Проблем с 330хи

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: самолет

Проблем с 330хи

Мнение от 123. » 12 Апр 2014, 19:02

Става сума за стандартна ръчна скоростна кутия. От време на време се налага да вкарвам първа през 2-ра (научих го по трудния начин този трик). В сервиза обясних проблема и майсторите, след проверка, ми казаха да натискам съединителя до долу -_- и че й няма нищо. Разлика обаче се усеща. Сякаш нещо е разместено. Лостът влиза по-трудно. Някои със сходен проблем?

П.П Разгледах форума и не видях подобна тема в случай,. че някой се засили да прихранва защо отварям нова

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Проблем с 330хи

Мнение от hacker4eto1 » 15 Апр 2014, 8:05

Колега за начало можеш да прочетеш тази тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=166512&p=3889828#p3889828
Ако не се оправи проблема.. и аз имам проблем с "1" не винаги влиза,сега когато е топло е по рядко срещан проблем което още по-вече показва ,че фиксаторите на скоростната кутия са заминали,те са 2 за "1" и за "5" като вкл. на "5" лоста остава ли в "странно" положение.. представляват едни метални втулки със едни пружинки ,но лошото,е че трябва да се сваля кутията за да се сменят.
П.П първото което направи е смени си маслото ,прочети и темата има хубави думи там :)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 15 Апр 2014, 9:33

Функцията на тези фиксатори е да държат лоста в средно положение, когато си изключил от скорост. Те нямат отношение към самото превключване на предавките. Мисля, че най-добре ще е като за начало да смениш маслото на скоростната кутия, може и да се подобрят нещата.
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: самолет

Мнение от 123. » 06 Май 2014, 20:57

Връзката беше полезна. Сега мога да се притеснявам, че са редица неща, не само едно определено :) В този случай мисля, че не е маслото - установих го след 5-минутно ръчкане в търсене на първа скорост (при това положение по-логично е нещо да е разместено)

Назад към E46