Задни пружини 320d M-teh

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: Боинг 747

Задни пружини 320d M-teh

Мнение от vortep » 20 Апр 2014, 21:06

Здравейте колеги, днес сменях гумите и случайно видях, че ми е счупена първата намотка на задната пружина! Колата е 320d, седан 2000г., но е M-тех. 1 и ме интересува как да разбера какви са ми пружините след като нямам парт номер на тях има единствено една селена ивица в горния край на пружината. Като сменях амортисьорите ми казаха, че е хубаво да им кажа парт номера защото по номер на рамата им излиза ниско олачане или нещо такова. А и ми се ще да си взема пружини втора употреба зашото нови ще са сигурно 10% от цената на колата :oops: . Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Re: Задни пружини 320d M-teh

Мнение от SaRsEmA » 20 Апр 2014, 23:30

Най лесния вариянт е влизаш ж РеалОЕМ пишеш номера на рамата (последните 7 цифри) и ще разбереш какво окачване имаш и парт номера.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: Боинг 747

Мнение от vortep » 21 Апр 2014, 1:12

SaRsEmA написа:Най лесния вариянт е влизаш ж РеалОЕМ пишеш номера на рамата (последните 7 цифри) и ще разбереш какво окачване имаш и парт номера.

Аз окачването го знам, понеже на книжката ми има списък с оборудването с което е поръчана колата (интериор, окачване и т.н.), но от типа окачване не мога да разбера парт номера на пружината, а в realoem пише, че за пружините трябва да отида при дилър на BMW защото зависи от обурудването на колата. Аз искам да разбера мога ли да отида в магазин или в автоморга и да кажа търся пружини за Е46 седан със зелена линия и това да значи че са точно моите пружини. Понеже четох че един колега с подобен проблем за 330xd е пробвал 2 комплекта пружини на външен вид и с цвят на линията същите като неговите и не са станали.

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 21 Апр 2014, 15:27

Тънкия момент е в това какво се има предвид че ''стават''.Аз ти гарантирам че от каквато и е46 да сложиш ще ''стане''.По принцип цветната маркировка е най-точното обозначение и ако търсиш същия цвят САМО от седан,не виждам причина да има разлика.

Назад към E46