Проблем при първото запалване.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318i SE
Детайли за колата: N42B20

Проблем при първото запалване.

Мнение от jud » 19 Апр 2014, 12:44

Здравейте. Е46 318i N42B20.
Имам проблем сутрин, когато завъртя за първи път двигателя започва да тресе на около 800 оборота и след 2 сек тръгва както трябва на 1100 и като позагрее си пада на 650 оборота и няма проблеми. През целия ден когато завъртя ключа пали от раз. Единствено сутрин първото запалване е проблем. Смених свещите - същата работа. Някой да е имал такъв проблем или да знае на какво се дължи? Имам BMW Scan - не показва грешки свързани със запалването.

Аватар

Re: Проблем при първото запалване.

Мнение от pinciflucnik » 20 Апр 2014, 19:41

Има един темперстурен датчик който отговаря за обогатяването на сместа когато мотора е студен (на по -старите модели беше със синя букса с два пина). Най-добре ходи някъде и им остави колата за една нощ, за да могат на живи данни да погледнат показа ията на датчика при първото палене, а ако не ти се оставя колата си свали autoData вътре ще намериш информация при различни градуси на охладителната течност, какво съпротивление трябва да имаш между крачетата на датчика (но са доста общи, затова аз ти препоръчвам първият вариянт). Успех, дано да съм помогнал

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Мнение от SaRsEmA » 20 Апр 2014, 23:25

Интересно аз го имам същия проблем, за част от секундата се колебаят оборотите и веднага след това влиза в норми.Аз съм с дизел което е още по интересно.

Потребител
Аватар

Мнение от bio81 » 21 Апр 2014, 11:01

И аз го имам този проблем 1-2 минути и после всичко е ок
къде е този датчик и смяната трудна ли е колеги
двигателя е същия н42

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316ti
Мечтае да кара: 325ti

Мнение от da_ne » 22 Апр 2014, 0:06

N42B18
При мене се появи проблем на студен мотор, че палеше и работеше на 300-400 оборота и тресеше и след 4-5-6 секунди се оправяше и заспиваха на 1100. Светеше чека от две седмици преди това.

Димитров за чека каза позапушен катализатор, по моторната електроника всичко е нормално. За паленето нямаше идея от какво е. Каза да сипя добавка и да карам на извънградско. Смених свещите и въздушния филтър, че си бяха още вносните. Минах на бензини с добавки и първо чека угасна след 80 километра извънградско, а след един резервоар паленето постепенно се оправи. Сега като запали се изфорсира до 1500 оборота и след това падат до 1100 и работи гладко и стабилно. Преди си карах по навик от предната кола с обикновен 95 от една квартална бензиностанция SNG.

Напоследък си карам със 100 октана от ОМВ и съм доволен. От 98 ЕКТО въпреки че чисти не съм доволен - нещо чука и маслото почва да смърди на бензин и да се опитва да става повече, а В-пауъра ми е скъп.

Потребител
Аватар

Мнение от jud » 22 Апр 2014, 9:42

Аз карам с 98. Не съм се замислял, че може да е от бензина. Ако е от него, ще имам проблеми при всяко запалване, а не само при първото. Въпреки това ще пробвам известно време с друг бензин.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316ti
Мечтае да кара: 325ti

Мнение от da_ne » 22 Апр 2014, 19:45

При мен беше на всеки студен старт, не само на първия за деня.

Потребител
Аватар
Кара: e46

Мнение от ickof » 25 Апр 2014, 23:59

Nолеги и при мен е на всеки студен старт тресе на 600 700 и гасне докато не стартирам 2 3 пъти а едва ли е от бенза защото маистора ми направи да пали на гас и отново същото ,как да реша проблема възможно ли е да с ъпдеит на софуера на компа да се оправи четох в един чужд форум .

Потребител
Аватар

Мнение от jud » 26 Апр 2014, 13:31

Днес пробвах да дам на контакт 3-4 пъти преди да запаля. След което завъртях ключа и колата запали без тресене. Не изведнъж, както при следващи паления, но относително добре. Не разбирам от двигатели, но възможно ли е след по-дълъг престой бензина да се отича и да не успява да запали веднага някой от цилиндрите? Ще направя клип да видите какво прави. При мен проблема не мисля, че е от студеното. То сега е доста над нулата вече.

Назад към E46