За 2ри път заради някви пияници ..

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

За 2ри път заради някви пияници ..

Мнение от dark0 » 13 Апр 2014, 5:38

Колеги пускам темата с цел да ви предупредя .. не само аз де .. пазете се на пътя .. за 2ри път си потрошавам колата заради някакви пияници и наркомани ..
На двупосочен път някакъв лайна* ми прави изпредварване на 2 камона и 1 кола пред нас ...
За да не се нанижем челно трябваше да свия в банкета и последиците поне на око са броня калник огледало носач мигач и куп още неща ..
Аз колата ще я оправя отново да светне, но заради такива лайна*и може да загине човек ( в колата бяхме 4ма ) ..
Човека с форда ( малко вероятно да чете форума ) му пожелавам той да се размине така ..
Това стана на прав път с много малко завой посока Костинброд - Годеч ..
Отново казвам колеги .. колата има каско и е просто ламарина, но заради пияни и надрусани копелет* стават повечето сакатлъци .. добре, че бимата е с нови дискове и апарати, че за около 2-3 метра ставахме на кайма в 1 дърво :(
Ако темата не е за тук, а за извън темата моля да се премести...
Много ми се иска да я оправя за събора, но застрахователите ги знаеме какви са :ranting:
Искренно се надявам поне човека с форда или ситроен ли какво беше да е видял как влезнах в ливадите и да си вземе поука да не прави така, защото колата е с 4 нови гуми 18 и не мърда от пътя, но просто с тази маневра се надявам да съм спасил живот ..

п.с. За колегите които четат темата да предлагат броня ( може и да не е М .. макар че мойта беше такава ) десен калник, носач, огледало, капак и утре ще допълня какво ми трябва.

За пореден път се убеждавам как НЕ винаги хората с БМВ не са виновни , както на повечето места ги изкарват...
Колеги ламарината не е скъпа ( макар, че си давах послените пари за нея и така ще продължи ) но за пореден път осъзнавам, че по важно от човешкия живот няма !!!!!
На никой не пожелавам това чувство !

младши ентусиаст
Аватар

Re: За 2ри път заради някви пияници ..

Мнение от GecataBMW-E46 » 13 Апр 2014, 9:33

Добре,че няма пострадали,колкото до случката жалко,че колата е пострадала до толкова да не можеш да обърнеш да го догониш и както сте били 4-ма да му смачкате фасона от бой!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 13 Апр 2014, 11:09

тцтц.. колко нещастници има в тази, иначе, малка България.. Колега пожелавам ти бързо да се отърсиш психически и да продължиш напред :yes: ламарини се правят, но животи не се връщат. Запали една свещичка, защото това можеше да ти се случи на място, което не позволява подобно излизане от пътя и да не успеете да се разминете :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 13 Апр 2014, 11:58

Преди около 3-4години като си бях в БГ имах подобна ситуация в моя роден град Смолян. Един "състезател" точно така ми идваше насреща и добре, че се качих на тротоара, но веднага му запомних колата и за 2 часа узнах къде живее и цъфнах пред тях. Тоя излиза горд и наперен като му обясних, че ме е засекал и ако не бях реагирал щяхме и двамата да сме в болница почна да се извинява, и че бързал да се прибере. Викам си ОК може и така да е. След 1 седмица същата ситуация изпреварва камион и ми идва насреща, но този път просто спрях и се разминахме, само че вече знам къде да го намеря и викам на мойте хора(бяхме с още 2-ма приятели) сега го смазвам, че да се научи. Отиваме пред тях след 2-3мин. и този ме чака(явно е знаел за какво става на въпрос). Излизаме и пред тях цялото му семейство, а на задната седалка гледам детето му е просто бях така :shock: . Така го наредих пред жена му и майка му, че жена му му заби един шамар, което му беше малко все пак се прави на състезател с дете на задната седалка жалка история. :( След няколко месеца пак същият идиот засича мой познат, но моя човек спокоен и не иска да се заяжда и го оставя. Така че на такива идиоти акъл няма да им дойде докато не убият някой. Просто културата ни по пътищата е равна на нула, затова всеки с късмета си ти може да внимаваш ама другите около теб като са диваци и ти си в кюпа. :(
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 13 Апр 2014, 12:29

Съжалявам за неприятностите ти, Колега. Такива инциденти се случват често, особено ако караш мотоциклет. Неведнъж съм срещал подобни камикадзета и съм се наплашил до такава степен, че като видя в насрещната лента някаква по-бавна машина (тежък камион или трактор), вече имам предвид, че някой от опашката ще се изнесе и ще тръгне срещу мен - да изпреварва колоната.

Винаги съм се чудил - какво ли си мисли човекът, изпреварващ колона от автомобили в завой без видимост? На какво точно разчита, какво отношение има към собствената си безопасност и живота на околните? Явно никога няма да разбера...
Excellent! Steven is my name!

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 13 Апр 2014, 13:42

Колега, лошото е, че в тази ситуация не можеш да направиш нищо.. Дано ония се замисли, че си му спасил задника.

