто сега си ремонтирам тавана и съм решил да си сменя и леко пукнатото стъкло.
тези уплътнения се сменат многоооо трудно ако стъклото е препвано ( моето е ) .. силикона е излязъл и е се е форимрал под гумата и е много тясно..
има и метална част.. така си махнах задното и заради монтажа му ми разлепяха стъклото в кобра..

аз загазих с едни течове но се оказа че нямат нищо общо с прозорците.. отстрани се всичко..
протече ли ви някога да знаете че е между ламарините в самите краища и се пада под ъгълчетата на оригиналните уплътнения... реално е невъзможно да се види ако не е махнато или повредено.. про мен се е получило защото колата е ремонтирана от едната страна ЯВНО.. :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 22 Апр 2014, 23:26

Противно на очакванията ви, уплътненията не са две, а са три парчета. Задното е разделено на две отделни части, всяка със своя номенклатурен номер. Горната е П образна долната е -.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 23 Апр 2014, 15:34

аз поръчах онова от горния ти пост колега с двата последователни номера..
дали има 3 то?
нали горното е П образно? и другото е под чистачките?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 23 Апр 2014, 16:08

Аз в тази тема съм постнал какво съм поръчвал от Дарукар. Три неща: предно уплътнение (П образно без долна част), задно уплътнение (П образно без долна част), долна част за задно уплътнение.
Предното уплътнение няма долна част гумена то си е едно П също като задното (което обаче има долна част).

Сложна схема :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 24 Апр 2014, 16:36

аз с целия си акъл си поръчах задното вместо предното.. :banghead:
сега си поръчах и предното.. та поне ще сменя и двете за да се спре с тия грозотии в ъгълчетата на колата ми..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 24 Апр 2014, 16:46

тцтцтц пиши като ги монтирате как е минало, ако обичаш/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 24 Апр 2014, 20:15

ок. предното ще е след смяна на стъкло което е лесно..
но задното.. :) не знам..
тук по клиповете и темите чета, че се маже с нещо като сапунена вода и тн..
в кобра твърдят че е невъзможно да се сложи нез да е разлепено стъклото..
аз лично смятам че ако е оригинално залепено може да се смени.. там лепилото не е излезло и подлизнало навсякъде..
пипано ли е стъклото е почти невъзможно за монтажа им .. :dunno: ще пиша и снимам..
ако не става ще продам задните лаистни на по ниска цена и така поне няма да съм вътре 84 лв. а да кажем 20 -30 което е по добре от нищо.. :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 24 Апр 2014, 23:23

Задното П ми го смени Иво - gedoreto от форума, като си боядисвах цялата кола при него. Долния елемент остана несменен, защото според него няма как без сваляне на стъклото да стане.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 03 Май 2014, 11:29

Някой да знае номера на долната част на предното стъкло...нещо немога да го намеря из реалоем-а...а така се е накъсало при мен,че почти го няма и се пълни с какво ли не.Има ли къде да отиде водата през него? Не съм видял мокро никъде,но знам ли...Гледам е с някакви кръстати болтове хванато,предполагам може да се демонтира/монтира без махане на стъклото?

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 03 Май 2014, 13:01

Задното долно оплътнение под Пто и аз не успях да го извадя. Предното го смених заедно с предния джам, но си взех от дару оргинал. Разликата с китаеца е 15-20лв, обаче китаеца гори за 2 лета и става на дъвка, затова реших да ми е мирна главата да си сложа читави.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 03 Май 2014, 13:10

мойте пристигнаха.. всичко без доланата част на предното стъкло към чистачките.. това съм се чудил как да го търся..
мисля да не слагам задното така че ако на някои му трябва да пише-адно стъкло горна и долна част чисто нови БМВ..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 03 Май 2014, 14:59

Май му намерих номера ... 51718159292 мисля,че е това...кофти,че върви цяло заедно с гуменото уплътнение което изгаря.Че и сайта на Дару отново не бачка :evil: дава грешки.

Предишна

Назад към E39