Проблем с 330хи
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- 123.
- Потребител
-
- Мечтае да кара: самолет
Проблем с 330хи
Става сума за стандартна ръчна скоростна кутия. От време на време се налага да вкарвам първа през 2-ра (научих го по трудния начин този трик). В сервиза обясних проблема и майсторите, след проверка, ми казаха да натискам съединителя до долу -_- и че й няма нищо. Разлика обаче се усеща. Сякаш нещо е разместено. Лостът влиза по-трудно. Някои със сходен проблем?
П.П Разгледах форума и не видях подобна тема в случай,. че някой се засили да прихранва защо отварям нова
П.П Разгледах форума и не видях подобна тема в случай,. че някой се засили да прихранва защо отварям нова
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Проблем с 330хи
Колега за начало можеш да прочетеш тази тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=166512&p=3889828#p3889828
Ако не се оправи проблема.. и аз имам проблем с "1" не винаги влиза,сега когато е топло е по рядко срещан проблем което още по-вече показва ,че фиксаторите на скоростната кутия са заминали,те са 2 за "1" и за "5" като вкл. на "5" лоста остава ли в "странно" положение.. представляват едни метални втулки със едни пружинки ,но лошото,е че трябва да се сваля кутията за да се сменят.
П.П първото което направи е смени си маслото ,прочети и темата има хубави думи там
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=166512&p=3889828#p3889828
Ако не се оправи проблема.. и аз имам проблем с "1" не винаги влиза,сега когато е топло е по рядко срещан проблем което още по-вече показва ,че фиксаторите на скоростната кутия са заминали,те са 2 за "1" и за "5" като вкл. на "5" лоста остава ли в "странно" положение.. представляват едни метални втулки със едни пружинки ,но лошото,е че трябва да се сваля кутията за да се сменят.
П.П първото което направи е смени си маслото ,прочети и темата има хубави думи там

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Функцията на тези фиксатори е да държат лоста в средно положение, когато си изключил от скорост. Те нямат отношение към самото превключване на предавките. Мисля, че най-добре ще е като за начало да смениш маслото на скоростната кутия, може и да се подобрят нещата.
- 123.
- Потребител
-
- Мечтае да кара: самолет
Връзката беше полезна. Сега мога да се притеснявам, че са редица неща, не само едно определено
В този случай мисля, че не е маслото - установих го след 5-минутно ръчкане в търсене на първа скорост (при това положение по-логично е нещо да е разместено)

4 мнения
• Страница 1 от 1