Абс модул проблем

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е39 525 TDS

Абс модул проблем

Мнение от plamen_ps » 17 Апр 2014, 19:59

Здравейте колеги имам проблем с абс модула днес го змених но на таблото ми остана да ми свети блокажа и стрелката на горивото се е забила в даното и едвам едвам се движи а в резервоара има поне 20литра.трябва да го закача на диагностика да изтрия грешките или нещо друго трябва да направя

младши ентусиаст
Аватар

Re: Абс модул проблем

Мнение от bgpavlp » 19 Апр 2014, 7:50

Трябва и кодировка.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 19 Апр 2014, 13:52

bgpavlp написа:Трябва и кодировка.

Интересно защо поне на 4-Е39ки дето сме сменявали модул-а никакво кодировка не е тряблало,всичко тръгва и работи.
Виж и заден ляв датчик възможно е той да прави проблем със стрелката на горивото,като пуснеш на борда оставащите километри променят ли се постоянно?
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 19 Апр 2014, 14:36

boksioraE39 написа:

Интересно защо поне на 4-Е39ки дето сме сменявали модул-а никакво кодировка не е тряблало,всичко тръгва и работи.
Виж и заден ляв датчик възможно е той да прави проблем със стрелката на горивото,като пуснеш на борда оставащите километри променят ли се постоянно?

е ако беше сменявал на малко повече щеше да стигнеш и до такъв случай в който се иска кодиране :mhihi: а по темата както е казал по горе колегата кодирай си модула и ще изчезне блокажа или ако си с ДСЦ може да иска инициализаране на датчика за ъгъл на волана
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 19 Апр 2014, 15:00

anzak написа:
boksioraE39 написа:

е ако беше сменявал на малко повече щеше да стигнеш и до такъв случай в който се иска кодиране :mhihi: а по темата както е казал по горе колегата кодирай си модула и ще изчезне блокажа или ако си с ДСЦ може да иска инициализаране на датчика за ъгъл на волана

Добре че го няма баретата да се появиш и ти... :mhihi:
Не претендирам че съм майстор,ще знам че с кодиране се оправя. :yes:
Но защо не просветлиш човека защо и стрелката на горивото се базика? ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 19 Апр 2014, 15:45

boksioraE39 написа:
anzak написа:
boksioraE39 написа:

Добре че го няма баретата да се появиш и ти... :mhihi:
Не претендирам че съм майстор,ще знам че с кодиране се оправя. :yes:
Но защо не просветлиш човека защо и стрелката на горивото се базика? ;)

Е никой и не очаква да си майстор пък и всезнаещи няма та извинен си за невежеството :winky: отностно стрелката там са доста вариантите датчик както си споменал инсталация или самото табло ....и весели празници колега :D
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 19 Апр 2014, 18:55

Стрелката се бъзика когато има проблем със заден ляв датчик или модула пак на връзките за заден ляв датчик, което си е едно и също. Не работи ли скоростомера, стрелката на горивото играе.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е39 525 TDS

Мнение от plamen_ps » 21 Апр 2014, 21:55

Мерси колеги за отговорите. Дняс се прибрах и на влизане в София като натисна педала на спирачката съвсем леко и педела започва да чука все едно се е включил абс. И ако е за кодировка каде да отида да мия направят и колко ще ми струва.
А за стрелката преди да тръгна напълних резервоара и ми показваше само колко има в левия резервоар десния сигорно е заминал поплавака

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Назад към E39