новата ми придобивка 330хд впечатления
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- khaled
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 4.0д
Re: новата ми придобивка 330хд впечатления
Аха ясно, ама то това тръгване малко опасно ми се струва. Аз веднъж чукнах газта на светофар и щях да счупя спирачките .
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Въобще не случай подобни специални тръгвания, освен ако не ти се занимава с нова скоростна кутия, пускаш на спорт > не набиваш газ до дъно ами бързо, но плавно натискаш педала и ще стигнеш максимално близко до оригиналните показания, а ако си ме послушал да почистиш ЕГР-а, колектора и всичко ти е 6 по налягане на гумите и т.н. ще заковеш в рамките на 0,1-0,5 сек от оригиналното.
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
JTD написа:Тази една секунда се смъква с по-различно тръгване.
Сигурен съм, че тръгваш бабешката, като за разходка в парка.![]()
Държиш спирачката с десния крак. След това рязко я отпускаш и натискаш педала до дъно и чакаш. Прав ли съм?
Аман с тези простотии!
Shadowed написа:JTD написа:Тази една секунда се смъква с по-различно тръгване.
Сигурен съм, че тръгваш бабешката, като за разходка в парка.![]()
Държиш спирачката с десния крак. След това рязко я отпускаш и натискаш педала до дъно и чакаш. Прав ли съм?
Аман с тези простотии!
Имаш право на мнение. Лошо няма.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
имам един въпрос по каталог дават да сабира двигатела 7,5 л масло и толкова налях но като дръпна щеката едва е над минимума 330хд 2006г 231кс е колата защо така
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
khaled написа:Лелей...то голям диспут станал за тези амортисьори. Сега ще трябва да отида да ги свалят за пробата. Според мен автомобила не е нисък. Като сравнявах с тези които не са Х-драйв е даже 1-2 сантимета по-висок. Малко може и да си разваля мнението за марката ако се окаже, че блъскането по дупки е нормално за модела. Засега не открих инфо из нета за втвърдяване на окачването без да се свали допълнително просвета. Навсякъде гледам "lowering kit".
Исках да напиша за първите резултати от проверките ми. Бях днес на дино стенд и изкара 234 коня/3800оборота и много плавна графика. ДПФ-а е 30мбара диференциално налягане макс. и реших да не го махам. Хич не е лесно да се свали, а най-трудното е фланеца към турбото. Някой има ли чертеж за да си приготвя един за в бъдеще? А за ускорението седнах с хронометъра и пуснах няколко клипа в ютюб. Оказва се, че 7.8 сек 0-100 е нормално за сток автомобил. Ама то голяма главоблъсканица беше докато определя кои клипове са достоверни.
Най-точно се мери като си запишеш старта/ стартовете като видео клип, и после с програма която отчита и милисекунди, си сваляш реалното време за страрт от 0-100км/ч; С хронометър винаги има елемент на грешка, която може да достигне до секунди даже. Моето постижение по този начин е 8,4с, с ръчна скоростна кутия. Така че ако всичко ти е наред, няма как да е 7.8

- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
http://www.amazon.com/Beltronics-Profes ... B0008EH1RI
аз ползвам такова животно. Човешкия фактор при измерването го няма.
Спираш, лепиш на предното стъкло, калибрираш и когато си готов се изстрелваш.
аз ползвам такова животно. Човешкия фактор при измерването го няма.
Спираш, лепиш на предното стъкло, калибрираш и когато си готов се изстрелваш.
- blind3
- Потребител
-
- Кара: E90 330Xd
- Мечтае да кара: E30-328i
Странно, защо така? Моята 330-ка ми дава време приблизително от 6.9 до 7.3 сек.
Законът е бариера. Лъвовете и тигрите я прескачат, змиите и гущерите изпълзяват под нея, а само овцете стоят и блеят!
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3