А понеже колегата над мен попита какво си мисли човек, когато лети срещу друга кола. На мен ми се е случвало. Един път и от тогава ми виси на ухото. Не прецених автомобила, на околовръстното в София тръгнах да изпреварвам ТИР, но вместо от 5-та да вкарам 4-та аз тръгнах на 5-та да го изпреварвам и от там се почна едно мъчително изпреварване, пред мен коли, аз ръгам от 5-та -> 3-та и бях смачкал газта до долу, а в главата си се молех да се прибера възможно най-бързо... Всичко мина без инциденти, дори колата отсреща не отби, но аз се почувствах адски тъп... :banghead:

И както казаха почти всички, ламарини се правят, животи не се връщат.

П.П. Имам приятел, който продава М-кова броня, пиши ми ЛС за да ви свържа, ако искаш. :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 13 Апр 2014, 14:00

Важното е, че си жив и здрав! Колата и по-хубава ще си я направиш - сигурен съм! Ти си истински фен на марката и ти пожелавам само хубави неща да ти се случват занапред!

Днес е светъл празник - запали една свещичка и се радвай, че всичко се е разминало благополучно. Като дойдеш за събора пиши да пием по бира :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dark0 » 13 Апр 2014, 14:14

Благодаря ви за съчувствието колеги :ok:
Аз колата ще я оправя.. сичко съм поръчал вече по външната част .. само трябва да видим отдолу как е и по окачването какво се случва, но чакам застрахователите утре да дойдат ;)
А и чесно казано поне 2-3 дни няма да се отърся от случката.. в момента не мога да заспя не ми се яде .. направо нищо не ми се прави :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е87 130i ниско и твърдо
Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.

Мнение от propov » 13 Апр 2014, 15:38

JOTTO_DEL написа:Преди около 3-4години като си бях в БГ имах подобна ситуация в моя роден град Смолян. Един "състезател" точно така ми идваше насреща и добре, че се качих на тротоара, но веднага му запомних колата и за 2 часа узнах къде живее и цъфнах пред тях. Тоя излиза горд и наперен като му обясних, че ме е засекал и ако не бях реагирал щяхме и двамата да сме в болница почна да се извинява, и че бързал да се прибере. Викам си ОК може и така да е. След 1 седмица същата ситуация изпреварва камион и ми идва насреща, но този път просто спрях и се разминахме, само че вече знам къде да го намеря и викам на мойте хора(бяхме с още 2-ма приятели) сега го смазвам, че да се научи. Отиваме пред тях след 2-3мин. и този ме чака(явно е знаел за какво става на въпрос). Излизаме и пред тях цялото му семейство, а на задната седалка гледам детето му е просто бях така :shock: . Така го наредих пред жена му и майка му, че жена му му заби един шамар, което му беше малко все пак се прави на състезател с дете на задната седалка жалка история. :( След няколко месеца пак същият идиот засича мой познат, но моя човек спокоен и не иска да се заяжда и го оставя. Така че на такива идиоти акъл няма да им дойде докато не убият някой. Просто културата ни по пътищата е равна на нула, затова всеки с късмета си ти може да внимаваш ама другите около теб като са диваци и ти си в кюпа. :(

Аз на тоя му запалвам колата и му натрошавам китките та да не може да кара поне няколко месеца.Бих взел жена му и детето да гледат,щото по този начин спасявам и тях и не се знае колко още невинен народ!От всичко на света най - опасна е глупостта,особена ако се повтаря съзнателно!
Щом някой казва,че няма никой,значи има някой!
Мечо Пух
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dark0 » 16 Апр 2014, 23:34

Не е реално колеги .. днес с мой приятел, колега от форума, който купи на Крис кабриото по-подобна на мойта случка странично се забихме в подобие на метален стълб ...
Както си караме по прав път в дясна лента с около 90-100км. някъв тъпак с някво волво реши да се включи в последния момент в движението .. последва завъртане и удряне в стълба :(
Някой може да си помисли, че се шегувам, но това е самата истина и още не мога да проумея на какви хора се дават книжки, като не претендирам, че съм перфектен шофьор, но поне като има движение гледам да съм внимателен ..
Все пак както колите са взети с много мерак .. по същия начин ще ги оправим и ще гледаме да сме в колоната посока събора :bchug:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 17 Апр 2014, 8:23

Важното е вие да сте добре, заеби ламарините. Те се правят, живот не се връща! След удара в стълба как сте вие?! Въпросния с Волвото спря ли или си продължи като путк@ :bang:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dark0 » 17 Апр 2014, 8:40

Добре сме.. Но психически май ще се стина вече :)
Не спря, а само се обърна да види какво става и продължи, но в суматохата не се видя номера.
Най интересното беше че народната милиция беше на не повече от 100тина метра и не са видяли нищо…

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 17 Апр 2014, 10:52

dark0 написа:Добре сме.. Но психически май ще се стина вече :)
Не спря, а само се обърна да види какво става и продължи, но в суматохата не се видя номера.
Най интересното беше че народната милиция беше на не повече от 100тина метра и не са видяли нищо…

Вземи си направи Един курбан вече колега !....
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Назад към E46