Гуми полуслик ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: Гуми полуслик ?

Мнение от JTD » 16 Апр 2014, 13:56

Rainbow написа:
JTD написа:Колега, само ще те предупредя с тази гума в дъжд да караш много внимателно.
Направо е ужасна и аквапланингът ще го усещаш в ежедневието ти като за добър ден.
Най-неприятно е на магистралата. Както си караш с нормалните 120км/ч, уж мокро просто, дори и локви да не са се събрали и направо може да се пребиеш.

Имай го едно на ум и се пази много!

Мерси, ще го имам (и аз съм с такива), а и други ме предупредиха :). Но им ударих един тест, без локви де (но със стопен сняг, предната седмица :mhihi: ), на Шипка със сравнително агресивно каране и не мръдваше тази гума, както и на магистрала малко се сборичкахме с една Е60 :mhihi: пак на мокро и нямаше грижи. По евро етикет са клас Б за мокро все пак :lol:

Говоря за аквапланинг, а не просто за мокро.
Тия гуми помпат над 2 пъти по-малко вода в сравнение със стандартните гуми за всекидневна употреба. :yes:

п.п. Да не ставам още по-лош пророк, но има и шанс да ви откажат изплащане на щета по каското, ако нещо стане беля. И това имайте предвид. :!:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 16 Апр 2014, 14:28

JTD написа:
Rainbow написа:
JTD написа:Колега, само ще те предупредя с тази гума в дъжд да караш много внимателно.
Направо е ужасна и аквапланингът ще го усещаш в ежедневието ти като за добър ден.
Най-неприятно е на магистралата. Както си караш с нормалните 120км/ч, уж мокро просто, дори и локви да не са се събрали и направо може да се пребиеш.

Имай го едно на ум и се пази много!

Мерси, ще го имам (и аз съм с такива), а и други ме предупредиха :). Но им ударих един тест, без локви де (но със стопен сняг, предната седмица :mhihi: ), на Шипка със сравнително агресивно каране и не мръдваше тази гума, както и на магистрала малко се сборичкахме с една Е60 :mhihi: пак на мокро и нямаше грижи. По евро етикет са клас Б за мокро все пак :lol:

Говоря за аквапланинг, а не просто за мокро.
Тия гуми помпат над 2 пъти по-малко вода в сравнение със стандартните гуми за всекидневна употреба. :yes:

п.п. Да не ставам още по-лош пророк, но има и шанс да ви откажат изплащане на щета по каското, ако нещо стане беля. И това имайте предвид. :!:

Ами сега се прибирам в дъжда даже нарочно давах газ на широко....доста добре държат,аз сложих само задни предните са ми за дъжд...не че е гаранция,благодаря за предупреждението,ще внимавам :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 16 Апр 2014, 15:08

JTD написа:По евро етикет са клас Б за мокро все пак :lol:
евро етикета съдържа задължителна информация за гумите, която се предоставя от...производителя :D тоест има значение, кой как и какво е мерил. Continental SportContact 5P е една от няколкото най-добри летни гуми за мокро и също е с Б...просто няма как семи слик със много висока контакта площ и съответно много малко канали за отвеждане на вода, да е ефективен на мокро. по пътя на логиката е нормално да внимаваш на дъжд. проблемът не е дъжда ами ако има застояла вода по настилката или много дъжд както отбеляза колегата JTD. вече 5 години се боря с прословутите локви/реки по АМ Тракия в отсечката София-Пазарджик-София и гумата с добро поведение на мокро прави осезаема разлика в такива условия...в началото на магистралните ми приключения карах с Yokohama Parada Spec 2, което не е полу слик, но си е "извратена" лятна гума. Много добра на сухо, но като капнат 4-5 капки вода и положението отива в дивия...от друга страна ако преобладава градско каране, човек спокойно може да си прави кефа със семи сликове и подобни пърформанс гуми.

с каквито и гуми да се кара ако се съобразява ситуацията няма грижи. евала колега за избора, наистина изглеждат много добре и със сигурност дават много добро сцепление :yes:
"Чемодан, вокзал, Москва"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 16 Апр 2014, 15:45

То реално и аз това си мисля, че така или иначе на мокро едва ли се раздаваме на макс ;)

А за каското не знам, те по подразбиране са си п*дали :mhihi: Но малко ме съмнява. Все пак си е street legal гума. По тази логика на масата с 18-ки и 19-ки, едвам събрали пари за гуми дот 2001, какво трябва да им кажат :lol:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 16 Апр 2014, 16:41

Ами аз знам за отказани щети с гуми с различни ДОТ-ове и по-стари от колата :mhihi:
Тва е най-тъпия вариант няколко годишна кола с 10-годишни гуми :banghead:

Съмнявам се толкова да са светнати застрахователите, че изобщо да се усъмнят за тия гуми ...

Иначе, честито за гумите!
Аз съм се огледал в Тойо R1R, което е нещо подобно и го дават, че става за мокро ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 16 Апр 2014, 18:08

K_Ilkov написа:Ами аз знам за отказани щети с гуми с различни ДОТ-ове и по-стари от колата :mhihi:
Тва е най-тъпия вариант няколко годишна кола с 10-годишни гуми :banghead:

Съмнявам се толкова да са светнати застрахователите, че изобщо да се усъмнят за тия гуми ...

Иначе, честито за гумите!
Аз съм се огледал в Тойо R1R, което е нещо подобно и го дават, че става за мокро ...

Гледал съм доста тестове и коментари и за йокохамата дават че държат добре на мокро,но както казаха колегите по горе,мокро е едно аквапланинг е съвсем друго,а нашите хубави пътища трето,определено на мокро съм доста по внимателен. Благодаря на всички ,като се стопли пак ще ги коментираме че в момента на сняг не държат :mhihi: :mhihi: :lol:
Що се отнася до застрахователите ,съгласен съм с колегата че щом се водят стрийт легал едва ли ще има ядове,аз съм завеждал щвта с толко унищожени гуми че чак ме беше срам,и никой нищо не ми каза. :lol: :P

Предишна

Назад към E46