Проблем с обороти

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 525d '02

Проблем с обороти

Мнение от sisk0 » 20 Апр 2014, 20:33

Здравейте,

Днес се случи странен инцидент с колата ми. 525ДА 2001година фейслифт. Като карам забелязах, че колата ми държи постоянно високи обороти и като пусна газта много бавно падат оборотите. Не иска да сменя предавка нагоре и просто си държи високи обороти и мотора се тормози. Излязах на извънградско и колата ми стигна до 60км/ч и 4.5к оборота и не може повече стана мудна... после продължи да пада скоростта а все така си държеше високи обороти. Изгасих я запалих я малко по добре беше, но отново държи високи обороти.
Моля за идеи за проблем???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Re: Проблем с обороти

Мнение от turbo » 20 Апр 2014, 21:17

Кутията май ще да се е смляла...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 21 Апр 2014, 20:44

Колега, не ти ли свети едно жълто колелце на таблото?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 23 Апр 2014, 0:24

Според мен е турбина на скоростите(хидротрансформатор).Има доста изписано за нея.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 23 Апр 2014, 8:56

По принцип няма какво да се пише много по този въпрос. Кутията - долу, пръска се на съставните й части, ако няма драми вътре остава торк конверторът (хидротрансформаторът), който се праща за рециклиране, сглобява се всичко по обратния ред и си караш едни 200к км. То и вътре ще има износване по всяка вероятност, така че и там смяна на дискове и фрикциони и така. А!... И се дават едни ХХХХ лева...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Назад към E39